-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 18

Keturiuose šalies miestuose – koncertai „Vairo“ vedliui paremti

Ateinančios savaitės pradžioje Klaipėdą, Kauną, Šiaulius ir Mažeikius sujungs paramos koncertų, kurių metu bus renkamos lėšos sunkiai sergančio grupės „Vairas“ lyderio Edmondo Čivinsko gydymui, ciklas. Klausytojus į labdaros renginius kviečia apie 50 šalies atlikėjų ir kolektyvų, siekiančių pagelbėti šiuo metu Kauno klinikose gydomam draugui ir kolegai.
Edmondas Čivinskas
Edmondas Čivinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prieš kelerius metus iš gydytojų sužinojęs diagnozę – hepatitas B, E.Čivinskas nesileido gniuždomas klastingos ligos. Tačiau ši nesitraukė. Sausį muzikanto sveikata smarkiai pablogėjo ir šiuo metu jam reikalinga nuolatinė medikų priežiūra. Dėl sunkios būklės E.Čivinskui kol kas nė negalima atlikti kepenų transplantacijos. Po tokios intervencijos laukia ilgas pooperacinis periodas, kurio metu pacientui reikalinga itin kruopšti priežiūra ir nuolatinis sveikatos stebėjimas.

Sužinoję apie nelaimę, ištikusią atlikėjo šeimą, jo draugai muzikantai vieningai nusprendė, kad operatyviausias būdas padėti būtų paramos koncertai, kurių metų tiek klausytojai, tiek atlikėjai galės aukoti pinigų dainininko gydymui. Vienas iš artimų jo draugų, grupės „Vairas“ klavišininkas Rolandas Janušas sakė, kad Edmondo nelaimė sukrėtė visus jo bičiulius.

„Jis labai nuotaikingas, tvirtas, optimizmu trykštantis žmogus, kuris gali šypsotis net sunkiausiomis gyvenimo aplinkybėmis. Labai norėtume padėti jam jas įveikti,“ – sakė E.Čivinsko, grupėje dainuojančio apie tris dešimtmečius, bendražygis.

R.Janušas tiki, kad šiemet Edmondas grįš į sceną atšvęsti įspūdingos „Vairo“ sukakties – grupės veiklos 50-mečio. Keturių muzikantų kolektyvas jubiliejinį koncertą Šiauliuose planavo surengti kovą. Dėl solisto ligos jis yra atidėtas, pristabdyta ir kolektyvo koncertinė veikla, tačiau „Vairas“ planuoja pasirodyti paramos renginiuose. 

Mažeikiuose, kur pastaruosius kelerius metus gyvena E.Čivinskas, koncertą rengiantis jo draugas dainininkas Romas Dambrauskas visų kolegos bičiulių vardu dėkoja geros valios žmonėms, kurie nelieka abejingi muzikantų bendruomenės raginimui.

„Sulaukiu begalės skambučių, siūlančių visokeriopą pagalbą Edmondui. Netrūksta ir žmonių, kurie pasirengę tapti organų donorais,“ – sakė muzikantas.

Pirmasis paramos koncertas vyks Mažeikių kultūros centre – klausytojai čia laukiami vasario 22 d., pirmadienį, 18 val. Renginyje pasirodys Gytis Paškevičius, Birutė Petrikytė, Giulija, Irma Jurgelevičiūtė, Rytis Cicinas, Gintarė Karaliūnaitė, Kęstutis Jablonskis, Stasys Žebrauskas, Paulius Stalionis, ansamblis „Jonis“, grupė „Vairas“, pats renginio organizatorius Romas Dambrauskas ir kiti.

Vasario 23 d., antradienį, 19 val., į paramos koncertus rinksis klaipėdiečiai ir šiauliečiai. Šiaulių arenos scenoje kartu su „Vairo“ komanda pasirodys Kastytis Kerbedis, Gytis Paškevičius, ansambliai „Jonis“, „Kitava“, Algimantas Butnorius ir kiti. O uostamiesčio Žvejų rūmų scenoje dainuos „Pikaso“, „Širdelės“, „Studija“, „Tabasco“, Viktorija Perminaitė, Andrius Rimiškis, Vilius ir Violeta Tarasovai, Edmundas Kučinskas, Simonas Donskovas, Paulius Stalionis, Žilvinas Žvagulis, Irena Starošaitė, TV3 projekte „Chorų karai“ dalyvaujantis klaipėdiečių choras ir kiti. Renginio finale visi atlikėjai drauge atliks vieną iš grupės „Vairas“ repertuaro dainų.

„Nenorėtume, kad koncertas būtų liūdnas – sieksime jį paversti optimizmo fiesta. Tiek klausytojai, tiek kolegos labai laukia Edmondo grįžtant į sceną,“ – sakė muzikos prodiuseris Gintaras Bendžius, koncertą Klaipėdoje ruošiantis drauge su renginių organizatorių komanda „Trys karaliai“.

Renginio kuratorius už geranorišką bendradarbiavimą organizuojant koncertą dėkoja kultūros centrui Žvejų rūmams, uostamiesčio dienraščiui „Vakarų ekspresas“ bei radijo stočiai „Laluna“.

Kauniečius paramos koncertas vasario 24-ąją, trečiadienį, 19 val., kviečia į muzikos klubą „Combo“. Anot jo vadovo Rimanto Kišono, E.Čivinską pažįstančio jau apie tris dešimtmečius, nelaimės akivaizdoje džiugina tai, kad tikri bičiuliai atlaiko likimo patikrinimus ir sueina draugėn. Koncerte Kaune su klausytojais susitiks apie 20 atlikėjų ir grupių: „Dreams“, „Rondo“, Žilvinas Žvagulis, Irena Starošaitė, Gintarė Karaliūnaitė, Rūta Morozovaitė, Romas Dambrauskas, „Balius“ ir kiti.

Visi geros valios žmonės gali paremti atlikėją ir nelaukdami koncertų. Sąskaitos rekvizitai: VŠĮ Mažeikių bendruomenės centras, sąskaita LT867300010086729894, mokėjimo paskirtis – parama E.Čivinskui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius