-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 12 20

Lietuvoje pirmą kartą koncertuos britų žvaigždė seras Tomas Jonesas

Vos nuaidėjus paskutiniame Eltono Johno koncerto Kaune garsams, apie būsimą viešnagę Lietuvoje skelbia dar vienas vyresnei kartai puikiai žinomas britų atlikėjas. Seras Tomas Jonesas birželio 25-ąją surengs koncertą Kauno „Žalgirio“ arenoje. Bilietus į hitų „Delilah“, „It's Not Unusual“, „Sex Bomb“, „She's A Lady“ atlikėjo pasirodymą galima suspėti padėti po eglute – jie prekyboje pasirodo jau penktadienį.
Tomas Jonesas (dešinėje)
Tomas Jonesas (dešinėje) / „Scanpix“ nuotr.

Daugiau nei 100 milijonų parduotų įrašų, „Brit Awards“ statulėlė už įnašą į muzikos raidą, karalienės Elizabeth II suteiktas riterio titulas už nuopelnus britų muzikai, dar 1966-aisiais įteiktas prestižinis „Grammy“ apdovanojimas – šie skaičiai ir faktai nemeluoja. Į Lietuvą atvykstantis dainininkas oficialiai pripažįstamas didžiausia istorijoje iš Velso kilusia muzikos žvaigžde.

Pirmąjį savo hitą „It's Not Unusual“ jis išleido dar 1965-aisiais. Praėjus 48 metams, Tomas Jonesas – aktyvus kaip niekada. Sausį startuos naujas britų muzikinio šou „The Voice UK“ (Lietuvoje kuriamas jo atitikmuo „Lietuvos balsas“) naujas sezonas. Tomas Jonesas jau trečius metus jame tampa mokytoju, o šįkart jo varžovai bus tokios muzikos žvaigždės kaip „The Black Eyed Peas“ lyderis will.i.am ir žavioji Kylie Minogue.

VIDEO: Tomas Jonesas – „Sex Bomb“

Žurnalo „Playboy“ 60 metų jubiliejaus numeriui straipsnį apie žaviąją manekene Kate Moss buvo patikėta parengti būtent Tomui Jonesui – redaktoriai nusprendė, kad daugybe nuotykių su gražiomis moterimis pagarsėjęs dainininkas yra pats tinkamiausias kandidatas ją kalbinti. Be to, vienas garsiausių Tomo hitų „Delilah“ įtrauktas į naujo kino filmo „Amerikietiška apgaulė“ garso takelį. Visa tai – tik pastarųjų poros savaičių Tomo Joneso karjeros naujienos. Praėjus beveik penkiems dešimtmečiams po sėkmingos karjeros pradžios, stipraus balso savininkas išlieka populiarus, geidžiamas ir aktualus.

Kai 1963-aisiais Tomas Jonesas pradėjo dainuoti Velso aludėse, jo dievukas buvo amerikiečių dainininkas Elvis Presley. Praėjus ketveriems metams, Tomas jau buvo toks populiarus abiejose Atlanto pusėse, kad ne tik susipažino su Elviu, bet ir tapo geru jo bičiuliu. Atlikėjai ne vieną linksmą vakarą praleido, gurkšnodami ir dainuodami Elvio namuose. Tai – tik viena iš daugelio su Tomu Jonesu susijusių įdomių istorijų.

VIDEO: Tomas Jonesas – „Delilah“

Kai septintojo dešimtmečio pabaigoje Tomas dainuodavo JAV teatruose ir koncertų salėse, moterys taip įsiaudrindavo, kad į sceną mėtydavo savo kelnaites, namų ir viešbučių kambarių raktus. Tomas anksti suprato, kad jis labai patinka moterims, ir joms įspūdį išmoko dar labiau sustiprinti – vizitine dainininko kortele dar prieš kelis dešimtmečius tapo itin aptemptos kelnės ir atsagstyti marškiniai.

Dainininko hitus „Delilah“ ir „Green Green Grass Of Home“ tuo metu niūniavo visas pasaulis – šie kūriniai pasiekė net ir tuometės Sovietų Sąjungos klausytojų ausis. Popmuziką, ritmenbliuzą, roką, soulą ir „country“ savo repertuare suderinęs Tomas tapo tikra superžvaigžde. Nuo 1969 iki 1971-ųjų Tomas vedė savo šou JAV televizijoje – šio projekto populiarumas buvo toks didelis, kad dainininkas net buvo nominuotas „Auksiniam gaubliui“.

VIDEO: Tomas Jonesas – „She's A Lady“

Galingas balsas, energija scenoje ir puikus humoro jausmas visą karjerą yra svarbiausi ir nekintami Tomo Joneso ginklai. Robbie Williamsas neatsitiktinai net kelis kartus veržėsi dainuoti duetu su Tomu – jaunesnis atlikėjas yra prisipažinęs, kad nemažai savo sceninio elgesio detalių yra pasiskolinęs būtent iš šio patyrusio artisto.

Be to, Tomu Jonesu žavisi ne tik vyresnės kartos klausytojai. Prieš ketvirtį amžiaus dainininkas sėkmingai atgaivino savo karjerą ir pritraukė daugybę naujų gerbėjų – įrašydamas Prince'o dainos „Kiss“ naują versiją kartu su novatoriška elektroninės muzikos grupe „Art Of Noise“. Už kūrinio klipą jis pelnė MTV apdovanojimą.

Tomas Jonesas
Tomas Jonesas

Panašiai naują impulsą savo karjerai dainininkas suteikė 1999-aisiais, kai išleido albumą „Reload“, kuriame atliko duetus su minėtu Robbie Williamsu, grupėmis „Stereophonics“, „Portishead“, „The Cardigans“ ir daugeliu kitų. Vienas šiame albume skambėjusių kūrinių, kartu su vokiečių šokių muzikos prodiuseriu Mousse T. Įrašyta daina „Sex Bomb“, tapo vienu didžiausių hitų per visą Tomo karjerą ir atvėrė jam duris į jaunimo muzikinius TV kanalus – šis kūrinys buvo labai populiarus ir Lietuvos klubuose.

Albumas dainininkui pelnė „Brit Awards“ statulėlę, skirtą geriausiam britų atlikėjui. Šioje kategorijoje Tomas nurungė Stingą ir Davidą Bowie. Populiarumo bangą vėl pagavusį atlikėją tuometis JAV prezidentas Billas Clintonas pakvietė dainuoti naujojo tūkstantmečio sutikimo koncerte Vašingtone.

Paskatintas šių pavyzdžių, Tomas Jonesas ir šiandien dažnai bendradarbiauja su jaunesnės kartos atlikėjais. Prieš keletą metų hitu tapo jo su elektroninės muzikos kūrėju Chicane įrašyta daina „Stoned In Love“, o pernai dainininkas sukūrė ir išleido dainą kartu su populiariuoju JAV roko atlikėju Jacku White'u.

Tomas Jonesas
Tomas Jonesas

Dar 1989-aisiais žvaigžde Holivudo šlovės alėjoje pagerbtas Tomas naujus pripažinimo vaisius skina ir šiandien. Jis nuolat kviečiamas pasirodyti dideliuose projektuose ir koncertuose – pavyzdžiui, 2007-aisiais Vemblio stadione kartu su „Aerosmith“ nariu Joe Perry ir atlikėja Joss Stone dainavo princesės Dianos atminimo koncerte, o pernai prie Bakingamo rūmų – karalienės Elizabeth II-osios valdymo Deimantinio jubiliejaus šou.

Moterų susižavėjimas Tomu, beje, irgi niekur nedingo. Prieš penkerius metus tuomet 68-erių atlikėjas vieno vengrų žurnalo buvo išrinktas seksualiausiu vyru pasaulyje. Atvejų, kai į sceną lekia kelnaitės, pasitaiko ir šiais laikais, nors Tomas ne kartą yra viešai prašęs to nebedaryti.

Prieš keletą metų turtingiausia (jo turtas vertinamas per 175 milijonais svarų sterlingų) Velso garsenybe paskelbtas atlikėjas gali pasigirti tuo, kad net trisdešimt šešios jo įrašytos dainos tapo hitais. Tarp jų – ir keliuose labai populiariuose filmuose skambėję kūriniai. 1965-aisiais išleistą filmą apie Džeimsą Bondą „Kamuolinis žaibas“ ir daugiau nei po trijų dešimtmečių pasirodžiusią komediją „Striptizo ereliai“ sieja būtent Tomo Joneso balsas. Pastarajame filme Tomo įrašytas kūrinis „You Can Leave Your Hat On“ tapo didžiuliu hitu.

Koncerto rengėjų nuotr./Tomas Jonesas
Koncerto rengėjų nuotr./Tomas Jonesas

Naujausias Tomo Joneso albumas „Spirit In The Room“ pasirodė pernai ir pasiekė Didžiosios Britanijos populiariausių įrašų dešimtuką. Albumą prosiusavo Ethanas Johnsas, pagarsėjęs darbais su „Kings Of Leon“, Vilniuje pavasarį koncertuosiančiu Rufusu Wainwrightu, „Kaiser Chiefs“, „The Vaccines“ ir kitais žinomais jaunesnės kartos atlikėjais.

Energingas, puikų balsą ir dainavimo džiaugsmą išsaugojęs Tomas Jonesas vasarą surengs koncertų turą, kurio metu su muzikantų grupe pirmą kartą koncertuos ir Lietuvoje.

Bilietai į Tomo Joneso koncertą pradedami platinti jau šiandien nuo 10val. ryto. Kalėdų ir Naųjųjų metų proga pirmieji bilietai į publikos numylėtinio koncertą bus parduodami ypatinga kaina – nuo 107 litų. Bilietai platinami visose „Ticketpro“ kasose ir internetu.

Iš kairės: seras Tomas Jonesas ir seras Paulas McCartney su karaliene Elizabeth II
Iš kairės: seras Tomas Jonesas ir seras Paulas McCartney su karaliene Elizabeth II

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius