Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 25

Lietuvos garsenybių pranašystės į „Eurovizijos“ finalą patekusiam Donatui Montvydui

Šią savaitę visa Europa prikandusi lūpą stebi tarptautinį konkursą „Eurovizija 2012“ ir tikisi, jog kitais metais jis bus surengtas jų šalyje. Po sėkmingo Donato Montvydo pasirodymo pusfinalyje ir kelialapio į konkurso finalą įtampa ir viltys dar labiau išaugo. Tačiau įdomu, kaip mūsų šalies atstovą vertina jo kolegos atlikėjai bei 2006 metais projektui „LT United“ 6-ąją vietą „išpranašavusi“ Livija Gradauskienė.
Livija Gradauskienė, Violeta Tarasovienė, Viktoras Diawara
Livija Gradauskienė, Violeta Tarasovienė, Viktoras Diawara / Zmones.lt nuotr.

Žurnalistė, televizijos ir radijo laidų vedėja Livija Gradauskienė

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Livija Gradauskienė
Livija Gradauskienė

2006 metais aš neišpranašavau, bet dar prieš „Eurovizijos“ finalą susapnavau, kad „LT United“ užims šeštą vietą. Apie Donatą kol kas dar nieko nesapnavau, tai nieko ir  negaliu pasakyti. Tačiau labai už jį džiaugiuosi ir juo didžiuojuosi. Atrodo, jam viskas klojasi gerai. Net pasitelkdama nuojautą negaliu pasakyti, kokią vietą jis galėtų užimti „Eurovizijos“ finale. Kas laimės šį konkursą, priklauso nuo daugelio visai neobjektyvių priežasčių. Kartais laimi ne talentingiausi ar geriausi atlikėjai. Neįmanoma atspėti tokių dalykų. Na, jeigu jau susapnuoji kažką, tai nuo tavęs nepriklauso. Žinoma, norėčiau ir linkėčiau jam pirmos vietos.

Dainininkė Violeta Tarasovienė

Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr./Violeta Tarasovienė
Violeta Tarasovienė

Su Donatu, manau, viskas bus gerai. Kaip Vilius sako, mums turbūt labai pasisekė dėl emigracijos. Juokas pro ašaras, bet lietuvių emigrantų visose šalyse daug, Donatui, matyt, jie ir padėjo. Šiaip „Eurovizija“ – absoliučiai neprognozuojamas konkursas. Aš manau, kad šiais metais švedų atlikėja Loreen yra labai stipri. Aš pati asmeniškai už ją vakar balsavau.

„Euroviziją“ mes anksčiau dažniausiai stebėdavome su draugais, nes kaip tik išpuldavo Viliaus gimtadienis. Šį kartą keistai išėjo. Dabar – kaip galimybės leis, nes esame paskendę darbuose. Tačiau jei turėsime laisvo laiko, būtinai žiūrėsime bei palaikysime Donatą.

Muzikantas Viktoras Diawara

Luko Balandžio nuotr./Viktoras Diawara
Viktoras Diawara

Lietuvai išrinkus Donatą man buvo ramu. Nelabai aš mėgstu prognozuoti, bet manau, kad jis pateks į pirmą penketuką, gal net trejetuką. Donatui dabar, kaip čia pasakius, visos žvaigždės stovi vienoje linijoje. Gerai, kad jis į konkursą pateko ne ankstesniais metais, nes dabar jis tarsi prisirpusi vyšnaitė. Donato labai geras vokalas, judesiai o pasirodymas „Eurovizijoje“ atspindi jo paskutinių ketverių metų darbą.

Šiaip pirmas „Eurovizijos“ pusfinalis man nelabai patiko. Man atrodo, kad antrasis – daug stipresnis. Jame buvo tikrai labai daug stiprių kūrinių ir atlikėjų. Man labai patiko, kad Donatas sugebėjo užpildyti sceną, nors joje buvo vienas kaip pirštas. Tačiau vakar žiūrėdamas „Euroviziją“ pamačiau, kad tokių atlikėjų yra daugiau. Bendrame vaizde jo daina tikrai išsiskiria, jis turi charizmos, šarmo. Manau, kad Donatas tikrai turėtų užimti aukštą vietą. Galbūt net būti aukščiau už „LT United“.

Man, pavyzdžiui, labai patiko Švedija. Atlikėja gal šiek tiek Bjork primena. Jos muzika gera, ne popsinė, o ir pasirodymas buvo labai geras. Aš mielai nueičiau į jos koncertą. Na ką, dar yra Rusijos bobutės, kurios ir kelia didžiausią grėsmę Donatui. Jos padarė šou, todėl didelė tikimybė, kad liaudis už jas ir balsuos.

Kokią vietą Donatui Montvydui „Eurovizijos“ finale dar gerokai prieš konkursą prognozavo Katažina Nemycko, Monika Linkytė, Aistė Pilvelytė, Arnoldas Lukošius, galite sužinoti paspaudę čia.

Portalui Žmonės.lt savo viltį „Eurovizijos“ finale išvysti Donato Montvydo pergalę išreiškė ir dainininkė Baiba Skurstenė.

Kokią vietą jūs prognozuojate Donatui Montvydui „Eurovizijos“ finale? Laukiame jūsų prognozių komentaruose!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius