Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 18

Martynas Starkus ir Lauras Lučiūnas kasdien rengia popmuzikos šventes, bet širdyje laukia metalo festivalio

Muzikos versle gerai žinomas prodiuseris Lauras Lučiūnas, dirbantis su „Leon Somov & Jazzu“, Alina Orlova bei „X Faktoriaus“ vedėjas ir kitų didžiųjų televizinių renginių organizatorius Martynas Starkus prisipažįsta, kad širdyje tebėra metalo gerbėjai. Abu vyrai jau susiplanavę vasario 13-ąją praleisti Vilniaus „Siemens“ arenoje, kur vyks žiemos festivalis „Roko naktys: Winter“. 
Martynas Starkus ir Bruce'as Dickinsonas
Martynas Starkus ir Bruce'as Dickinsonas / Asmeninė nuotr.

„Mes su Vytaru Radzevičiumi tomis dienomis susitiksime su tautiečiais, gyvenančiais Dubline. Pristatysime jiems kelioninio humoro programą: pasakosime žiauriai juokingas istorijas iš mūsų kelionių, atvešime dovanų, o paskui strimgalviais lėksime į Vilnių, nes ten vyksiantis festivalis vertas to“, – sako Martynas Starkus.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Martynas Starkus
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Martynas Starkus

Kasdien M.Starkus dirba visai kitokios muzikos projektuose, tokiuose kaip „X Faktorius“, kur dažniausiai atliekami pop hitai. Bet Martynas sako, kad dar radijuje, kuriame praleido net 15 metų, išmoko pažinti visokią muziką.

„Dabar mokausi iš vyriausios dukros, kuri mane supažindina su šiuolaikine muzika, nors pripažinsiu: aš jau nebespėju, – juokiasi M.Starkus. – Savo ruožtu šeimos merginoms prakišti metalo man nepavyko. Jos žino „Motörhead“ ir „Metallica“, bet labiau į thrash‘ą jų neįtraukiau. Tačiau pats neatsisakau malonumo, jei esu vienas, pavyzdžiui, automobilyje ar per pertraukėlę darbe, pasiklausyti tokios muzikos, nuo kurios atsigaunu.“

„Man likimas lėmė asmeniškai pažinti „Kreator“, – atskleidžia L.Lučiūnas. – Prieš keletą metų buvau viename festivalyje netoli Lvovo, ten grojo „Kreator“. Kartu ėjome pietauti, išgėrėme po bokalą kažkokioje knaipėje, miške, pašnekėjome. Aš jiems papasakojau, kad vaikystėje tai buvo viena mano mėgstamiausių grupių. Netikėtai susipažinę sutarėme, kad gyvenime dar būtinai pasimatysime. Esu dėkingas likimui ir „Roko naktys: Winter“ organizatoriui Blėkai, kad dabar bus tokia proga.“

Prodiuseris L.Lučiūnas, kuruojantis ir nacionalinę „Eurovizijos“ atranką, sako, kad nepaisant kasdienio darbinio muzikos fono, yra prisiekęs sunkiosios muzikos gerbėjas.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Lauras Lučiūnas ir Will Wells
Ryčio Šeškaičio nuotr./Lauras Lučiūnas ir Will Wells

„Aš esu uteniškis, o ten kiekvienas padorus jaunuolis klauso tik metalo. Ir nors thrash‘as man kiek per lengvas, aš labiau black metal fanas, bet šios kultūros ištakos, kurioms priskiriu ir „Kreator“, ir „Sepultura“, man asmeniškai yra labai svarbu. Tai grupės, kurios nepalieka manęs abejingu ir metalo festivalis man tebėra aktualus. Juo labiau, kad tokie festivaliai, kaip „Naujas kraujas“, „Velnių malūnas“, „Mėnuo Juodaragis“, „Death Comes“ yra mano šaknys. Turėjau malonumo kitados prisidėti prie jų organizavimo“, – pasakoja Lauras.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Sepultura“ koncertas Vilniuje
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Sepultura“ koncertas Vilniuje

„Grupę „Sepultura“ esu matęs ir tą pirmą legendinį kartą Vilniaus Sporto rūmuose, o juk įspūdžiai priklauso nuo aplinkos. 1992-aisiais tokios grupės koncertas buvo įvykis, stipriau galėjo būti tik jei atvyktų „AC/DC“ ar „Iron Maiden“. Bet ir „Sepultura“ buvo kažkas tokio, viršūnė. Beje, vėliau įvykęs jų sudėties pasikeitimas nė kiek nepablogino šios grupės, o tokio kalibro kompanijoms tai retai nutinka, – svarsto M. Starkus. – Bet įdomus ir kitas dalykas: jei į „Sepultura“ koncertą eisiu gal ketvirtą ar penktą kartą, tai „Kreator“, prisipažinsiu, niekad nemačiau, todėl pats laikas užpildyti šią spragą. Mielai vienu žygiu visa tai įtvirtinsiu.“

„Gerai, kad vyksta „Roko naktys“, ir tai nėra vieną kartą per metus rengiamas vasaros festivalis. Džiaugiuosi, kad ši – žiemos festivalio versija vyks salėje, todėl pažiūrėjęs koncertą galėsiu grįžti namo, o ne į palapinę“, – šypsosi L. Lučiūnas.

Vasario 13 d. „Roko naktys: Winter“ festivalyje Vilniaus „Siemens“ arenoje gros ne tik „Sepultura“ ar „Kreator“, bet ir „Soilwork“ bei „Aborted“. Bilietus platina „Tiketa“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius