-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 02 01

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos veidai – Darius Užkuraitis ir Liepa Rimkevičienė

Nacionalinė atranka į 2012-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursą prasideda jau vasario 4-ąją, šeštadienį. Pagaliau paskelbta, kas taps šių metų lietuviškosios atrankos veidais – nacionalinio konkurso etapus ves muzikologas Darius Užkuraitis ir žurnalistė Liepa Rimkevičienė.
Liepa Rimkevičienė
Liepa Rimkevičienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Man teko vesti pirmąją „Euroviziją“ 2001-aisiais, nors tuo metu atrankos nebuvo – tik finalas su „Skamp“, – pasakojo D.Užkuraitis, daugelį metų komentavęs konkursą arba dalyvavęs atrankos komisijoje.

Šiemet geriausių dainų autoriams Lietuvos Autorių Teisių Gynimo Asociacija (LATGA) skirs dosnius piniginius prizus. Už pirmąją vietą – 15 tūkst. Lt, antrąją – 10 tūkst. Lt, trečiąją – 5 tūkst. Lt atskaičius mokesčius.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Darius Užkuraitis
Darius Užkuraitis

Nors į Lietuvos nacionalinę 2012-ųjų „Eurovizijos“ atranką buvo išrinkta per 47 dainas, šiuo metu jų liko 39. „Dainų skaičiaus sumažėjimo priežastys dvi – kai kurie pateikdami paraiškas, taip pat pasirašė sutartis dalyvauti kitos televizijos muzikiniame šou. Dėl pastarojo sąlygų kai kuriems teko rinktis – ar dalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje, ar projekte, dėl to dalis dainų atkrito. Apie 5-ių dainų likimą svarsto LATGA. Manau, dvi iš jų tikrai atkris. Nenorime to vadinti plagiatu, tačiau dainos yra pernelyg artimos anksčiau parašytoms ir dalyvauti Eurovizijoje joms nerekomenduojama, nes sukeltų per daug diskusijų tarptautiniu lygiu“, – sakė atrankos prodiuseris Audrius Giržadas.

Vizualiąja atrankų dalimi besirūpinsiantis Egmontas Bžeskas teigė, kad šiemet lietuviškoje „Eurovizijoje“ netrūks akiai malonių reginių. „Bus kitokia „Eurovizija“, labai džiaugiuosi profesionalia komanda. Žadu, kad efektų, įdomių publikai, padarysime. Mūsų idėja buvo įtraukti ir šokio programą. O atrankų finale netrūks spalvingų svečių, balsavimo metu pasirodys „Saulės kliošas“, prancūzė „Eurovizijos“ nugalėtoja Anggun, kilusi iš Indonezijos, Linas Adomaitis, „The Post“ ir „Proper Heat“, – vardijo E.Bžeskas. Pagal tarptautinės „Eurovizijos“ pavyzdį kiekvienam atrankų dalyviui bus sukurtas ir pristatymo filmukas.

Planuojama, kad nacionalinės atrankos finale pasirodys apie 14 – 15 grupių ir atlikėjų. Išrinktas geriausias keliaus į Azerbaidžano sostinėje Baku vyktantį pusfinalį antroje gegužės mėnesio pusėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius