-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 05

Naujas grupės „Rasabasa“ minialbumas – „numeris vienas“

Dar pavasarį grupė „Rasabasa“ užsiminė apie naująjį minialbumą (EP – angl. extended play), tačiau tik dabar jie prabilo ir apie jo išleidimą.
Grupė „Rasabasa“
Grupė „Rasabasa“ / Vitos Lažinskaitės nuotr.

„Šis bus pirmasis iš EP serijos“, – sako grupės vokalistė Rasa Bubulytė. Būsimos plokštelės pavadinimas netradicinis – „1“. „Tai – pirmas mūsų EP, kurį grupė įrašė, kai visi jos nariai gyveno vienoje šalyje, Lietuvoje – neskaičiuodami naktų, praleistų įrašų studijoje, ir niekur neskubėdami“, – pavadinimą aiškina dainininkė. Rasa prasitarė, kad EP sudaro dar niekur neįrašytos, bet kelis kartus koncertuose skambėjusios dainos, taip pat ir visai klausytojams negirdėtas kūrinys „No matter“.

„Mums albumo formatas neaktualus, nes norime greičiau dalintis dainomis ir nelaukti, kol susikaups dešimt dainų ir tik tada įrašyti albumą. O keturios/penkios dainos juk nėra daug. Tu tiesiog jas įrašai, išleidi ir judi toliau“, – apie EP formato privalumus kalbėjo grupės gitaristas ir prodiuseris Snorre Bergerudas.

Naujos dainos skirsis nuo pasirodžiusių pirmajame albume – pirmasis „Rasabasa“ albumas buvo išleistas 2010 metų rugsėjį. „Mums dainos iš pirmojo albumo jau atrodo „senos“ – jos sukurtos prieš trejus metus. Skirtumas tas, kad tada iš pradžių dainos buvo įrašomos, o tik vėliau atliekamos koncertuose. O dabar mes pirmą kartą dirbame kaip grupė: pirmiausia jas „išbandome“ koncertuose ir kai esame jomis patenkinti, įrašome. Taip pat skiriasi ir dainų nuotaika. Pirmojo albumo dainų spalva ir žodžiai išreiškė tuometinę mano būseną, palikus Lietuvą. Aš dažnai prašau muzikantų įvardinti dainos nuotaiką, kad būtų lengviau rašyti žodžius. Keista, kad jie visai negalvoja apie tai. Aš net nesu tikra, kad jie tiksliai žino visų dainų žodžius. Jiems Dievas – muzika ir garsas. Ir viskas“, – šypsosi Rasa.

Naująjį minialbumą lietuviškai norvegiška grupė „Rasabasa“ pristatė rugsėjo 17-ąją Menų fabrike „Loftas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius