-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 05 24

Naujoji Martyno Levickio programa „Negirdėtos teritorijos“ skambės Raudonojoje Berlyno rotušėje

Gegužės 25 d. 19 val. Berlyno miesto Raudonojoje rotušėje įvyks lietuvių akordeonisto Martyno Levickio koncertas „Negirdėtos teritorijos“.
Martynas Levickis
Martynas Levickis / Aigos Ozolinos nuotr.

„Aš noriu išpopuliarinti akordeono muziką ir parodyti, jog šiuo instrumentu galima išgauti be galo daug įvairiausių muzikos stilių.“ – teigia virtuoziškasis Martynas, nebijantis ištrinti ribas tarp nusistovėjusių muzikinių žanrų, tarp klasikos ir popmuzikos.

TAIP PAT SKAITYKITE: Martynas Levickis Londone sulaukė garbingo įvertinimo

Berlyne akordeono muzika išgyvena ne pačius geriausius laikus – ji daugeliui asocijuojasi su liaudies muzika, todėl dažnai nuvertinama ir pakliūva tik į scenos užribius. Bet ne tuomet, kai koncertuoja Martynas Levickis. Muzikantas Vokietijoje išgarsėjo 2013-tais, dalyvaudamas koncertiniame ture su smuikininku Deividu Garettu. Vėliau sekė koncertai Tarptautiniame Šlezvigo – Holšteino muzikos festivalyje, eteris ARD televizijos programoje „Rudens šventė“, atvėrę įvairių koncertinių Vokietijos salių scenas. Jau kelintus metus iš eilės Martynas dalyvauja Tarptautiniame muzikos festivalyje „Mecklenburg – Vorpommern Festspiele“, kuriame praeitais metais buvo apdovanotas „Junge Elite“ publikos prizu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Martynas Levickis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Martynas Levickis

Šiuose ir kituose savo koncertuose lietuvių muzikas įrodė, jog akordeonas gali daug daugiau, nei tikimasi. M.Levickis šiuo instrumentu profesionaliai groja įvairiausių stilių muziką – nuo klasikos iki pop. Matyt, ne tik Martyno virtuoziškumas, bet ir jo charizma taip sužavėjo Londono leidybinę firmą „Decca Classics“, išleidusią Martyno debiutinį albumą pavadinimu „Martynas“, prodiusuotą prodiuserio John Haywood.

„Noriu pakeisti nusistovėjusį akordeono kaip muzikos instrumento įvaizdį ir kartu parodyti, kaip vis tik plačiai galima jį panaudoti“ – , sako muzikas.

„Negirdėtos teritorijos“ nauja Martyno programa, sudaryta iš gan plataus muzikinių kūrinių spektro. Jo soliniame koncerte Berlyne skambės Johanno Sebastiano Bacho, Antonio Vivaldi, Giachino Rossini, Ayuo Takahashi, Richardo Galliano ir paties Martyno kompozicijos.

M.Levickis yra gavęs daugiau nei 30 tarptautinio lygio apdovanojimų, tarp kurių ir „Coupe Mondiale World Accordion Championships“ prizas. Jis yra pirmasis akordeonistas, su kurio buvo pasirašytas „Universal Music Decca Classics“ kontraktas. Paskutinis garbingas įvertinimas – tai 2016 m. gegužės 11 d. Martynui suteiktas asocijuoto nario laipsnis Londono Karališkojoje muzikos akademijoje.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Martynas Levickis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Martynas Levickis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius