-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 04 25

Neringa Šiaudikytė dainų konkurse Maltoje laimėjo 1-ą vietą: „Keliu sau aukštus reikalavimus“

Į Maltą kelioms dienoms išvykusi dainininkė Neringa Šiaudikytė iš saulėtos Viduržemio salos grįžo kaip niekad laiminga. Į Lietuvą ji parskrido rankose laikydama garbingą apdovanojimą – ten vykusiame tarptautiniame dainų konkurse „Eurostars“ Neringa nurungė konkurentus ir iškovojo pirmąją vietą.
Neringa Šiaudikytė
Neringa Šiaudikytė / Asmeninio albumo nuotr.

„Džiaugiuosi, kad vėl šypsosi laimė, kad vėl esu pirma“, – Žmonės.lt pakilių emocijų neslėpė Neringa.

Konkurse „Eurostars“ ji debiutantė, čia savo jėgas bandė pirmąsyk. Pirmą kartą ji viešėjo ir Maltoje, į kurią sparnus pakėlė visai neatsitiktinai. Po to, kai praėjusių metų lapkritį Neringa konkurse „Kaunas Talent“ laimėjo trečiąją vietą, jai atsivėrė nemažai kelių į tarptautinius vandenis: mergina sulaukė pasiūlymų išvykti į užsienyje vyksiančius konkursus. Vienas tokių – būtent Maltoje.

Asmeninio albumo nuotr./Neringa Šiaudikytė
Asmeninio albumo nuotr./Neringa Šiaudikytė

„Paskutiniame konkurse užėmiau tik trečią vietą. Sakau „tik“, nes keliu sau aukštus reikalavimus. Noriu siekti aukščiausių įvertinimų“, – kalbėjo ji.

Pasiruošimui „Eurostars“ ji sako skyrusi daug jėgų ir laiko, įdėjusi daug pastangų, todėl ir pergalė nebuvo visiškai netikėta. „Kasdien praleisdavau po 4 valandas studijoje repetuodama savo atliekamą kūrinį – Ettos James dainą „At Last“, ji man atnešė pergalę“, – sakė Neringa.

Tačiau kelias pirmos vietos link anaiptol nebuvo paprastas. Neringai teko susirungti su 16 jos amžiaus kategorijoje dalyvavusių varžovų, drauge su ja kovėsi ir dar viena lietuvė, dainininkė Agnė Michalenkovaitė, o trečią vietą iškovojo Lenkijos atstovas.

„Varžovai buvo labai stiprūs. Dalyvavo nemažai dainininkų iš Lietuvos, mes su Agne savo kategorijoje – dviese, kiti varžėsi jaunesnių amžiaus grupėje“, – sakė ji.

Asmeninio albumo nuotr./Neringa Šiaudikytė
Asmeninio albumo nuotr./Agnė Michalenkovaitė (kairėje) ir Neringa Šiaudikytė (dešinėje)

Pasak Neringos, dabar laukia didžiulis darbų maratonas, tačiau atlikėja džiaugiasi, kad jau spėjo įgauti pagreitį, todėl sustoti – neketina.

„Džiaugiuosi, kad įdėtas darbas atnešė gražių rezultatų. Pergalės skonis labai saldus, o tokie konkursai suteikia daug pasitikėjimo savimi. Buvau aukštais balais įvertinta užsienio komisijos, žiūri nariai už savo šalis negalėjo balsuoti – tai džiugina. Apskritai Lietuva sublizgėjo, todėl galiu pasakyti, kad esame gana muzikali tauta“, – su Žmonės.lt emocijomis dalijosi Neringa.

Konkursui ją ruošė Ona ir Vytautas Žukai, elegantiška juoda suknele papuošė Liutauras Salasevičius.

Asmeninio albumo nuotr./Neringa Šiaudikytė
Asmeninio albumo nuotr./Neringa Šiaudikytė
Asmeninio albumo nuotr./Neringa Šiaudikytė
Asmeninio albumo nuotr./Neringa Šiaudikytė

Ketvirtadienį į Maltą išskridusi Neringa spėjo pasižvalgyti ir po šalį: apžiūrėjo salą, aplankė įdomesnes, lankytinas vietas, vietos įžymybes. „Viskas ten smėlio spalvos, šiek tiek primena Afriką. Įdomi šalis. Labai nustebau, kad automobilių vairas ten kitoje pusėje, pasirodo Malta – buvusi Anglijos kolonija“, – linksmai pasakojo Neringa.

Kol kas ji turi šiek tiek laiko atsivėpti ir netrukus vėl kibs į pasiruošimą naujam konkursui.

Artimiausias jų jau laukia Lenkijoje, Žešovo mieste, kur Neringa iš 200 norinčių dalyvauti atlikėjų buvo atrinkta į geriausiųjų 10-uką. Ten ji planuoja atlikti dainą su gyvos muzikos grupe, drauge pasirodys ir pritariantys vokalistai. Sėkmės atveju Neringa laimės 15 tūkst. zlotų piniginį prizą.

„Esu susikoncentravusi į konkursus, todėl šie mėnesiai laukia tikrai įtempti“, – sakė ji.

VIDEO: Etta James - At Last - Lyrics

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius