-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 05

Nuotaikingas Andriaus Mamontovo ir grupės gastroles Amerikoje gerbėjai išvys filme (nuotraukos)

Vilniaus kino teatre „Form Cinemas Vingis“ šį ketvirtadienį buvo pristatytas dainininko Andriaus Mamontovo ir jo grupės filmas „Koncertas. Park West Chicago“. Nedidelei auditorijai kol kas pasiekiamą filmą kitąmet bus galima išvysti televizijoje bei jo įsigyti įrašą.
Koncerto įrašą ir grupės narių kelionės po JAV akimirkas pristatė Andrius Mamontovas su grupe.
Filmo pristayme grupės nariai bandė visiems priminti Vėlinių dvasią. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Idėja sukurti šį filmą muzikantams kilo prieš metus. 2008 metų pabaigoje Andrius Mamontovas, Arnoldas Lukošius, Eimantas Belickas, Meinardas Brazaitis ir Tomas Andrijauskas koncertavo viename žymiausių JAV klubų – Čikagoje esančio Park West koncertų salėje. Šiame klube koncertavo ir tokios muzikos žvaigždės kaip U2 ar David Bowie.

„Norėjosi savo gerbėjams Lietuvoje parodyti kaip vyksta gastrolės užsienyje. Filmo pagrindas – koncertas scenoje, taip pat daug intarpų iš mūsų kelionės po šalį, yra ir nusišnekėjimų, humoro“, – pasakojo A.Mamontovas. Grupės nariai pridūrė, jog į filmą buvo atrinktos tik pačios žinomiausios jų atliekamos dainos, dalis dėmsio vertų kadrų tiesiog nebetilpo į filmą.

Norėjosi savo gerbėjams Lietuvoje parodyti kaip vyksta gastrolės užsienyje. Filmo pagrindas – koncertas scenoje, taip pat daug intarpų iš mūsų kelionės po šalį, yra ir nusišnekėjimų, humoro.

„Mano pagrindinis darbas filme buvo atrodyti blogai“, – nutaisęs rimtą veido išraišką patikino leendinėje grupėje „Foje“ grojęs A.Lukošius.

Filme „Koncertas. Park West Chicago“ netrūko komiškų vietų – vienoje scenoje A.Mamontovas tikina besibalotiruosiąs į Lietuvos prezidentus Amerikoje, kitoje – grupės nariai vaidina teletabius.

Beveik pusantros valandos trukmės filmas buvo sumontuotas paties E.Belicko rankomis. Kadrus šiam filmui įamžino šešios filmavimo kameros, koncerto metu A.Mamontovo grupės nariams talkininkavo ir garso operatoriaus pultą valdė vienas profesionaliausių šios srities specialistų JAV – Tim Powel. Su jo pagalba įrašyti albumai 24 kartus buvo nominuoti Grammy apdovanojimams.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Koncerto įrašą ir grupės narių kelionės po JAV akimirkas pristatė Andrius Mamontovas su grupe.
Koncerto įrašą ir grupės narių kelionės po JAV akimirkas pristatė Andrius Mamontovas su grupe.

A.Mamontovas prisiminė ir su pastarosiomis gastrolėmis užsienyje susijusį keistą nutikimą, kuris įvyko grupės nariams tik nusileidus Amerikoje. Oro uoste prie Andriaus pribėgusios trys klykiančios meksikietės paauglės paprašė kartu nusifotografuoti. Sutrikęs A.Mamontovas neatsisakė, tačiau nepatikėjo, kad šioje šalyje būtų atpažįstamas kaip Lietuvos muzikos atlikėjas. Vėliau muzikantas išgirdo iš apsaugos darbuotojų, jog paauglės pamanė jį esant dainininku Stingu.

„Kai lankiausi Izraelyje viena moteriškė manęs paklausė, ar kartais aš ne Melas Gibsonas. Dabar mes supratome, kad tapome kažkuo kitu“, – juokėsi A.Mamontovas.

Grupės nariai prisiminė ir nemalonių viešnagės Amerikoje akimirkų: filmuojant koncertą buvo pavogtas vienas fotoaparatas, kuriuo padaryti svarbūs koncerto epizodai vėliau atidūrė internete. „Jei leisime kitą šio filmo versiją, šiuo kadrus būtinai įtrauksime“, – patikino E.Belickas.

Tiesa, kol kas šis filmas bus prieinamas nedidelei žiūrovų auditorijai – skaitmeninės televizijos „Interaktyvioji GALA“ klientams specialioje GALA videonuomoje.

„Nesinorėjo filmo daryti plačiai prieinamo visiems, tačiau jį jau turi mūsų ištikimiausi gerbėjai. Norime, kad filmas iš lėto rastų savo žiūrovą“, – kodėl pasirinko tokį filmo platinimo būdą paaiškino A.Mamontovas.

Planuojama, kad nuo kitų metų rugsėjo mėnesio filmą rodys šalies televizijos. Koncerto įrašą taip pat bus galima įsigyti muzikos ir vaizdo įrašų parduotuvėse bei kitose prekybos vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius