-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 27

„Opera po žvaigždėmis“: gražiausias arijas Vilniuje atliko Merūnas Vitulskis ir Lilija Gubaidulina

Trečiadienio vakarą festivalio „Midsummer Vilnius“ svečiai LDK Valdovų rūmų kieme Vilniuje klausėsi operos: gražiausias arijas publikai atliko operos solistas, tenoras Merūnas Vitulskis bei televizijos projekto „Triumfo arka“ nugalėtoja, sopranas Lilija Gubaidulina.
Lilija Gubaidulina ir Merūnas Vitulskis
Lilija Gubaidulina ir Merūnas Vitulskis / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

„Opera po žvaigždėmis“ – taip pavadintas svajingas ir romantiškas vakaras, kurio metu muzikos garsai užbūrė šimtus LDK Valdovų rūmų kieme apsilankiusių svečių.

Šimtai klausytojų čia susirinko ne be reikalo: susigundė pasiklausyti po žvaigždėmis skambėjusiomis gražiausiomis operų arijomis.

Čia koncertavo Lietuvos kamerinis orkestras, vadovaujamas vieno garsiausių ir profesionaliausių šalies dirigentų Modesto Pitrėno. Žymiausias operų arijas atliko tenoras Merūnas Vitulskis bei televizijos projekto „Triumfo arka“ nugalėtoja, sopranas Lilija Gubaidulina.

Išgirsti gražiausias arijas panoro ir žinomi žmonės: Vladimiras Prudnikovas, Gediminas Jaunius, Kostas Smoriginas, specialiai iš pajūrio į koncertą atvyko ir M.Vitulskio žmona Erika.

M.Vitulskis šiandien yra vienas populiariausių šalies operos dainininkų, koncertuojantis su žymiausias orkestrais visame pasaulyje. Jis jau spėjo atlikti svarbius vaidmenis Prancūzijos Lilio operoje, šiuo metu dainininkas koncertuoja Austrijoje, kur legendinėje Giacomo Puccini operoje „Madam Butterfly“ atlieka B. F. Pinkertono partiją.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Koncerto „Opera po žvaigždėmis“ akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Koncerto „Opera po žvaigždėmis“ akimirka

Nemažiau talentinga yra ir klausytojams taip pat uždainavusi L.Gubaidulina. Tadžikistane užaugusi totorių kilmės operos solistė studijavo Archangelske bei Tatarstane, vėliau dirbo Kazanės operos ir baleto teatre, kur buvo laikoma vienu ryškiausių jaunų sopranų. Platesnei auditorijai ji pažįstama tapo uždainavusi televizijoje – tapo konkurso „Triumfo arka“ nugalėtoja.

Kaip Žmonės.lt sakė M.Vitulskis, pasirodyti su L.Gubaidulina jam – didelė šventė.

„Ilgai su Lilija Gubaidulina svajojome kartu padainuoti. Kai man pasakė, kad dabar ji niekur neišvažiavusi, turi laisvo laiko ir galėsime kartu pasirodyti... Turbūt didžiausia laimė. Su tokiu sopranu ne kasdien turi galimybę padainuoti. Tai mūsų pirmas susitikimas scenoje, ir man tai – įvykis. O šiaip Lietuvoje, matyt, nėra soprano, su kuriuo nebūčiau dainavęs. Lilija Gubaidulina yra beprotiškai muzikali, o ir programa sudėtinga, neeilinė“, – kalbėjo M.Vitulskis.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Koncerto „Opera po žvaigždėmis“ akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Koncerto „Opera po žvaigždėmis“ akimirka

Duetui išbandyti sceną pakako vos kartą. „Su Lilija Gubaidulina repetavome išvakarėse. Viskas nuo pradžių buvo sėkminga, orkestras labai gerai groja... Kai atsistoji šalia muzikanto, viskas pavyksta iš pirmo karto. Muzikantas visada labai klausosi partnerio, su kuriuo kartu dainuoja. Iš Lilijos tai ir pajaučiau. Žinoma, reikia susitarti, pajausti vienas kitą. Bet mums viskas sutapo. Per repeticiją po pirmo kūrinio apsikabinome supratę, kad ryšys užsimezgė“, – pasakojo jis.

Bendraudamas su Žmonės.lt M.Vitulskis pasakojo, kad kone visą vasarą paskyrė darbui: „Su žmona kaip tik kalbėjome, kad net kiek pikta. Sunku atrasti laiko viskam – ir šeimai, ir darbui. Atrodytų, vasarą nevažiavau į užsienį, nors ir turėjau kvietimą į Prancūziją, bet vis tiek... Sakiau, kad vasarą skirsiu vaikams, o nė velnio – vis tiek darbas. Taip natūraliai gaunasi.“

Tačiau trečiadieninis koncertas tapo puikia proga ne tik padovanoti gerbėjams šventę, bet ir pačiam susitikti su artimaisiais: „Vaikai liko pajūryje, su močiute. O žmona norėjo pabėgti nuo rutinos. Man labai smagu, kad ji atėjo. Be to, į koncertą atvyko ir daugiau pažįstamų, draugų, muzikantų. Džiugu, kad nors tokiu būdu galiu su visais pasimatyti. Vis žadėjau žadėjau, kad va, bus vasara, bus laiko, bet vis tiek tik tokiu būdu susitinkame.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Erika Vitulskienė į Merūno koncertą Vilniuje atvyko tiesiai iš pajūrio

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Erika Vitulskienė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Erika Vitulskienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius