Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 23

Per laisvamanišką pikniką Vilniuje praneštos „Bliuzo naktų“ naujienos

Pirmąjį liepos savaitgalį Varniuose 24-ąjį kartą įvyks festivalis „Bliuzo naktys“. Ketvirtadienio vidurdienį Vilniuje, Neries krantinėje jo organizatoriai jau paskleidė laisvamanišką dvasią, surengdami pikniką su būsimais festivalio muzikantais ir papasakodami šių metų naujienas.
Festivalio „Bliuzo naktys“ pristatymas Vilniuje
Festivalio „Bliuzo naktys“ pristatymas Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jau kurį laiką prie Karaliaus Mindaugo tilto tuščia stovinti prieplauka šiandien atgijo: hipių skaromis, kilimais ir paplūdimio patiesalais papuoštoje erdvėje, tarp pikniko užkandžių ir gitarų, buvo kalbama apie festivalį ir bliuzuojama.

„Į „Bliuzo naktis“ važiuosime berods ketvirtą kartą. Visada ten įsikuriame savo stovyklavietę, maudomės ežere. Tai ne šiaip festivalis, tokių Lietuvoje – reta“, – kalbėjo „Baltojo Kiro“ veidas Tautvydas Augustinas.

Jo vyresnieji kolegos – Aleksandras Belkinas iš „The Road Band“ ir Virgis Jutas iš „Blues Makers“ šiam festivaliui jaučia dar daugiau sentimentų, nes ten važiuoja jau daugiau nei 20 metų. „Pirmą kartą, pamenu, grojau trečią nakties. Žmonių buvo ne ką daugiau nei scenoje“, – juokėsi Aleksandras, prisimindamas legendomis apipintą festivalio Pašiūrę.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Festivalio „Bliuzo naktys“ pristatymas Vilniuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Festivalio „Bliuzo naktys“ pristatymas Vilniuje

Šiemet Pašiūrės scena vėl atgims, joje šeštadienį nuo 10 val. ryto gros jaunoji karta: „Jama & W”, “Such’a’Trip”, “Wolfsome” ir kiti. Senieji vilkai ir didžiosios festivalio žvaigždės iš JAV, Liuksemburgo, Latvijos, Jungtinės Karalystės koncertuos Didžiojoje scenoje. Labiausiai „Bliuzo naktyse“ šiemet laukiamas dviejų „Grammy“ nominantas Earl Thomas ir egzotiškoji Shanna Waterstown. Taip pat lietuviams vėl pasirodys Latvijoje gimę, bet Varniuose užauginti bliuzmenai „Latvian Blues Band“ ar „Coolmans Report“. „Pastarieji dabar studijuoja prestižiniame Berklio koledže. Jie ne tik buvo priimti į geriausią pasaulio muzikos kalvę, bet dar ir gauna stipendiją. Jau dabar jie yra graibstomi. O ypač bosistė“, – pasakojo organizatoriai.

„Šįkart pagrosiu tai, ką visada norėjau – šiek tiek seno, šiek tiek naujo. „Lūpinsiu“, naudosiu kitas naująsias technologijas“, – apie savo projektą „Jutas & Bukartas Shot Band” pasakojo Virgis Jutas.

A.Belkinas šiemet turės garbės ir smagumo groti kartu su amerikiečiu Brianu Krameriu. „Kol kas nesame gerai pažįstami, bendravome tik feisbuke, bet prieš festivalį susitiksime, parepetuosime. Bus įdomu“, – kalbėjo Aleksandras.

Prieplaukoje gimė idėja, kad festivalio scenoje jis lūpine armonikėle pritars ir „Baltajam Kirui“. „Padarysime specialią festivalinę „Lūpyčių“ versiją“, – sutarė vyrai. Tikrą šėlsmą pernai festivalyje sukėlusiam hitui apie pomidorų padaže padažytas lūpytes įprasminti, „Bliuzo naktų“ organizatoriai „Baltajam Kirui“ perdavė skardinę menkės padaže.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Festivalio „Bliuzo naktys“ pristatymas Vilniuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Festivalio „Bliuzo naktys“ pristatymas Vilniuje

Kartu buvo pažadėta, kad festivalio užkulisiuose muzikantai tikrai neliks alkani: pagrindinis organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka asmeniškai gaminti maistą atlikėjams.

Jis taip pat atskleidė, kad šiame festivalyje visi po savęs pavyzdingai susitvarko. „Esame socialiai atsakingi. Tai paliudijo ir pernai gautas Aplinkos ministerijos raštas, kuriuo pabrėžta, kad „Bliuzo naktys“ yra švariausias festivalis Lietuvoje. Mums rūpi gamta. Todėl šiemet paisysime ir šiukšlių rūšiavimo. Taip pat turėsime taromatą, kuris turės ypatingą prasmę: įmetęs į jį skardinę ar tuščią plastikinį bokalą centų negausi, bet juos automatiškai skirsi gyvūnų prieglaudai „Lesė“. Tai visiems primins, kad turime rūpintis ne tik savimi, bet ir šalia esančiais, keturkojais taip pat“, – kalbėjo Blėka, pats priglaudęs dabar jau festivalio talismanu tapusį šunį Bliuzą.

„Bliuzo naktys“ vyks liepos 1-2 dieną prie Lūksto ežero Varniuose. Bilietus platina „Tiketa“. Dabar galima įsigyti ir patogumo bilietų, kurie suteiks galimybę apsistoti jau paruoštoje palapinėje su miegmaišiais, nemokamai pasimėgaujant pasirinkta pramoga ir atsigaivinant festivalio gėrimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius