Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 17

„Poliarizuoti stiklai“ gerbėjams pristatys naują albumą „Stasė“

Jau šį šeštadienį, kovo 20d. Vilniaus gyvosios muzikos klube „Tamsta“ visi susirinkusieji galės išgirsti, dainuoti ir šokti pagal naujausio grupės „Poliarizuoti stiklai“ albumo „Stasė“ dainas.
Grupė „Poliarizuoti stiklai“
Grupė „Poliarizuoti stiklai“ / Asmeninio albumo nuotr.

Vakaras susidės iš dviejų dalių: pirmoji bus skirta naujiesiems kūriniams, o antroji – patikrintiems šlageriams, taigi girdėsite ir senuosius, ir naujuosius „Poliarizuotus Stiklus“. Į albumo pristatymą muzikantai žiūri labai rimtai – įvertinti sugrįžimo į didžiąją sceną pakviesti keli Seimo nariai, Vilniaus meras Vilius Navickas, JAV ambasadorė Lietuvoje J.E. Anne Elizabeth Derse. O taip pat visas būrys garsių Lietuvos atlikėjų ir kolektyvų: „Antis“, „InCulto“, „Saulės Kliošas“, Algis Ramanauskas-Greitai, Vaidas Baumila, „Skamp“ ir daugelis kitų.

Šį mėnesį sukanka lygiai dvidešimt metų, kai rokenrolo grupė „Poliarizuoti Stiklai“ išleido savo pirmąjį albumą, tuomet dar vinilo plokštelės pavidalu. Greta griežtai hard rock kompozicijų patogiai jautėsi žaismingos, nenusakomo stiliaus dainelės, kurios kūrė visą bendrą grupės įvaizdį. Štai tokia nenustygstanti ir nepripažįstanti jokių tabu grupė dar 1986 metais įsiveržė į Lietuvos muzikinį elitą ir gerą dešimtmetį siautėjo didžiausiose koncertinėse aikštelėse bei jų užkulisiuose.

Taip jau nutiko, kad kaip ir daugelio kitų kolektyvų, „Poliarizuotų Stiklų“ laukė ilgas ir vingiuotas kelias, kupinas pakilimų ir nuopuolių, populiarumo ir užmaršties. Visa tai reikėjo išgyventi, ištverti, atlaikyti ir surasti savyje jėgų atsikelti, pakilti ir žengti pirmyn, nepaisant visų sunkmečio teikiamų išgyvenimų. Vieną dieną grupę paliko ir pagrindinis vokalistas Šarūnas Mačiulis, be kurio „Poliarizuoti Stiklai“ virto grupe „OK“. Atrodė, viskas taip ir pasibaigs, tačiau visi laukė „stiklų“ sugrįžimo...

Ir štai jau metai grupė žingsnis po žingsnio nuosekliai vykdo atgimimo akciją ir siekia susigrąžinti savo pozicijas lietuviškajame pramogų versle. Tą grupė jau įrodė puikiais pasirodymais „Tamstos muzikos“ festivalyje Varėnoje, Dainų šventės ir Lietuvos vardo tūkstantmečio renginiuose Vilniuje, soliniais koncertais Varėnoje, Alytuje. Atėjus pavasariui, pagaliau sulaukėme ir naujausių rokerių dainų rinkinio – albumo „Stasė“.

„Albumą pradėjome kurti prieš metus, kai tik vėl nusprendėme susieiti, kai prie grupės vėl prisijungė Šarūnas, ir nors mūsų muzika mažai pasikeitus – tie patys instrumentai, tie patys žmonės, tačiau esame dvasiškai užaugę, įgiję patirties, todėl ir patobulėję techniškai“, – apie pokyčius kalba kolektyvo senbuvis gitaristas Arvydas Skernevičius. Jis taip pat tikisi, jog prie senų grupės fanų prisidės ir gausus jaunimo būrys, kurio jau šiandien nemažai trypia pagal naujas „Poliarizuotų Stiklų“ dainas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius