-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 14

„Positivus“ festivalyje koncertuos „Elbow“, Anna Calvi ir „Future Islands“

Pranešama apie dar šešias „Positivus“ festivalyje pasirodysiančias grupes. Liepos 18-20 dienomis, Latvijos Salacgrīva miestelyje išgirsite „Elbow“, Anna Calvi, „Future Islands“, „AlunaGeorge“, Chet Faker ir „NONONO“. Jie papildė ir taip gausų grupių ir atlikėjų būrį.
„Elbow“
„Elbow“ / Asmeninio albumo nuotr.

Alternatyvieji rokeriai „Elbow“ yra vienas tų retų egzempliorių, priverčiantis susigraudinti net nepalaužiamus vyrus. Kiekvienas grupės albumas sulaukė didesnio ar mažesnio dėmesio ne tik gimtojoje Anglijoje, bet ir toli už jos ribų. Tačiau tikrajam pripažinimui prireikė šiek tiek laiko. Kone dešimtojo „Elbow“ gimtadienio dovana tapo 2008 m.  laimėtas „Mercury“ prizas, įvertinęs albumą „The Seldom Seen Kid“. Iškart po to sekė geriausios britų grupės statulėlė iš „Brit Award“ ir „BBC“ kvietimas sukurti 2012-ųjų Londono olimpinių žaidynių neoficialų himną. Tiesa, kovo pradžioje pasirodė šviežutėlis grupės diskas „The Take Off and Landing of Everything“, šiuo metu okupuojantis tiek Australijos, Vokietijos, tiek Amerikos perkamiausių albumų topus.

VIDEO: Elbow - New York Morning (Official Video)

Kita atlikėja, Anna Calvi, taip pat gali pasigirti „Mercury“ ir „Brit Award“ įvertinimais. Mergina muzikuoja nuo vaikystės, o iki tol, kol pirmąkart užlipo į profesionalią sceną, dirbo kaip gitaros mokytoja. Iš pažiūros trapi ir amžinai ryškiai raudonomis lūpomis, Anna Calvi stebina stipriu vokalu, griežtomis melodinėmis linijomis ir sukuria aplink save nepasiekiamumo atmosferą. Užteko vos dviejų sėkmingų albumų bei bendrų darbų su tokios grupėmis kaip „Noah And The Whale“ ir anglė tapo vienu geidžiamiausiu festivalių veidu.

VIDEO: Anna Calvi - Desire

Iš JAV miesto Baltimorės atvykstančius „Future Islands“ galime drąsiai vadinti viena hipsteriškiausių šių metų grupių. Synthpop muziką kurianti ketveriukė nuo 2006-ųjų ieškojo savo skambesio, kol galiausiai išleido ketvirtąjį albumą „Singles“. Kadangi jis toks šviežias, kad turbūt ne visi diskai pasiekė muzikos parduotuves, perkamumo sėkmę pamatuoti dar anksti. Tačiau tokie portalai kaip „Pitchfork“ dalina grupei aukščiausius balus ir rekomenduoja visiems bent kartą gyvenime paklausyti jų gyvai.

VIDEO: David Letterman - Future Islands: "Seasons (Waiting On You)"

Kritikai kalba, kad britų elektroninė scena atgimsta. Tie patys asmenys „AlunaGeorge“ priskiria nemažai šio atgimimo laurų. Žavios vokalistės Aluna Francis ir už muziką atsakingo George Reid duetas puikavosi 2013-ųjų „Brit Award“ kritikų geriausiai vertinamų grupių sąraše. Vėliau „BBC“ skyrė antrą vietą už geriausią praeitų metų skambesį. Grupė turi vos vieną studijinį albumą, tad galime įvardinti ją esant savotiškoje vystymosi stadijoje. Visgi gerbėjams tai nė problema, bent keleto „AlunaGeorge“ klipų peržiūros internete siekia kone 3 mln.

VIDEO: AlunaGeorge - Attracting Flies [Parental Advisory]

Neretai Chet Faker vadinamas australiškuoju James Blake. Apie panašumą lai sprendžia muzikos kritikai, o mes stebime kaip jam sekasi. 2012-aisiais australų „Rolling Stone“ portalas debiutinį mini diską „Thinking In Textures“ pripažino geriausiu indie įrašu. Viena jo dainų taip pat panaudota reklamai, rodytai per masinę psichozę sukeliančias „Super Bowl“ rungtynes. Šiemet atlikėjas leidosi į grandiozinį koncertinį turą po Europą, kurio viena stotelių ir „Positivus“ festivalio scena.

VIDEO: Chet Faker - Talk Is Cheap [Official Music Video]

Na ir paskutiniai naujausių grupių sąraše, švedai „NONONO“. Jų diskografija papuošta 2013-ais pasirodžiusiu vienu vieninteliu albumu. Tačiau užteko ir tiek, kad patektų į kone visus įmanomus JAV topus. Diskas puikuojasi tiek alternatyvos, pop, tiek roko kategorijose. Grupę galima pavadinti šių laikų pozityvios energijos užtaisu, tad tikimasi, kad per jų pasirodymą bus nemažiau judesio nei per ilgamečių grandų pasirodymus.

VIDEO: NONONO - Pumpin Blood (Official Video)

Be minėtųjų naujų grupių liepos 18-20 dienomis koncertuos Ellie Goulding, „Kraftwerk“, „The Kooks“, „Bastille“, Laura Mvula, „Daughter“, „Fm Belfast“, „of Montreal“, „The 1975“, „Birth Of Joy“, „Kid Karate“ ir daug kitų. Šiuo metu bilietų kainos nuo 201 Lt, o juos galima įsigyti „Bilietų Pasaulio“ kasose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius