-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 01

„Roko naktys 2015“ išpildė šešiolikmečio Simono svajonę

Zaraso ežero saloje penktadienį prasidėjęs sunkiosios muzikos festivalis „Roko naktys 2015“ tapo tikru nuotykiu 16-mečiui zarasiškiui Simonui. Jis visa širdimi siekė savo tikslo ir galop jį įgyvendino didžiojoje scenoje.
16-metis zarasiškis Simonas su „Alestorm“ būgnininku
16-metis zarasiškis Simonas su „Alestorm“ būgnininku / Asmeninio albumo nuotr.

Praėjusiais metais atgimęs festivalis ir šiemet į Zaraso salą subūrė prisiekusius sunkiosios muzikos gerbėjus iš visos Lietuvos ir kaimyninių šalių. Taip pat suvažiavo muzikantai iš Jungtinės Karalystės, Suomijos, JAV.

Pirmąjį festivalio vakarą publika turėjo progos susitikti su ypač geros nuotaikos „Freaks on Floor“. Naujasis sekso simbolis Jeronimas Milius su savo grupe „Soul Stealer“ scenoje pateikė gerą energijos užtaisą, o jo žvaigždės prigimtį sustiprino vilkimi dizainerės Olgos Filatovos-Kontrimienės drabužiai – Jeronimo marškinėlių nugaroje puikavosi griaučiai, kurie yra tapę „2ru2ra“ firminiu ženklu.

Puikiu apsirengimo stiliumi išsiskyrė ir suomiai „Private Line“, scenoje vilkėję ne tik rokeriškas timpas, bet ir kostiumines liemenes bei skrybėles. Rokeriai pasiautė iš peties, į sceną pasikvietę penkias merginas iš publikos.

Naujų dainų iš būsimojo albumo pagroję BIX juokavo, kad publika taip gerai tuos „gabalus“ priima, kad jau sunku atskirti, kuris senas, o kuris naujas. Savo pasirodymo metu BIX taip pat surengė grupės fotosesiją.

Šarūnės Katinaitės nuotr./„Roko naktys 2015“
Šarūnės Katinaitės nuotr./Samas

„Norėjome šioje fotosesijoje parodyti energiją – „nebiksiška“ daryti studijinę nuotrauką, kai sunėrę rankas rokeriai stovi prie sienos rūsčiais veidais. Esame skirtingi muzikantai, kurie kartu sukuria vieną didelį energijos burbulą. Kaip visada pakėlėm Zarasų žemę su visais kurmiais“, – juokėsi Samas.

Nuomonę, kad rokas yra iškasena, BIX lyderis atremia paprastu teiginiu: „O kodėl jie nekalba apie klasikinę muziką, kaip apie iškaseną? Eina ir dievina, nes tai yra kažkoks tonas, o neva rokas tai jau sena. O house muzika – kuo ji kitokia?  Baikite juokus – rokas yra amžinas, rokas yra laisvė išsisakyti ir ji visada reikalinga. Rokas yra šimtą kartų laisvesnis už šokių muziką. „Roko naktyse“ pasikroviau labai geros energijos.“

„Jei žmonės klausytųsi teisingos muzikos, jie niekada blogai apie roką nekalbėtų“, – patikino ir 16-metis zarasiškis Simonas, pats grojantis bosine gitara, būgnais, mandolina, skambinantis pianinu. Jaunasis multiinstrumentalistas užsimojo įgyvendinti savo svajonę – pagroti scenoje su škotais piratų metalo atstovais „Alestorm“.

Šarūnės Katinaitės nuotr./„Roko naktys 2015“
Šarūnės Katinaitės nuotr./„Roko naktys 2015“

Zarasiškis pasigamino plakatą, kuriame angliškai užrašė: „Aš noriu groti „Keelhauled“ būgnais“. Visą piratų koncertą jis laikė plakatą iškeltą ir kantriai laukė, kol bus pastebėtas.

„Maniau, galbūt yra maža tikimybė, nors daug vilčių nedėjau. Pats groju su savo grupe „Išrinktasai“, mes vietiniai, turiu mokykloje mažą įrašų studiją, ten penkias valandas mokiausi groti šitą dainą“, – pasakojo Simonas.

Jo didelei nuostabai ir džiaugsmui „Alestorm“ plakatą pastebėjo ir pakvietė jaunuolį į sceną. Lietuvis nemirktelėdamas sugrojo visą dainą. „Visų pirma, šitas gabalas mane labai veža, antra – šiandien tai buvo geriausia grupė. Tai buvo nerealu. Jų būgnai – žymiai geresni nei mano. Bet geriausia, kad po visko jų būgnininkas pasakė, kad aš gerai pagrojau, tuo labiausiai stebėjausi. Svajonės pildosi!“ – užkulisiuose džiūgavo jaunasis rokeris.  

Festivalis „Roko naktys“ sudomino ir olimpietį irkluotoją Jevgenijų Šukliną, kuris užkulisiuose praleido kelias valandėles. Sportininkas prisipažino ir pats mokantis groti gitara. „Na, tai ne daug skiriasi nuo irklo“, – juokavo J.Šuklino kompanija.

Šeštadienį „Roko naktys“ tęsiasi su „Thundertale“, „Rebelheart“, „Siela“, „Neonfly“ iš Jungtinės Karalystės, „Combichrist“ iš JAV ir būriu kitų.

Šarūnės Katinaitės nuotr./„Roko naktys 2015“
Šarūnės Katinaitės nuotr./„Roko naktys 2015“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius