Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ atrankoje su konkursu atsisveikino „VIG Roses“

Šeštadienio vakarą „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje dėl teisės atstovauti Lietuvai didžiajame konkurse susikovė septyni dalyviai. Laidos pabaigoje, susumavus vietinės ir užsienio komisijų bei žiūrovų balsus, paaiškėjo, kad su atranka atsisveikino merginų grupė „VIG Roses“.
„VIG Roses"
„VIG Roses" / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Šeštadienį dėl žiūrovų simpatijų televizijos eteryje kovėsi Monika Linkytė, Mia, Martynas Kavaliauskas, Vaidas Baumila, Ieva Zasimauskaitė, „Vig Roses“, Vilija Matačiūnaitė.

Dalyvius, kurie atliko eurovizinius kūrinius, vertino ne tik Lietuvos, bet ir užsienio komisija, už patikusius atlikėjus balsavo ir televizijos žiūrovai.

Praėjusių šeštadienį LRT žiūrovai išgirdo pirmas 8 eurovizines dainas, iš atrankos pasitraukė J.Lapatinskas. Šįkart žiūrovai klausėsi likusių 8 eurovizinių dainų.

Žmonės.lt primena skaitytojams, kad pasikeitus „Eurovizijos“ atrankos taisyklėms šįmet atskirai renkamas ir atlikėjas, ir konkursinis kūrinys. Iš viso atrankoje dalyvauja 16 eurovizinių kūrinių, visus juos išgirsti galite paspaudę čia

Dainininkas Vaidas Baumila atliko kūrinį „Words Apart“, kurį sukūrė kompozitoriai iš užsienio. Itin eurovizinis kūrinys Vaido atliktas subtiliai ir tiksliai. „Be jokios abejonės, šių metų „Eurovizijos“ atrankoje tai – geriausias Vaido šūvis. Viskas sukrito į vietas: ir balsas, ir susikaupimas, ir pasirodymas – viskas buvo savo vietoje“, – vertino R.Zilnys. Kiti komisijos nariai antrino – vertintojų nuomone, toks V.Baumilos pasirodymas turi ateitį „Eurovizijos“ konkurse.

Vaidas Baumila
Vaidas Baumila

Išskirtinai charizmatišką pasirodymą parengė Monika Linkytė. Daina „All about the boy“, kuri idealiai tiktų skambėti aukšto lygio kabarete, nuo pirmų akordų pavergė studijoje susirinkusios publikos širdis. Sužavėta liko ir komisija: E.Seilius tikino įsivaizduojantis ypatingą atlikėjos šou konkurse, V.Pauliukaitis buvo sužavėtas dainininkės talentu. 

Monika Linkytė
Monika Linkytė

„New Beginning“ – tokią dainą pasirinko Martynas Kavaliauskas. Sudainavo jis tvarkingai, tačiau anot komisijos narių, pasirodymo būta blankaus. „Kai daina nėra stipri, tada reikia daug duoti iš savęs. Daug spalvų pasirodymo nebuvo“, – komentavo E.Seilius. Anot jo, vien žavesio ir jaunystės bei vokalinių duomenų scenoje – negana. M.Kavaliauskui trūksta sceninės patirties.

Martynas Kavaliauskas
Martynas Kavaliauskas

Vilija Matačiūnaitė atliko kūrinį „You Found Me“. Paklaustas, ar dainininkė rado kelią į jo širdį, V.Pauliukaitis apgailestavo: „Nerado. Dainuoja apie liūdesį, o akytės – linksmos linksmos.“ Nepatenkintas liko ir E.Seilius: „Aš klausiau, bet ji manęs nerado.“ Vis dėlto prasčiausiu pasirodymu laidoje jis šio nelaiko – tikino, kad buvo pasirodžiusių ir blogiau.

„Vig Roses“ atliktą kūrinį „Silent Tears“ sukūrė švedų kompozitoriai. Pasirodymo metu merginos stengėsi išlikti subtilios, daugiausia stovėjo vietoje. „Fainos mergičkos, gražiai dainuoja ir nieko. Išskirtinumo reikia, suprantat. Reikia galvoti, kaip išsiskirti“, – kalbėjo V.Pauliukaitis. „Man šį vakarą merginos patiko labiau nei Vilijos pasirodymas“, – guosti mėgino E.Seilius.

„VIG Roses"

„Let's share that love tonight“ – tokią prancūzų kompozitorių sukurtą dainą atliko Vilija Pilibaitytė-Mia. Scenoje ji pasirodė itin energingai: publiką ragino nesiliauti plojus, aistras kurstė energingais rankų mostais. „Balsas – taip. Vokaliai viskas buvo gerai, daina tarsi tau parašyta. Tačiau pats kūrinys... Jis nėra tas, kuris iššauna. O kur dūšia?“, – vertino E.Seilius.

Vilija Pilibaitytė-Mia
Vilija Pilibaitytė-Mia

„Blowing out cobwebs“ – tokią dainą atliko Ieva Zasimauskaitė. Į sceną ji lipo vilkėdama itin išskirtinį kostiumą – jos suknelė buvo išpuošta žydru tiuliu. „Jūs labai tikra, labai organiška“, – merginą gyrė aktorė Adrija Čepaitė, vėliau išgyrusi ir jos kostiumą. Sužavėta šia dainininke ji ragino merginą pačią imtis kūrybos ir pranašavo jai sėkmę.

Ieva Zasimauskaitė
Ieva Zasimauskaitė

Komisijos nariai šįsyk balų atlikėjams nežarstė, tačiau juos reitingavo: dalino vietas nuo pirmos iki aštuntos. Taip dalyvius surikiavo Lietuvos komisijos nariai:

  1. Monika Linkytė
  2. Vaidas Baumila
  3. Ieva Zasimauskaitė
  4. Mia
  5. Vilija Matačiūnaitė
  6. „Vig Roses“ 
  7. Martynas Kavaliauskas

Daugiausiai lietuvių ir užsienio komisijos balų pelnė M. Linkytė, kuri surinko po 26 balus. Antroje lentelės pozicijoje atsidūrė V.Baumila su 23 balais, o I.Zasimauskaitė liko trečioje vietoje su 19 komisijos skirtais balais. Mia surinko – 14, V.Matačiūnaitė – 13, „VIG Roses“ – 9 balų. Paskutinis komisijos lentelėje liko M.Kavaliauskas su 8 balais.

Tačiau dainininką M.Kavaliauską išgelbėjo televizijos žiūrovai, skyrę jam daugiausiai balsų – 1211. Konkursą palikusios „Vig Roses“ sulaukė mažiausio žiūrovų palaikymo, joms teko tik 987 balsai. 

Bendroje žiūrovų ir komisijos lentelėje atlikėjai išsidėstė taip: 

  1. Ieva Zasimauskaitė
  2. Monika Linkytė
  3. Martynas Kavaliauskas
  4. Vaidas Baumila
  5. Vilija Matačiūnaitė,
  6. Mia
  7. „Vig Roses“
    Atrankos akimirka
    Atrankos akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius