-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 05 30

Scenos žvaigždžių desantas suplaukė į Nidą – skelbiama vasaros pradžia

Neringoje startuoja vasaros sezonas. Jo pradžią, kaip įprasta, skelbia į pusiasalį suvažiavusios Lietuvos scenos žvaigždės. Be jų parodymo jau daug metų neįsivaizduojamas Nidos vizitine kortele laikomas festivalis „Benai, plaukiam į Nidą“.
Marius Jampolskis ir Justė Zinkevičiūtė
Marius Jampolskis ir Justė Zinkevičiūtė / „Zuzi“ nuotr.
„Zuzi“ nuotr./Vytautas Lukočius ir Karina Krysko-Skambinė
„Zuzi“ nuotr./Vytautas Lukočius ir Karina Krysko-Skambinė

Nepaistant kai kurių Nidos bendruomenės narių prieštaravimo, tradicinio festivalio organizavimas ir šiemet patikėtas atlikėjo Žilvino Žvagulio vadovaujamai renginių organizavimo bendrovei „Zuzi“. Kitaip, nei iki šiol, šventės scenarijus į Ž. Žvagulio rankas perleistas ne porai metų, o trims, kad Neringos savivaldybei nereiktų taip dažnai skelbti konkurso šventės organizatoriui parinkti.

Savivaldybė tuo pačiu užtikrino 30 tūkst. eurų finansavimą festivalio programai. Už šiuos ir iš rėmėjų surinktus pinigus į Nidos sceną sukviesta gausybė atlikėjų.

Be paties Ž.Žvagulio į vasaros sezono atidarymą suvažiavusią publiką audrina Irena Starošaitė, Ieva Mondeikaitė, Česlovas Gabalis, Sasha Song, „Džentelmenai“, „el Fuego“, „Patruliai“ ir kiti atlikėjai. Jų desantas vasarišką nuotaiką Nidoje kurstys iki šeštadienio išnaktų.

Į tradicinį Nidos vasaros sezono atidarymą poilsiautojai keliones susiplanavo dar prieš pusmetį. Neringos turizmo ir informacijos centro darbuotojai po Naujųjų pradėjo rezervuoti viešbučius ar apartamentus šventinį savaitgalį į pusiasalį planavusiems atvykti poilsiautojams. Prieš pat šventę vietų viešbučiuose jau nebuvo likę. Nakvynę dar buvo galima rasti pas butus ar kambarius nuomojančius privatininkus. 

„Zuzi“ nuotr./Festivalio „Benai, plaukiam į Nidą“ akimirka
„Zuzi“ nuotr./Festivalio „Benai, plaukiam į Nidą“ akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius