Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 11

Skandalingieji „Leningrad“ išleido naują albumą „Amžinoji ugnis“

Chamais, chuliganais, anarchistais, alkoholikais ir pasaulio gelbėtojais vadinta grupė „Leningrad“ pristatė patį šviežiausią aštrios satyros, ironijos, humoro ir karčios gyvenimo realybės persunktą albumą „Amžinoji ugnis“ (rus. „Večnij ogon“).
„Leningrad“
„Leningrad“ / Organizatorių nuotr.

Likus vos mėnesiui iki Vilniuje, „Forum Palace“ rūmuose, vyksiančio koncerto, rusų rokeriai suteikė daugybę džiaugsmo savo gerbėjams. Šią savaitę visai netikėtai, porą dienų anksčiau nei žadėta „Leningrad“ tinklalapyje pasirodė naujo albumo viršelis, primenantis dujinę viryklę, jo devynių dainų sąrašas ir nuoroda, pagal kurią galima nemokamai atsisiųsti visą dainų rinkinį.

Tiesa, nors „Amžinosios ugnies“ viršelis ir dainos pasirodė internete, grupės „Leningrad“ lyderis Sergejus Šnurovas-Šnuras žiniasklaidai apie naujausią dainų rinkinį kol kas nieko nepasakojo ir jo pavadinimo neaiškino. Dažniausiai amžinąja ugnimi vadinama nuolat deganti liepsna, skirta amžinai prisiminti svarbų įvykį ar žmogų. Beje, tikroji amžinoji ugnis palaikoma nuolant tiekiant į jos vietą dujas, matyt, todėl rusų muzikantai albumo viršeliui ir pasirinko sovietmečiu dvelkiančios dujinės viryklės vaizdą.

Pardavimais pirmavo net dalydami albumus dykai

Ką tik pasirodžiusiame „Leningrad“ albume daugiausia dainos apie gyvenimą – tai, kas džiugina ir liūdina. Šnuras nesivaržydamas dainuoja apie tai, kuo yra gyvas, apie įgrisusius pareigūnus, nekenčiamus penktadienius, apie lėbavimą, pirmą pasimatymą ir greitą išsiskyrimą, nes meilė šiais laikais neturi kada mylėt.

„Amžinoji ugnis“ jau antroji rusų rokerių plokštelė šiemet. Ankstesnė – „Chna“ – pasirodė balandį. Pastaroji net porą savaičių laikėsi pirmojoje legaliai Rusijos teritorijoje parduodamų kompaktinių plokštelių sąrašo vietoje. Įdomu tai, jog tuo pat metu buvo galima nemokamai atsisiųsti albumą iš interneto. Belieka tik spėlioti, ar „Amžinąją ugnį“ klausytojai priims taip pat šiltai. Iki „Chna“ nuo 2008-ųjų iki 2010-ųjų pabaigos „Leningrad“ buvo išėję kūrybinių atostogų, kurių metu S.Šnurovas koncertavo su ne ką mažiau skandalingu projektu „Rubl“.

Šnuras dainose vėl pagrindinė persona

Nors S.Šnurovas-Šnuras niekuomet neapleido „Leningrad“ muzikos ir grupės kūrybinių reikalų, apie 2007-uosius grupė pradėjo eksperimentuoti su moterišku vokalu. Ilgainiui buvo pasirinkta viena dainininkė – ilgakojė raudonplaukė džiazo atlikėja Julija Kogan. Daugelyje po grupės atgimimo 2010-aisiais įrašytų kompozicijų skamba praktiškai vien J.Kogan balsas.

Matyt, vėl norėdamas tapti ne tik idėjiniu, bet ir vokaliniu lyderiu S.Šnurovas naujajame albume „Amžinoji ugnis“ pagrindinę partiją atlieka daugelyje dainų. Įsimintino balso savininkė J.Kogan jam pritardama meistriškai padailina aštrius kūrinių kampus, sušvelnina rusiškus keiksmus ir pripildo muziką melodijos.

Šokiruoti ir stebinti mėgstančius „Leningrad“ iš Sankt Peterburgo Vilniuje išgirsti galite lapkričio 5-ąją, „Forum Palace“ rūmuose. Oficiali grupės „Leningrad“ svetainė internete http://www.sosimc.ru/, čia galima atsisiųsti ir naujausią grupės albumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius