-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 12 /23:16

„Hurts“ koncertas Kaune: baltos rožės, Trispalvė ir švieselių jūra

Trečiadienį britų dueto „Hurts“ klausytojai iš Vilniaus, Kauno ir kitų miestų skubėjo į naująją laikinojoje sostinėje įrengtą „Žalgirio“ areną. Iš Minsko į Kauną atvykęs elektroninės muzikos duetas Lietuvoje buvo itin laukiamas, tiek dėl grupės išleistų superhitų, tiek dėl žadėto teatralizuoto šou.
Grupės „Hurts“ koncerto akimirka
„Hurts“ vokalistas Theo Hutchcraftas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš pasirodymą garsieji atlikėjai ilsėjosi viename Kauno viešbučių. „Hurts“ koncertą apšildyti buvo pasirinkta grupė „Lemon Joy“ su Igoriu Kofu priešaky. „Šis pasirodymas mums svarbus ne tik dėl skambaus įrašo „Lemon Joy“ biografijoje. Man iš tiesų labai patinka šis naujas duetas ir jo debiutinis albumas. Labai džiaugiuosi likimo dovanota proga susitikti su jais vienoje scenoje. Galbūt netgi pavyks paspausti muzikantams rankas ar persimesti vienu kitu žodžiu“, – prieš pasirodymą sakė I.Kofas. Po savojo koncerto „Lemon Joy“ lyderis „Hurts“ pasirodymo klausėsi gerbėjams skirtoje zonoje prie pat scenos.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka
Adamas Andersonas

Ilgai laukti „Hurts“ į „Žalgirio“ arenos sceną užlipo maždaug 21.15 val. Grupę scenoje pasveikino šokėjos – dvi merginos juodais gobtuvais ir juodomis vėliavomis. Jau po pirmojo kūrinio „Silver Lining“ jos nusimetė gobtuvus, atidengdamos kojas ir parodydamos seksualias, peršviečiamas nėriniuotas sukneles. Pasigirdus pirmiesiems antrojo kūrinio – itin garsaus hito „Wonderful Life“ – akordams publika nesivaržė šokti ir dainuoti kartu. Vokalistas Theo Hutchcraftas pasisveikino su susirinkusiais lietuviškai: „Labas vakaras, Kaunas“, sakė jis, o klavišininkas Adamas Andersonas į publiką metė baltą rožę, gulėjusią ant jo instrumento. Dar prieš koncertą organizatoriai skelbė, kad „Hurts“ pageidavo tuzino baltų rožių persirengimo kambaryje.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka
Koncerto akimirka

Klausytojai, ypač gerbėjų zonoje, atrodė, žino kiekvieno „Hurts“ kūrinio žodžius. Su klyksmu buvo pasitiktas kūrinys, kaip sakė T.Hutchcraftas, „merginai, vardu Evelina“ – „Evelyn“. Tikra šokio banga per publiką nusirito suskambėjus dainai „Sunday“. Po šio kūrinio grupė padarė trumpą instrumentinę pertrauką, kurios metu sceną užėmė šokėjos su balerinų sijonėliais. Nuskambėjo lyriška baladė, po jos – kiek energingesnė „Mother Nature“. Pasibaigus kiekvienam kūriniui vokalistas lietuviškai tardavo „ačiū“. Klausytojų gretose buvo ir dainininkės Baiba Skustenė bei Mia, prisipažinusi 15min.lt, kad yra aistringa grupės gerbėja ir mokanti bene visas dainas mintinai.

„Na, nuostabieji Kauno žmonės, ar gerai jaučiatės? Mes pirmąsyk šioje nuostabioje šalyje, ačiū, kad atėjote. Girdėjome, kad gražiausios merginos gyvena Lietuvoje, tiesa?“ – palydėtas šimtų merginų klyksmo kalbėjo T.Hutchcraftas. Jis pristatė grupę sujungusią dainą „Unspoken“.

Vienas didžiausių nepatogumų koncerto metu buvo tas, kad „Žalgirio“ arena neturi rūbinės, tad klausydamiesi „Hurts“ gerbėjai buvo priversti vilkėti striukėmis ir paltais arba laikyti juos rankose.

Negailėjo komplimentų susirinkusiesiems

„Hurts“ duetas neslėpė susižavėjimo juos audringai palaikiusiais klausytojais. T.Hutchcraftas vis vadino Kaune susirinkusius žiūrovus nuostabiais, o šie jam atsilygindami iškėlę rankas mojavo ir šaukė. Ypač balsų negailėjo merginos, kartais spiegdamos taip, kad aidėjo visa arena. Bene didžiausias sujudimas įvyko nuskambėjus kūriniui „Illuminated“. Prieš šią dainą vokalistas liepė užgesinti salėje šviesas, o klausytojų paprašė pašviesti mobiliaisiais telefonais. „Žalgirio“ arena tapo tikra švieselių jūra. Gėrėdamiesi reginiu klausytojai mojo ir šaukė palaikydami atlikėjus.

Tikra kulminacija atėjo skambant kūriniui „Stay“, kurio žodžius salė tiesiog klykte klykė. Nors „Hurts“ tikino šiuo kūriniu atsisveikinantys, buvo aišku, kad vaikinams teks sugrįžti biso. Po netrumpų publikos reikalavimų, tikro riksmų lietaus ir trypimo kojomis duetas sugrįžo. „Hurts“ atsisveikindami padovanojo dar dvi dainas.

Po pirmojo kūrinio pasigirdus trankiems akordams T.Hutchcraftas pareikalavo visų atsistoti. Paklusę oro bučinius siunčiančiam vokalistui sujudo visi, iki šiol sėdėję. Publika tiesiog pašėlo pamačiusi vokalisto išskleistą Trispalvę. Dainininkas pabučiavo Lietuvos vėliavą ir šoko ją laikydamas ar apsivyniojęs apie kaklą viso kūrinio metu. Atsisveikindamas klavišininkas A.Andersonas gerbėjams pasiuntė paskutiniąją rožę. Sceną paliekant muzikantams susirinkusieji suprato, kad antro biso nebus. Ir nors vos valandą trukęs koncertas daugeliui pasirodė per trumpas, daugumos areną paliekančių klausytojų veidus puošė šypsenos. Vadinasi, „Hurts“ pasirodymas buvo pasisekęs.

Organizatorių teigimu, į „Hurts“ koncertą Kaune susirinko apie 5 tūkst. žmonių.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius