-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 09 17

Stingas klausytojus pavergė su orkestru atliekamomis dainomis (atnaujinta 00.22 val., video, nuotraukos)

Penktadienio vakarą pilnutėlei Vilniaus „Siemens“ arenai koncertavo garsus britų atlikėjas Stingas.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trečią kartą Lietuvoje koncertuojantis atlikėjas šįsyk publiką sužavėjo visiškai nauju skambesiu – jis koncertavo kartu su Londono karališkuoju orkestru.

Susidomėjimas, kaip skamba Stingo dainos su orkestru, Lietuvoje buvo didžiulis – visi bilietai buvo išpirkti ir netgi buvo parduodami papildomi bilietai.

Pasaulinio turo „Symphonicities“ dalimi tapusį koncertą Stingas pradėjo savo vienu iš garsesnių kūrinių „If I Ever Lose My Faith In You“. Vos išgirdusi pirmos dainos akordus publika atlikėją pasitiko plojimais. Ašaros, šypsenos ir kitos emocijos apėmė gerbėjus išgirdus tokias dainas kaip „Englishman in New York” ar „Fields of Gold”.

Didžioji dalis susirinkusių – vyresnio amžiaus miestiečiai, mokantys Stingo dainas mintinai. Tiesa, šį kartą jos skambėjo kitaip. Simfoninio orkestro atliekami kūriniai kone užbūrė susirinkusius, perteikė dar gilesnius puikiai žinomų kūrinių klodus.

Renginio neaplenkė ir pramogų pasaulio ir politikos atstovai: atlikėjas Žilvinas Žvagulis, radijo laidų vedėjas Mindaugas Stasiulis ir kiti.

Publika gyvai reaguodavo į žinomiausius Stingo kūrinius. Taip pasigirdus pirmiems dainos „Desert rose” akordams abejingų neliko - akivaizdu, kad skambant itin populiariam kūriniui išsėdėti savo vietose daugeliui buvo per sunku. Publika šoko, dainavo ir negailėjo plojimų. Tačiau tokias emocijas ir triukšmą jau netrukus pakeitė kitas kūrinys „Fragile”. Romantika ir tyla vyravo sausakimšoje salėje: poros apsikabino, šoko, vienas kitam dovanojo bučinius. Stingas atidavė šiame koncerte save visą - išėjo netgi trims bisams.

Koncerto pabaigoje ištikimiausi klausytojai dovanojo dainininkui glėbį gėlių. Romantiškas ir jaukus – taip iš visos Lietuvos susirinkę gerbėjai įvertino atlikėjo pasirodymą penktadienio vakarą, nepaisant to, kad su publika atlikėjas beveik nebendravo. Tačiau romantiškos melodijos padarė savo: kai kurie klausytojai nesuvaldė džiaugsmo ašarų net ir pasibaigus renginiui.

VIDEO: Stingo pasirodymas Vilniuje
VIDEO: Stingo pasirodymas „Siemens" arenoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius