Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 06

Su grupe į Vilnių atvykstančio britų atlikėjo Bonobo favoritu tapo lietuvis Brokenchord

Dviems savaitėms likus iki svarbiausio sezono koncerto kokybiškos elektronikos mylėtojams – dar viena maloni žinia. Britų atlikėjas Bonobo, vasario 20-ąją „Teatro arenoje“ pasirodysiantis su muzikantų grupe, asmeniškai pasirinko jo koncertą „apšildysiantį“ atlikėją. Juo, aplenkęs tuziną kolegų iš Lietuvos ir Latvijos, taps perspektyvus elektroninės muzikos prodiuseris, „Radiohead“ remikso autorius Brokenchord.
Brokenchord
Brokenchord / Atlikėjo archyvo nuotr.
Temos: 1 Muzika

Utenoje užaugęs Brokenchord, arba Ernestas Kaušylas, šiuo metu į elektroninę muziką gilinasi giliomis jos tradicijomis garsėjančiuose Nyderlanduose, Karališkojoje Hagos konservatorijoje. Prieš keletą metų debiutavęs Didžiosios Britanijos leidykloje „Black Acre“ atlikėjas taip pat gali didžiuotis tuo, kad jo pastangas bei talentą įvertino garsieji „Radiohead“.  2011-aisiais išleistas oficialus grupės muzikos remiksų singlas, kuriame puikuojasi ir Brokenchord sukurta kūrinio „Give Up The Ghost“ versija.

Šiuo metu Brokenchord kuria muziką Kopenhagos teatro trupei „Hotel Pro Forma“ ir ruošiasi spektaklio premjerai. Taip pat šiemet yra suplanuoti keli remiksai kitiems atlikėjams, o didžiąją jaunuolio laiko dalį „suvalgo“ mokslai bei nuolatinės repeticijos.

VIDEO: Bonobo „Cirrus“

Pasirodymas prieš Bonobo koncertą Ernestui taps viena iš retų galimybių pagroti Lietuvoje. „Šio brito muziką seku nuo paauglystės – jis puikiai demonstruoja, kaip elektroninėje muzikoje galima naudoti gyvus elementus ir išlaikyti organiškumą. Sulaukęs kvietimo dalintis sceną su mėgstamu atlikėju jaučiuosi pagerbtas“, – nekantraudamas išgirsti, kaip naujasis Bonobo albumas „The North Borders“ skamba atliekamas gyvai, kalba Brokenchord.

Penktąjį Bonobo albumą pristatantis pasaulinis turas vyksta jau metus. Paskutinis „The North Borders“ koncertas suplanuotas lapkritį Londone. Pusę pasaulio jau apkeliavęs britų muzikantas su komanda į Vilnių atvyks po renginių Taline (čia visi bilietai jau išparduoti) ir Rygoje, kur taip pat pasirodys ir Brokenchord. Didžioji dauguma bilietų į koncertą vasario 20-ąją sostinės „Teatro arenoje“ jau parduoti, jais vis dar prekiauja „Ticketpro“.

VIDEO: Give Up The Ghost - Brokenchord RMX

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius