-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 21

„Suicide Djs“ gimtadienio koncerte – jokių tortų ir dainos apie „babajus“

Rugpjūčio 31 dieną grupė švęs dviejų metų jubiliejų, tačiau šią progą „Suicide Djs“ nariai nusprendė paminėti netradiciškai. „41 metai iki karjeros pabaigos“ pavadintame koncerte muzikantai pristatys naujausius kelionėse gimusius kūrinius ir sieks įrodyti, kad turi pakankamai parako išsilaikyti scenoje iki pat 2050 metų.
Suicide DJs is kairės - Ž.Kazlauskaitė, V.Bareikis ir A.Storpirštis
Suicide DJs is kairės - Ž.Kazlauskaitė, V.Bareikis ir A.Storpirštis / LNK nuotr.

„Nustatėme, kad po 41 metų mūsų karjera baigsis ir tikimės, kad tai išsipildys. Tokį pavadinimą taip pat sugalvojome ir dėl to, kad nenorėjome grupės gimtadienio pavadinti banaliai. Šio koncerto nenorime vadinti gimtadieniu ir kepti tortų“, –  kalbėjo grupės lyderis Vidas Bareikis.

Sostinės senamiestyje esančiame „Piano.lt“ kiemelyje po atviru dangumi skambės ne tik senos, visų pamėgtos dainos, bet ir nauji kūriniai. V.Bareikis žada, kad  klausytojai turėtų išgirsti 10 naujų dainų, iš kurių tik viena pavadinimu „Saugiai“ jau ėmė suktis radijo stočių eteryje. Koncertą „apšildys“ „Stipriai kitaip“ – V.Bareikio, Ainio Storpirščio ir Prano Dapšausko akustinių dainų projektas.

„Liepą nutarėme atostogauti, pasisemti naujų jėgų. Po „priverstinių atostogų“ susėdę pamatėme, kad turime sukaupę daug naujų dainų. Norėjome atsinaujinti, nes pirmo albumo koncertinė programa buvo jau pabodusi“, – apie idėją surengti tokio pobūdžio koncertą kalbėjo muzikantas.

Grupės nariai visai neseniai sugrįžo iš Birštono, kur savaitę laiką

Mums besėdint parkelyje gimė daina „Piktas babajus“, apie tokį vyruką, kuris važiuoja autobusu, o jo kuprinėje tiksi šviežia bomba, kurią jis veža į namų katakombas.

 leido Birštono kultūros namuose ir repetavo naujausius kūrinius.

„Suicide Djs“ lyderis tikina, kad koncerte bus pateikta ir ne viena staigmena: į grupės „pianininę stagnaciją“ priimama gitara, kurios muzika skambės naujose dainose. Pasak Vido, grupės narys trombonistas Pranas patobulėjo, todėl koncerte skambės ir kitokie instrumentai.

„Vasarą teko daug keliauti ir instrumentas, kuris visada buvo su mumis – gitara. Su Ainiu keliavome po Europą ir sukūrėme ne vieną naują dainą, kūriniuose įpynėme ir užsienio aktualijas“, – teigė 23 metų atlikėjas.

Idėjų naujoms dainoms vyrukai parsivežė iš Italijos, Vokietijos ir Prancūzijos.

„Teko lankytis viename Prancūzijos turguje, kuris atrodo kaip keliolika kartų didesnis Kalvarijų turgus, tik jame dirba vien pietietiško gymio žmonės, kuriuos vadiname „babajais“. Mums besėdint parkelyje gimė daina „Piktas babajus“, apie tokį vyruką, kuris važiuoja autobusu, o jo kuprinėje tiksi šviežia bomba, kurią jis veža į namų katakombas“, – beveik deklamuodamas pasakojo V.Bareikis.

Kitą dainą V.Bareikis ir A.Storpirštis sukūrė viešėdami Vokietijoje ir stebėdami piligrimus, kurie dainuodami ir grodami gitaromis kvietė šlovinti tyrą meilę. Muzikantai nusprendė sukurti savą tokios dainos versiją ir pavadino ją „Kristau, Kristau“, kurią pristatys ir būsimajame koncerte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius