-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 23

Švenčių proga R.Lukoševičiūtei – Eltono Johno atstovų dovana

Netrukus pirmagimio susilauksianti atlikėja Rūta Lukoševičiūtė prieš gražiausias metų šventes gavo dar vieną dovaną: pagaliau ji ir dainos „Trapus žmogus“ autorius Marius Matulevičius sulaukė atsakymo iš prieš metus siųsto laiško Eltono Johno atstovams.
Rūta Lukoševičiūtė
Rūta Lukoševičiūtė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Būtent dėl šios dainos priedainyje skambančių kelių natų, metų pradžioje vykusiame „Dainų dainos“ konkurse autorinių teisių gynėjams kilo klausimų .Tuomet jiems pasirodė, kad priedainio pradžia panaši į Eltono Johno kūrinį „Written in the Stars“.

Dainos muzikos autorius M.Matulevičius kreipėsi į garsaus atlikėjo atstovus, prašydamas patvirtinti arba paneigti autorinių teisių gynėjų išsakytą susirūpinimą. Ir štai beveik po metų kūrėjas sulaukė atsakymo. Žymųjį britą atstovaujanti agentūra informavo, kad panašumų paieškos procesas užtruktų gana ilgai, todėl pasiūlė vadovautis Lietuvos autorių gynėjų nuomone ir pakeisti įtarimą sukėlusias natas kitomis, kad daina galėtų ir toliau gyvuoti, niekam nesukeldama abejonių dėl autorystės.

Tad jau Šv. Kūčių vakarą LRT eteryje laidoje „Ačiū, kad esi“ žiūrovai galės išgirsti naująją „Trapaus žmogaus“ versiją, kuri taip pat bus įtraukta į Krašto apsaugos savanorių pareigų Vilniaus rinktinės leidžiamą dainų rinkinį, kuriame skambės žinomų autorių ir atlikėjų sukurtos dainos. Rinkinys, skirtas rinktinės 20-mečiui, dienos šviesą išvys 2010 m. kovo 1-ą dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius