Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 09

Tarptautinį konkursą laimėję Lietuvos didžėjai kelia sparnus į Niujorką

Ryškiausių šokių muzikos žvaigždžių pamokos ir darbas kartu, kelionės į Niujorką, Ibizą ir pasaulinis susidomėjimas. Tokias karjeros galimybes trims Lietuvos didžėjams – Kasčiui Torrau, Donatello ir Arnui D – atvėrė laimėtas ateities prodiuserio konkursas, kurį surengė garsus didžėjus Sasha, „Burn Studios“ ir elektroninė muzikos parduotuvė „Beatport“.
Donatello, Kastis Torrau ir Arnas D.
Donatello, Kastis Torrau ir Arnas D. / Asm. archyvo nuotr.

Lietuviai konkurso laurus nuskynė pateikę geriausiu pripažintą Sasha kūrinio „Cut Me Down“ remiksą. Konkurse varžėsi daugiau nei 1000 didžėjų ir prodiuserių iš viso pasaulio – nuo Brazilijos iki Lietuvos.
Lietuvaičių remiksą–čempioną jau netrukus išleis nauja Sasha įrašų kompanija „Last Night On Earth“. Maža to, didžėjų trijulei atiteko ir pagrindinis prizas – kelionė į Sasha studiją Niujorke (JAV). Rudenį čia vyksiantys lietuviai prisidės kuriant muziką naujam Sasha albumui.
„Konkurencija pasaulio šokių muzikos rinkoje – milžiniška. Laimėjome unikalią progą išplaukti į tarptautinius vandenis ir dėsime absoliučiai visas pastangas šią galimybę išnaudoti visu 100 procentų. Dabar svarbiausia – tinkamai pasiruošti Niujorkui“, – sakė Kastis Torrau.

Pamokos iš meistrų rankų 

Lietuviams teko įveikti du konkurso etapus. Visų pirma, remiantis internautų balsavimo rezultatais, buvo atrinkta 14 finalininkų. Šie tęsė kovą šokių muzikos prodiuserių stovykloje Ibizoje, kur, tuo pačiu, visą savaitę sėmėsi praktinės patirties. Lietuvos didžėjų trijulei Ibizoje atstovavo Arnas D.

„Kol kas sunku susivokti, kad tai atsitiko su manimi. Konkurencija tarp dalyvių buvo žvėriška, o organizatorių sudaryta programa – pasakiška. Miegojau po keturias valandas per parą, į paskaitas atvykdavau pats pirmas, o auditorijas palikdavau paskutinis. Džiaugiuosi, kad pastangos buvo įvertintos“, – pasakojo Arnas D.

Anot jo, proga iš vidaus susipažinti su didžiausių žvaigždžių darbo virtuve – jokiais pinigais neįkainojama patirtis. „Tarp lektorių rikiavosi Richie Hawtinas, Sasha, Lady Gaga prodiuseris, „Beatport“ bosas. Temos – techninės detalės, darbas studijoje, tiesioginiai pasirodymai, kūrybingumo skatinimas, reklaminės kampanijos ir daug kitų. Maža to, kas naktį lankėme svarbiausius Ibizos renginius, pamačiau visus geriausius didžėjus“, – sakė Arnas D.


Rudenį – „Lithuania“ kompiliacija


Po laimėjimo konkurse, didžėjai pastebi ir augantį dėmesį jų kūryba. „Sulaukiame daug pasiūlymų bendradarbiauti – tiek su leidybinėmis kompanijomis, tiek su kitų šalių atlikėjais“, – pasakojo Donatello.
Rugsėjį Lietuvos didžėjų ir prodiuserių laukia dar viena džiugi naujiena. Visos konkurse laimėjusios trijulės kūriniai pasirodys Lietuvos šokių muzikos skambesiui skirtame rinkinyje „Lithuania“, kurią išleis „Stripped Recordings“ kompanija.

Kompiliaciją be Kasčio Torrau, Donatello ir Arno D produkcijos, sudarys dar keturių Lietuvos prodiuserių kūriniai. „Lithuania“ – antrasis rinkinys iš serijos, kurią pradėjo Argentinos prodiuserių kūryba.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius