-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 13

Trakų pilyje siautėjo rokas: ŽAS, BIX, „Apocalyptica“ ir „The Rasmus“ (atnaujinta 03.05 val., nuotraukos, video)

Penktadienio vakarą Trakų pilies vidiniame kieme įvyko „Tuborg Green Rock Castle“ roko koncertas, subūręs ištikimiausius Suomijos grupių „Apocalyptica“, „The Rasmus“ ir lietuvaičių BIX ir ŽAS gerbėjus.
„Apocalyptica“ Trakų pilyje
„Apocalypticos“ koncerto akimirka / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Šiek tiek po 19 val. prasidėjęs koncertas truko apie 6 valandas. Koncertą pradėjo ŽAS, su griausminga daina „Sudrumskime ramybę“. Koncerte buvo laukiama bendro „Apocalypticos“ ir „The Rasmus“ pasirodymo, tačiau, klausytojų apmaudui, tai neįvyko. Grupių „Apocalyptica“ ir „The Rasmus“ nariai yra puikiai tarpusavyje pažįstami, anksčiau bendradarbiavę kuriant muzikinius įrašus, todėl prieš koncertą teigė neatmetą galimybės kartu surengti improvizuotą šou.

Koncerto pradžioje publikos buvo nedaug, tačiau pagrindinė klausytojų dalis atvyko koncertui įpusėjus. Oras publiką išties lepino – giedras ir saulėtas dangus nerodė nė mažiausio ženklo, kad artimiausiu metu galėtų lyti.

Pirmosios koncerte pasirodė Lietuvos grupės. Vėliau į sceną žengė „Apocalyptica“, paskutinieji koncertavo „The Rasmus“.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Apocalyptica Trakų pilyje
„Apocalyptica“ Trakų pilyje
Grupė „The Rasmus“ Lietuvoje viešėjo antrą kartą, o „Apocalyptica“ – jau septintą. Pastarieji muzikantai paskutinį kartą mūsų šalyje viešėjo pernai balandžio mėnesį.

Prieš koncertą įvykusioje spaudos konferencijoje paaiškėjo, kad suomių rokerių „The Rasmus“ suplanuota ekskursija į Vilniuje esantį KGB muziejų dar neįvyko – atlikėjai svarsto esant galimybei tai padaryti šeštadienį.

(Atnaujinta 23.11 val.) Grupė ŽAS publikai sugrojo įvairių savo kūrybos laikmečių dainų – nuo necenzūruotų „Ji suka (gyvenimo ratu)“, „Kalbos inspekcijos“, iki „Cepelinų“ ar „Joninių himno“. Po keturiasdešimt minučių trukmės pasirodymo ir trumpos pertraukėlės scenoje pasirodė grupė BIX. Grupės vokalistas Saulius Urbonavičius-Samas išjudino iš pradžių kiek vangiai judėjusią publiką su dainomis „Šalom Lietuva“, „Jis vagis“, „Mes tikim“. Pastarosios dainos priedainį kartu traukė beveik visi koncerte dalyvavę žmonės.

Tamsai vis labiau imant gaubti koncerto aplylinkes, ėmė ryškėti šviesos ir vaizdo projekcijos, kurios įvairiausiais žalios spalvos raštais išpiešė pilies sienas.

Apie pusę dešimtos vakaro scenoje pasigirdo violončelių gausmas. Trys „Apocalypticos“ violončelininkai ir būgnininkas klausytojų buvo pasitikti plojimais ir garsiais šūksniais. Energingas muzikantų plaukų kratymas, virkdomos violončelės ir garsūs kūriniai nuo pirmųjų akimirkų privertė publiką šėlti.

Grupės nariai koncerte atliko ne tik puikiai visiems atpažįstamus tokių pasaulinio garso grupių, kaip „Metallica“ ar „Slayer“ kūrinius, bet ir naujausius savos kūrybos darbus. Energija trykštanti „Apocalyptica“ surengė ugningą šou ir atskleidė, kokius netikėčiausius garsus įmanoma išgauti violončelėmis.

Publika iškart atpažino „Metallicos“ kūrinius „Master Of Puppets“, „Seek And Destroy“. Atliekant vieną iš kūrinių prie kitų grupės violončelininkų prisėdo būgnininkas Mikko Siren, netikėtai taip pat užgrojęs violončele. Keletą kūrinių kartu su „Apocalyptica“ atliko ir „Leningrad Cowboys“ vokalistas T.Johanssonas, kartu su šia grupe Lietuvoje pasirodęs daugiau nei prieš metus. Jis atliko „I Don‘t Care“, „I Am Not Jesus“ ir kitas publikos pamėgtas dainas.

„Apocalypticos“ nariai gyrė publiką už jos energingumą ir juokėsi, kad Lietuva – viena iš tų šalių, kurioje grupės koncertai vyksta dažniausiai.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./The Rasmus Trakų pilyje
„The Rasmus“ Trakų pilyje

Panašu, kad „Apocalyptica“ nenorėjo atsisveikinti su Lietuvos publika – pranešę, kad atlieka paskutinį kūrinį, muzikantai dar ilgai nesitraukė nuo scenos ir klausytojams dovanojo pusantros valandos šou.

(Atnaujinta 03.05 val.) Grupė „The Rasmus“ į sceną pakilo likus trupučiui iki vidurnakčio. Pirmieji melodingojo roko garsai subūrė prie scenos po visą pilies teritoriją pasklidusius klausytojus. Grupės gerbėjos mintinai traukė dainų „Guilty“, „First Day Of My Life“ žodžius. Koncerte grupė atliko ir dainą apie „patį nuobodžiausią pasaulyje dalyką“ – mokyklą.

Įpusėjus „The Rasmus“ pasirodymui, publika po truputį ėmė skirstytis – panašu, kad ilgiau nei planuota trukęs koncertas kai kam spėjo ir prailgti.

Desertui grupė pasiliko į populiarumą juos iškėlusį kūrinį „In The Shadows“, kuris tą vakarą nepaliko abejingų. Trumpai nuo scenos dingę suomiai grįžo biso ir pasiteiravo publikos, ar ši norėtų išgirsti dar vieną dainą. Teigiamas žiūrovų atsakymas – ir scenoje skamba atsisveikinimo daina „Sail Away“, pasitikta virš minios iškilusiomis žiebtuvėlių liepsnelėmis.

VIDEO: 15min.lt Apocalyptica.MP4
VIDEO: The Rasmus, 15min.lt .MP4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius