Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 29

Vilniuje koncertuosiantys estai „Ewert and The Two Dragons“: „Šis miestas kelia malonius prisiminimus“

„Prieš penkerius metus sunkiai būtume patikėję, kad būsime tuo, kuo esame dabar. Tai kažkoks fenomenas, tačiau svajonė tapo realybe“, – duodamas interviu Žmonės.lt sakė estų grupės „Ewert and The Two Dragons“ lyderis Ewertas Sundja. Gegužės 7-ąją muzikantai sugrįžta į Lietuvą, Vilniaus „Lofte“ jie ruošia neeilinį pasirodymą.
„Ewert and The Two Dragons“ koncerto akimirka
„Ewert and The Two Dragons“ koncerto akimirka / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Per pastaruosius du mėnesius „Ewert and The Two Dragons“ jau spėjo apkeliauti Šiaurės Ameriką, Skandinaviją, kitas Europos šalis. Šis jų pasirodymas Vilniuje – vos vienas iš trijų Baltijos šalyse. Ir nors Vilniaus publikai estai koncertavo jau ne kartą, pasak Ewerto, grįžti į Lietuvą visuomet malonu.

„Vilniuje lankomės labai dažnai. Kai iš Estijos keliaujame į gastroles, tarkime, Vokietijos ar Prancūzijos link, Vilniuje visuomet praleidžiame naktį. Čia labai gražu, šis miestas mums kelia malonius prisiminimus“, – sakė Ewertas.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./„Ewert and The Two Dragons“ koncerto akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Ewertas Sundja

Jis iki šiol su šypsena veide prisimena praėjusių metų rudenį Katedros aikštėje „Sostinės dienų“ proga vykusį pasirodymą, kuomet pasiklausyti grupės susirinko tūkstančiai vilniečių ir miesto svečių. „Koncertuoti kaimyninėse šalyse visuomet malonu. Be to, pastarasis koncertas nebuvo mažoje salėje – tuomet grojome lauke pastatytoje scenoje ir galėjome savo muziką pristatyti visam miestui. Tai labai geras jausmas“, – mintimis dalijosi jis.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./„Ewert and The Two Dragons“ koncerto akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./„Ewert and The Two Dragons“ koncerto 2014-aisiais Vilniuje akimirka

Gegužės 7-ąją „Lofte“ vyksiančiame koncerte estai savo gerbėjams žada įsimintiną vakarą. Pasak Ewerto, šis jų koncertas, palyginti su 2013-ųjų metų vasarį ir 2014-ųjų rudenį vykusiais pasirodymais, bus brandžiausias. „Dabar kuriame tamsesnę muziką, nei anksčiau, tačiau ji – turtingesnė, žodžiai prasmingesni. Daugelis grupės narių jau turi šeimas, jaučiasi brandesni. Muzika auga kartu su mumis, tuos pačius dalykus imame matyti iš kitos perspektyvos“, – kalbėjo Ewertas.

Estų pasirodymą Vilniuje planuoja apšildyti lietuviai „Colours of Bubbles“. „Mums patinka jų muzika. Nors, tiesą sakant, apie lietuvišką sceną daug pasakyti negalime. Džiaugiuosi, kad yra įvairių festivalių, tarp kurių ir „Tallin Music Week“, „Vilnius Music Week“. Jie suartina skirtingų šalių grupes, padeda užmegzti naujų kontaktų“, – sakė dainininkas.

Asmeninio albumo nuotr./„Colours of Bubbles“
Asmeninio albumo nuotr./„Colours of Bubbles“

Paskutinis jų vizitas Lietuvoje taip pat sutapo su „Vilnius Music Week“ renginiais, tačiau grupė apgailestavo negalėjusi tuomet į juos įsitraukti, į Vilnių jie atvyko prieš pat pasirodymą scenoje. „Labai linkiu visiems jauniems atlikėjams dalyvauti panašiuose renginiuose. Vertinu juos kaip galimybę. Juk ir mūsų ankščiau niekas nežinojo, o dabar džiaugiamės, kad lietuviai laukia koncerto. Esame dėkingi tiems, kurie mums padėjo susipažinti su reikiamais žmonėmis“, – šyptelėjo dainininkas.

Šiandien keturių estų kolektyvas vadinamas vienu populiariausiu Baltijos šalyse. Grupės vardą muzikos mylėtojai puikiai žino tiek Europoje, tiek JAV. Tačiau net sulaukę tarptautinio pripažinimo, savęs žvaigždėmis jie nelaiko. „Malonu, jei kas nors mus pavadina garsiausia Pabaltijo grupe, tačiau mes manome, kad populiariausia grupė vis dėlto yra Latvijoje, tai „Brainstorm“, – svarstė Ewertas.

Pasak jo, vienos taisyklės, kaip tapti populiaria grupe – nėra. Svarbiausia – tikėjimas savo idėja ir juodas darbas. „Neužtenka sukryžiuoti pirštų ir laukti, kad kas nors pasikeis. Tačiau vieną žinau: jei kuo nors šventai kiti, jei ko nors labai nori – anksčiau ar vėliau vis tiek pasiseks. Viskas yra mūsų galvose. Minties galia labai svarbi“, – sakė jis.

Mart Vares nuotr./„Ewert and The Two Dragons“
Mart Vares nuotr./„Ewert and The Two Dragons“

„Ewert and The Two Dragons“ susibūrė 2008-aisiais kaip trijų draugų grupė. Tuomet joje klavišiniais grojo E.Sundja, gitaristas Erki Parnoja ir perkusinininkas Kristjanas Kallasas. Pirmuose savo koncertuose jie grojo Stevie Wonderio, „Radiohead“, „The Police“, Jeffo Buckley ir kitų atlikėjų dainų koverius, tačiau nepraėjus nei metams per tris dienas įrašė ir išleido savo debiutinį albumą „The Hills Behind the Hills“. Vėliau prie jų prisijungė ketvirtasis grupės narys, bosisas Ivo Etti. Tarsi trijų asmenų grupės įvaizdį kuriantis pavadinimas ėmė klaidinti kvarteto gerbėjus, tačiau apie pavadinimo keitimą jie net nesvarstė. „Vienas iš drakonų – dvigalvis“, – smalsiausiems atkirsdavo muzikantai.

2011-aisiais pasirodė antrasis grupės albumas „Good Man Down“, dar po ketverių metų – „Circles“, kurį estai žada pristatyti ir koncertu Lietuvoje. Šis albumas jiems ypatingas. Jis dienos šviesą išvydo už Atlanto, jį išleido „Warner Bros“ priklausanti įrašų kompanija „Sire“.

Maža to, albumas simboliškai buvo išleistas vasario 24-ąją – Estijos Nepriklausomybės dieną. „Jei nuoširdžiai, ši diena – tiesiog malonus sutapimas, tai nebuvo vien mūsų sprendimas. Mums ši diena daug reiškia, nacionalinė šventė tapo dviguba švente“, – Žmonės.lt kalbėjo grupės lyderis.

„Ewert and The Two Dragons“ neslepia – koncertuoti Amerikoje kadaise buvo jų svajonė. Šiandien jie jau sunkiai suskaičiuoja, kiek kartų skrido į JAV, tačiau kaskart ten nuvykę jaučiasi taip, lyg tai būtų pirmas jų vizitas. „Dieviname šią šalį visomis prasmėmis“, – sakė Ewertas, tačiau netrukęs šyptelėjo, kad vis dėlto smagiau koncertuoti namuose.

VIDEO: EWERT AND THE TWO DRAGONS "Million miles"

Pasak muzikanto, apskritimo simboliu pažymėto albumo „Circles“ pavadinimo idėja taip pat kilo neatsitiktinai. „Viskas gyvenime yra apskrita ir sukasi ratu. Nesvarbu, kuriuo kampu į tai pažiūrėtume. Net ir rutina – juk kasdien judame panašiu ritmu: atsikeliame, repetuojame, vakarieniaujame, koncertuojame, susipakuojame daiktus ir vykstame į viešbutį. Kitą dieną – tas pats. Viskas turi ciklą, viskas kartojasi. Tai mūsų kasdienis gyvenimas“, – svarstė muzikantas.

Simboliškai vieną albumo dainą grupė nusprendė pavadinti tokiu pat pavadinimu kaip ir visas albumas. Iš dešimties kūrinių patys labiausiai, sako, mėgstantys dainas „Stranger“, „Getting Older“ – jos būtinai skambės ir koncerte Vilniuje. Čia bus galima išgirsti ir „Pictures“ – kol kas bene populiariausią, originaliu vaizdo klipu stebinusią, viso albumo dainą.

VIDEO: Ewert and The Two Dragons - Pictures (official video)

Naują albumą grupė jau spėjo pristatyti daugiau nei 30 skirtingų šalių įvairiuose žemynuose. Į Vilnių grupė atvyks po pasirodymo Estijos kurorte Pernu, po to iškart vyks į Liepoją. Vėliau grupė vyks į Jungtinę Karalystę kur turą pratęs viename svarbiausių Europos naujos muzikos festivalių „The Great Escape“.

Į gegužės 7-ąją menų fabrike „Loftas vyksiantį albumo „Circlespristatymo koncertą Vilniuje bilietais prekiauja „Bilietų pasaulis“.

VIDEO: Ewert and The Two Dragons - Back In The Baltics
VIDEO: „Ewert and The Two Dragons“ – „Good Man Down“
VIDEO: Ewert and the Two Dragons - Road to the Hill

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius