-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 01 14

Vilniuje koncertuosiantys „Instrumenti“: „Veidrodžių atspindimą garsą ir šviesas jausite ant odos“

Vėlyvą rudenį Rygoje įvykę populiaraus latvių dueto „Instrumenti“ naujojo albumo „Procrastination“ pristatymo koncertai Latvijos žiniasklaidoje įvertinti kaip vieni įspūdingiausių pernai šalyje. Šį penktadienį, sausio 17 dieną, „Instrumenti“ šį šou pademonstruos Vilniaus menų fabrike „Loftas“. Koncertą pradės ką tik M.A.M.A. apdovanojimuose metų proveržio nominacijoje laimėjusi grupė „Electronic I“.
Latvijos duetas „Instrumenti“
Latvijos duetas „Instrumenti“ / Grupės archyvo nuotr.

Patys „Instrumenti“ šiemet taip pat yra minimi tarp nominantų Latvijos muzikos apdovanojimuose „Gada balva“, kuriuose grupė pretenduoja laimėti geriausio albumo nominacijoje (su „Procrastination“), o vaizdo klipų kategorijoje yra nominuoti iškart du grupės darbai – „Don’t Hold Onto Me“ bei „Heartcore“. Didžiausias Latvijos dienraštis „Diena“ albumo „Procrastination“ pristatymo koncertus rinko tarp geriausių muzikos įvykių pernai. Šiuos koncertus Rygoje aplankė per 10 tūkstančių žiūrovų.

VIDEO: # „Instrumenti“ Live at Palladium Riga, 2013:

Menų fabrike „Loftas“ penktadienį įvyksiantis koncertas bus didžiausias „Instrumenti“ solinis pasirodymas Lietuvoje. Grupė atsiveža savo scenos dekoracijas. Šviesos, scenografija ir vizualinė atmosfera žiūrovą nukels į pasaulį, kur veidrodžių atspindimas garsas ir šviesos bus jaučiami net ant odos.

Pasak „Instrumenti“, grodami Lietuvoje jie jaučiasi kaip namie. „Tikime, kad žmonės, kurie ateis pamatyti pasirodymo, pamirš kasdienius rūpesčius. Pakviesime publiką prisijungti prie mūsų šviesų, šešėlių ir veidrodžių pasaulio“, – pasakojo „Instrumenti“ nariai Reynsi ir Shipsi, Vilniuje nusiteikę pademonstruoti visas savo galimybes.

„Lofto“ įkūrėjo Viktoro Diawaros nuomone, tai gali būti vienas kokybiškiausių ir paslaptingiausių koncertų, kurie tik yra įvykę „Lofte“. Bilietus į „Instrumenti“ albumo „Procrastination“ pristatymo koncertą platina „Tiketa“.

Pernai „Instrumenti“ savo pasirodymu pradėjo „Depeche Mode“ koncertą Vilniaus Vingio parke, dalyvavo festivalyje „Galapagai“. Grupė taip pat surengė pasirodymus garsiame Jungtinės Karalystės festivalyje „The Great Escape“, festivalyje „Culture Collide“ JAV bei festivalyje „Reeperbahn“ Vokietijoje. „Instrumenti“ koncertą Vilniuje pradėsiantys „Electronic I“ yra gerai žinomi iš hitų „One Dream“, „Underwater“ bei „Lyja“ (su SEL).
VIDEO: „Instrumenti“ – „Don’t Hold Onto Me“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius