2015 04 01

Žinia apie reperio Zebra Katzo atvykimą išjudino madingąjį Lietuvos jaunimą

Šiandien melomanus apskriejo dar viena džiugi žinia iš „Lofto“ komandos – menų fabrikui pavyko į Lietuvą prisišaukti šiuo metu itin paklausų amerikietį Zebra Katzą. Artimiausiu metu Zebra Katzo turo planuose – „Sónar“, „Berlin Festival“, „Lollapalooza“, kiti dideli festivaliai Didžiojoje Britanijoje ir menų fabrikas „Loftas“.
Zebra Katz
Zebra Katzas / Koncerto organizatorių nuotr.

Zebra Katzas – ilgai lauktas vardas Lietuvoje

„Tai atlikėjas, kurio tikrai nesitikėjau artimiausiu metu pamatyti Lietuvoje. Jis man yra vienas įdomiausių šių dienų reperių“, – po žinios paskelbimo džiūgavo „Humoro klubo“ narys Paulius Ambrazevičius.

„Buvau jo pasirodymuose Niujorke ir Londone. Pamenu, Londone jis išsirengė iki pusės ir ėmė karstytis ant vamzdžių – galvojau tuoj tie vamzdžiai trūks ir pasipils karštas vanduo. Vietoj to mane ilgam užpylė emocijos“, – savo įspūdžius iš Zebra Katzo pasirodymų prisimena režisierius Romas Zabarauskas.

„Jo gabalus jau kokį mėnesį suku ant „repeat“, – sako kitas humoristas Olegas Šurajevas.

„Išties tik dėl tam tikrų sėkmingai „Lofte“ praėjusių renginių ir nuoširdaus rūpesčio atlikėjais iki mūsų atkeliavo galimybė pasikviesti Zebra Katzą – to mes ilgai laukėme“, – sako „Lofto“ vadovas Victoras Diavara.

VIDEO: Tear The House Up (Official Music Video) - Hervé x Zebra Katz

Zebra Katzas – muzikos ir mados pasaulių naujos kartos žvaigždė

Zebra Katzas užaugo Niujorke. Tikrasis jo vardas Ojay Morganas. Vos tik Zebra Katzas įžengė į pramogų pasaulį, jis ėmė stebinti tiek muzikos, tiek mados gerbėjus.

Jo pirmasis Zebra Katzo singlas „IMA READ“ garsiai nuskambėjo 2012 m. Paryžiaus mados savaitėje. Dizaineris Rickas Owensas sulig šiuo Zebra Katzo gabalu pristatė ir savo kolekciją.

„IMA READ“ išleido „Mad Decent“ įrašų kompanija, o gabalui tapus hitu, jį remiksavo tokie atlikėjai kaip Tricky, Azealia Banks, Grimes, ir net Busta Rhymes.

VIDEO: Zebra Katz - Ima Read (ft. Njena Reddd Foxxx)

Slo-mo rimai, dėmesį kaustantys vaizdo klipai ir ikoniška išvaizda – visa tai nuo atlikėjo neleidžia nuplėšti akių. „Tai, matyt, seksualiausia, ką galima išgirsti iš Bruklino reperio lūpų“, – sutaria „Lofto“ komandos merginos.

Apie Zebra Katzą rašo ne tik „Pitchfork“, bet ir „Vogue“, „NY Times“ muzikos ir mados skiltis. Jis neretai yra pristatomas kaip „queer hip hop“ atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius