-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

127 kilogramų atsikratęs vyras galėdavo miegoti tik sėdomis

Šilutės rajone gyvenantis veterinaras Gintaras gyvenimo būdo laidai „Nuo... iki...“ prisipažino, kad jaučiasi kaip naujai gimęs.
„Nuo...iki...“ žurnalistė Giedrė Talmantienė ir laidos herojus Gintaras
Laidos herojus Gintaras / LNK nuotr.

„Miegoti galėdavau tik sėdomis, o per kiemą iki mašinos, vos 10 metrų, nueiti pritrūkdavo jėgų“, – paaiškina Gintaras, kaip jaučiasi, atsikratęs dviejų bulvių maišų svorio.

Dabar į jo buvusias kelnes tilpo du žmonės – jis pats ir „Nuo...iki...“ žurnalistė Giedrė Talmantienė.

LNK nuotr./Laidos herojus Gintaras
Taip atrodė laidos herojus Gintaras prieš numesdamas svorį

127 kilogramų, daugiau nei pusės buvusio svorio, Gintarui atsikratyti padėjo jo stipri valia, speciali dieta, jį palaikiusi žmona Rasa, draugai ir bendradarbiai.

„Nenorėjau ir nusivilti, ir nuvilti“, –  sako Gintaras, prisiminęs, su kokiu azartu visi pažįstami sekė sparčiai mažėjantį vyriškio svorį. 10 ar 12 kilogramų per mėnesį – Gintaras iš pradžių netikėjo, jog jam taip sekasi.

Gintaras, kaip ir ne vienas lietuvis, buvo Latvijos dietologo Levo Chazano pacientas. Pasisvėręs darbovietėje buvusiomis svarstyklėmis, kuriomis sverdavo veršelius, Gintaras, lydimas savo žmonos Rasos, nuvažiavo į pirmąjį susitikimą su dietologu. Jis svėrė 220 kilogramų.

Pradėjęs laikytis Latvijos dietologo sudarytos dietos, Gintaras tomis pačiomis veršeliams skirtomis svarstyklėmis sverdavosi kiekvieną savaitę, kol svoris nenukrito iki 120 kg.

„Pagal dietologo programą, iš raciono buvo išimti alkoholis ir cukrus. Cukraus negalėjo būti net duonoje ir raugintuose kopūstuose. Mėsa griežtai buvo keičiama žuvim. Valgymai buvo giežtai surikiuoti valandomis. Tarpas tarp pusryčių, pietų ir vakarienės buvo po 5 valandas. Po 4 mėnesių organizmas tapo kaip laikrodis. Norisi valgyti - pasižiūri į laikrodį ir matai, kad jau laikas“, – laidai „Nuo...iki...“ pasakojo šilutiškis veterinaras.

„Nuo...iki...“ – pirmadienį 19.40 val. per LNK. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius