„2 minutės šlovės“ metu – atsilenkimų maratonas ir naujas Lietuvos rekordas

Sekmadienį talentų šou „2 minutės šlovės“ vyks ne tik trečiasis finalas, bet ir bus laukiama rekordo. Vienintelis Lietuvoje atsilenkimų rekordininkas Rolandas Žukauskas stengsis pergalėti pats save ir sieks naujo Lietuvos rekordo – darys atsilenkimus pusę paros.
Projekto komisija
Projekto komisija / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

2004-aisiais tas pats Rolandas pasiekė Lietuvos rekordą – darė atsilenkimus 8 valandas, 42 minutes. Šis atsilenkimų maratonas vyko LNK televizijos laidoje „Grand LT šou“. Tuomet Rolandas atliko 14 tūkstančių atsilenkimų. Šiemet Rolandas pradės atsilenkimus daryti nuo ryto ir tikisi finišuoti kaip tik laidoje „2 minutės šlovės“.

„Ilgą laiką laukiau, kol atsiras, kas Lietuvoje mane pakeis ir pasieks atsilenkimų darymo rekordą. Tačiau per tiek metų – neatsirado, todėl nutariau dar kartą išbandyti savo jėgas ir nugalėti pats save“, – apie kilusią idėją pagerinti Lietuvos rekordą sakė 42 metų Rolandas.

Iš Veisiejų kilęs, šiuo metu Londone gyvenantis ir šventinėms atostogoms į gimtinę grįžęs Rolandas, atsilenkimais susidomėjo dar 1988 metais, kuomet laikraštyje „Sportas“ perskaitė apie gruziną, kuris darė atsilenkimus visą parą. Tuomet Rolandui kilo mintis ir pačiam išbandyti save. Tuometinis dziudo ir imtynių treneris pradėjo treniruotis nuo 1989-ųjų. 1994-aisiais Rolandas nuėjo į laikraščio „Sportas“ redakciją ir pasisiūlė pasiekti Lietuvos atsilenkimų rekordą. Pirmasis toks rekordas buvo pasiektas tų metų vasario 12 dieną, vėliau Rolandas maždaug kas metus tą rekordą pagerindavo.

Ir sekmadienį rekordo bus siekiama pagal visame pasaulyje galiojančias taisykles – valandą daromi atsilenkimai, penkias minutes ilsimasi.

Rolandas specialiai rekordui treniruojasi tris ar keturis kartus per savaitę – jis daro atsilenkimus, prisitraukimus, gimnastikos pratimus. Tačiau sportininkas pripažįsta, kad svarbiausia siekiant rekordo – psichologinis pasirengimas.

„Mano šeimoje niekas kitas neturi tokių savybių, kurios leistų daryti atsispaudimus ilgą laiką. Manau, kad tai – Dievo dovana, todėl noriu ją kaip įmanoma geriau išnaudoti“, – sakė rekordo sieksiantis Rolandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius