-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„24 valandos“: globojami našlaičiai gali žirklėmis nukirpti žolę, nes jų darbo jėga labai pigi

Nežinote, kaip prasimanyti pinigų? Ar pigios darbo jėgos? Jei gyvenate vienkiemyje, tolėliau nuo kaimynų akių – turime puikų pasiūlymą. Globokite našlaičius iš vaikų namų.
„24 valandos“: globojami našlaičiai gali žirklėmis nukirpti žolę, nes jų darbo jėga labai pigi.
„24 valandos“: globojami našlaičiai gali žirklėmis nukirpti žolę, nes jų darbo jėga labai pigi. / LNK nuotr.

Tokie vaikai ypač paklausūs pavasarį, kai prasideda žemės ūkio darbai. Krizė ar ne, valstybė tokiems globėjams nešykšti – atseikėja net po 520 litų. Jeigu jums ši suma atrodo nedidelė, globokite kelis vaikus. Mūsų istorijoje moteris, beje, buvusi mokyklos direktorė, globojo tris našlaičius – brolį ir dvi jo seseris. Taigi per mėnesį už jų globą gaudavo 1560.

Ponia Janina, toks LNK laidos „24 valandos“ herojės vardas, prisipažino, kad našlaičius pasiėmė ne iš didelės meilės vaikams, o todėl, kad, kaip pati sakė – baisu miegoti naktį vienkiemyje. Garbaus amžiaus moteriškė pasakojo visą gyvenimą vaikus mokiusi matematikos, vėliau ne vieną dešimtmetį direktoriavo mokykloje. Ir matyt niekam nė į galvą nešovė, kad buvusi nusipelniusi pedagogė blogai elgtųsi su globotiniais.

Tačiau ir šiandien matosi randai ant Mindaugo galvos – nuo karšto žarsteklio ir metalinio grėblio dantų. Tuomet jam buvo vos 9-eri. Šiandien jau pilnametis vaikinas puikiai atsimena ir labai keistą mokymą plaukti, arba bandymą nuskandinti – taip jis suprato globėjos žento veiksmus, kuomet surištomis kojomis buvo nešamas į kūdrą. Tokia bausmė berniukui buvo skirta už bandymą pabėgti.

Mindaugas gimė kalėjime. Nežinoma netgi jo gimimo data. Kaip pats pasakoja – save prisimena nuo 5 metukų, kažkokiame drėgname rūsyje, pilname žiurkių. Iš ten buvo išvežtas į kūdikių namus. Savo mamą 21 metų vaikinas pamatė tik pernai, pavargusią ne nuo metų naštos, nors ji sūnų pagimdė būdama vos 16-ikos. Moteris net 26-erius metus – daugiau kaip pusę savo gyvenimo – praleido kalėjime.

Tačiau šioje istorijoje įspūdingiausi ne nežmoniški išgyvenimai, kuriuos teko patirti Mindaugui. Įspūdingiausia tai, kad dabar kelias užsienio kalbas mokantis vaikinas, puikiai susitvarkęs savo asmeninį gyvenimą, puoselėja planus, kaip padėti kitiems našlaičiams. Kartu su juo aplankėme ir globėją, ir biologinę mamą. Vaikinui tai buvo tarsi taškas žiauriame pasakojime apie jo kupiną košmarų vaikystę ir paauglystę. Dabar atėjo laikas kitam gyvenimo etapui. Nepalyginamai šviesesniam ir prasmingesniam, negu žolės kirpimas žirklėmis – tai dar vienas jo prisiminimas iš gyvenimo pas globėją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius