Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Abipus sienos“ – dramatiška Kauno medikų žūties istorija

Atsisveikinti su Kauno medikais Vida ir Rimgaudu Žukais praėjusią savaitę ėjo ne tik artimieji, kolegos, bet ir minia jiems dėkingų pacientų. Ėjo, keiksnodami ir įtariamąjį policininką, ir supuvusią teisėsaugos sistemą, kuri sudarė sąlygas pareigūnams jaustis visagaliais prie automobilio vairo. Ypač – išgėrus.
Laidotuvėse
Laidotuvėse / Aliaus Koroliovo/15min.lt nuotr.

„Mes pažadame, jog byla jau kitą mėnesį bus baigta ir iškeliaus į teismą“, – tvirtai žodžius dėlios šią rezonansinę bylą tiriantis Trakų apylinkės prokuroras Darius Maleckas.

Avarijoje, kurią, kaip įtariama, sukėlė neblaivus policininkas Sigitas Šostakas, Rimgaudas Žukas ir metais jaunesnė jo žmona Vida žuvo iš karto. Nuolat besišypsantis, nuoširdus gydytojas buvo viso Raudonojo kryžiaus klinikinės ligoninės II ortopedijos ir traumatologijos skyriaus kolektyvo siela. Kauno centro poliklinikos vaikų gydytoja Vida Žukienė rūpinosi beveik tūkstančiu savo apylinkės mažųjų pacientų.

„Jie dirbo netausodami savęs ir neskaičiuodami laiko“, – tvirtina Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės direktorius Kęstutis Mazurkevičius.

Trakų policijos patrulis Sigitas Šostakas už gerą tarnybą buvo skatintas 17 kartų. Iš karto po avarijos savo vadovų buvo apibūdintas vienu pareigingiausių. Tik vėliau paaiškėjo, kad S.Šostako asmens byloje – įrašai ne tik apie paskatinimus už gerą tarnybą, bet ir apie 5 nuobaudas, net už girtavimą tarnybos metu.

Nejaugi tik mirtimi pasibaigiantys girtų policininkų pasivažinėjimai iškyla į viešumą? Kiek uniformuotų stikliuko mėgėjų nuodėmių padeda nuslėpti jų kolegos?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius