Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorius Giedrius Savickas svajoja apiplaukti pasaulį ir pasiekti meilės uostą

Aktorius Giedrius Savickas žino išradingų būdų, kaip žiemą užvesti automobilį arba kaip elgtis, jei užšąla langų skystis. Jis nešvaisto laiko socialiniams tinklams ir kasdien stengiasi nueiti į baseiną. Dar jis negali gyventi be knygų. Paskutinį pusmetį yra „sėdęs ant“ dokumentinių filmų, nes meniniais kažkodėl nebe patiki. „Bet gal tiesiog dabar toks laikas?“ – televizijos laidoje „Viskas bus gerai“ klaus žinomas aktorius.
Giedrius Savickas
Giedrius Savickas / „Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.
Niekas jam negalėtų pripaišyti pasipūtėlio etiketės – juokaudamas G. Savickas sakys žvaigždžių liga persirgęs būdamas trejų: „Reikia nepatikėti tuo ir žinoti, kad tai baigsis. Ne tu tapai žvaigžde, o kiti taip sugalvojo. Ir tie patys žmonės tave gali labai greitai paslėpti“.

Pernai lankantis Afrikoje jam atėjo suvokimas, kad pasaulis – tai vienas didelis daržas. Išvykdamas iš Tanzanijos, kurioje viešėjo kaip UNICEF geros valios ambasadorius, aktorius vos sulaikė ašaras. „Šokom ir dainavom su 50 vaikų. Įsidėmėjau plačias jų šypsenas. O mums iškeliaujant jie bėgo paskui automobilį ir dainavo „Čiuku čiuku traukinys“...“ – prisiminimais laidoje dalinsis svečias.

Šiandien jis turi svajonę – ten pastatyti mokyklą. „Švietimas yra pagrindinis išsigelbėjimas. Kai vaikas turi 24 flomasterius, jis nebežino kurios spalvos flomasteriu spalvinti. Sykį Tanzanijoje einu ir matau – stovi du vaikai. Ištraukiu jiems iš kuprinės spalvotus pieštukus, o jie nesupranta, ką su jais daryti. Nueidamas dar atsigręžiu ir regiu: vaikai bėga pas tėvą ir džiaugiasi taip, lyg būtų gavę nežemišką dovaną iš ateivio. Čia pieštukas tiek laimės nesuteikia. Net planšetė nesuteikia“, – pastebėjimais dalinsis G. Savickas.

Lietuvoje vaikų jis gailisi dėl pertekliaus, o senjorų – dėl nepritekliaus: „Man labai skauda, kad tie senukai, kurie kitose šalyse eina susikibę, pas mus galvoja ne kaip gyventi, o kaip išgyventi“.

Žmogaus gyvenimas, pasak aktoriaus, yra labai sudėtingas: gimsti, eini į mokyklą, baigi ją, kažkur įstoji mokytis. Kiek žmonių dirba tai, ką mėgsta? „Aš noriu būti jūreiviu, dabar lankau buriavimo kursus. Svajoju nuplaukti iki Antarktidos, o gal net vienas su jachta apiplaukti pasaulį...“ – asmeninių užmojų neslėps teatro ir kino aktorius.

Nuo klajonių iki svajonių. Giedrius Savickas sakys dar turintis jų, o viena didžiausių – šeima: „Baisu, kai svajonės neišsipildo, bet baisu ir tada, kai išsipildo. Moteris yra nuostabus dalykas, pats nuostabiausias pasaulio dalykas. Be jų vienas į pasaulį neišplauksi. Turiu suprasti moterį, noriu ją suprasti. Pagarba – santykių esmių esmė. Dar labai svarbu juoktis, – romantiškąją savo pusę atskleis G. Savickas. – Kiekvieno žmogaus istorija įdomesnė nei Hamleto. Kiekvieno žmogaus gyvenimas yra menas“.

Įdomių pašnekesių ir naudingų patarimų laida „Viskas bus gerai“ – pirmadienį ir antradienį 18.30 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius