-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorius Tadas Gryn nusifilmavo britų seriale „Dūmas“

Nuo pirmadienio iki trečiadienio vėlais vakarais TV1 rodo naują britų serialą „Dūmas“. Šis serialas, kurio pavadinimas kilo iš cigaretinio popieriaus, angliškai vadinamo „skins“ (popierėliais), pasakoja apie Bristolio, Anglijos, paauglių grupelės gyvenimą dvejus paskutinius mokyklos metus.
Tadas Gryn
Tadas Gryn / Viganto Ovadnevo nuotr.
Temos: 2 TV1 Tadas Gryn

6-oji serialo serija „Kelionė į Rusiją iš tikrųjų prieš keletą buvo nufilmuota Lietuvoje, netoli Vilniaus, Nemenčinės miškuose ir Vilniaus senamiestyje. Šalia britų televizijos žvaigždžių filmavosi ir lietuvių aktoriai, tarp jų – Tadas Gryn, Petras Lisauskas, Gintarė Čepukonytė.

Tadui Gryn teko policininko vaidmuo. „Žinau, kad serialas labai populiarus Didžiojoje Britanijoje. Serijai pasirodžius eteryje, man paskambino draugai, kurie gyvena ten ir sakė mane matę seriale per vietinę televiziją. Pats tos serijos nemačiau, todėl bus labai įdomu pažiūrėti per TV1, kaip ten viskas atrodė. Filmavimą pamenu kaip per rūką, žinau, kad kalbėjau apie kyšius, pinigus, vaidinau policininką“, – pasakoja Tadas Gryn. 

Iš tikrųjų šeštosios serijos istorija šiek tiek kriminalinė. Raundvju licėjaus dvyliktokų istorijos klasė  vyksta į Rusiją studijuoti posovietinės šalies permainų. Klasė džiugiai nekantrauja atvykti, bet ne dėl mokymosi patirties, kuria taip užsidegęs mokytojas Tomas, o dėl planuojamų galingų linksmybių, kurioms vieno mokinio išangėje kontrabanda gabenami narkotikai! 

Grupei nusileidus Rusijoje, mokinys su narkotikais užpakalyje sėkmingai praeina pro metalo detektorių, bet jo vos nedemaskuoja apmokyti šunys. Laimė, jį išgelbsti klasiokas, suaktyvinęs metalo detektorių ir sulaikytas kūno ertmių patikrai, nuo kurios jį išgelbsti kyšis. Tačiau atvykus į Rusiją, kurią vadina... Lietuva, reikalai dar labiau prastėja – jiems skirtas autobusas sugedęs, tad atvykėliai priversti galvijų sunkvežimio priekaboje važiuoti į jaunimo viešbutį, kuris pasirodo panašus į apleistą kalėjimą. Toliau – dar blogiau. Veikėjui su kvaišalais užkietėja viduriai, tad neįmanoma išimti narkotikų. 

Didžiausia BAFTA premija apdovanoto kontroversiško serialo „Dūmo“ vertybė yra ta, kad jis palaiko paauglius. Pernelyg daug televizijos serialų ir filmų kūrėjų gąsdina ir kabinėjasi prie jaunimo, apsimesdami, kad siūlo jiems pramogą. Jauni žmonės ir taip turi pernelyg daug problemų, jiems nereikia, kad gyvenimą dar labiau apsunkintų jų suprasti nesugebantys suaugę, jau pamiršę bėdas dėl sekso, kvaišalų ir jausmų vis labiau sudėtingėjančiame pasaulyje. 

Serialas „Dūmas“ – veržlus, pakankamai realus, sąžiningas, vengia stereotipų ir lengvų scenarijaus sprendimų, kas retai pasitaiko jaunajai TV laidų auditorijai skirtose laidose. Šis serialas turėtų būti privalomas ne tik patiems paaugliams, bet ir paauglių tėvams. 

„Dūmas“  tarp jo tikslinės auditorijos Didžiojoje Britanijoje sulaukė milžiniškos sėkmės ir karaliavo reitingų viršūnėse. Per šešerius rodymo metus „Skins“ įrodė esantis netipiškas tęstinis draminis serialas, nes pagrindinį sąstatą keitė kas dveji metai. Ketinimai pastatyti filmą pirmą kartą buvo svarstyti 2009 metais, tačiau taip ir liko neįgyvendinti. Vietoj jo buvo specialiai užsakytas dar vienas šio serialo sezonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius