Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Auksiniais kiaušiniais“ apdovanoti Lietuvą prajuokinę politikai ir visuomenės veikėjai

Balandžio 1-ąją, kuri šiais metais sutapo su antrąją Velykų diena, LNK eteryje vyko nacionaliniai apdovanojimai – „Auksiniai kiaušiniai“. Jų metu buvo apdovanoti labiausiai Lietuvą prajuokinę šalies politikai, o specialius pasirodymus surengė garsūs atlikėjai ir muzikos grupės.
Oksana Pikul, Irena Degutienė ir Edmundas Jakilaitis
Oksana Pikul, Irena Degutienė ir Edmundas Jakilaitis / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Šių apdovanojimų idėjos autorė – LNK laidos „Dviračio šou“ komanda, kurią sudaro Vytautas Šerėnas, Haroldas Mackevičius ir Gintaras Ruplėnas. Prie jų prisidėjo ir TV laidų prodiuseris Laurynas Šeškus bei politikos žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

Pastarasis netgi tapo šio vakaro vedėjų, nes taip lėmė humoristinių apdovanojimų pristatyme vykusios kiaušinių daužymo varžybos, kurias E.Jakilaitis ir laimėjo.

Politikams – auksiniai kiaušiniai

Pirmąją nominaciją „Metų transportas“ įteikė Dakaro ralio dalyvis Benediktas Vanagas. Iš jo rankų „Auksinis kiaušinis“ atiteko Artūras Zuoko taksi „Vilnius veža“. „Dabar, kad Vilnių vežtų, reikia grynųjų, tai gal galima išgryninti šį kiaušinį ir paremti jais savivaldybę, kad dar šį mėnesį galėtume nusipirkti 50 taksi automobilių?“ – atsiimdamas apdovanojimą klausė A.Zuokas.

„Metų posakio“ nominaciją laimėjo Viktoras Uspaskichas, kuris Seimo salėje ištarė šiuos žodžius: „Ką, jums atidaryti veną ir duoti pačiulpti?“ Kadangi politiko renginyje nebuvo, auksinį kiaušinį iš maestro Donato Katkaus atsiėmė Kęstutis Daukšys. „Aš be žodžių“, – teištarė politikas. 

„Metų moters“ apdovanojimą iš žurnalisto Andriaus Tapino rankų gavo Ūkio ministrė Birutė Vėsaitė. O tiksliau, ją suvaidinusi „Dviračio žinių“ aktorė Gabija Ryškuvienė.

Seimo nariai pirmą kartą turėjo progą patys skirti vieną nominaciją. Apklausus parlamentarus, „Metų sprendimo“ nominaciją pelnė Algirdo Butkevičiaus sprendimas sudaryti Darbo grupę.

Auksiniai kiauainiai
„Auksiniuose kiaušiniuose“ pasirodė Radžio, Viktoro Diawaros ir Rafailo Karpio trio.

Agnė Bylotaitė ir „Mėslitos“ direktorius Saulius Poška paskelbė „Metų praradimo“ nominaciją. Auksinį kiaušinį pelnė buvęs premjeras Andrius Kubilius, kuris prarado kadenciją. Apdovanojimą už jį atsiėmė Eligijus Masiulis. „Andriau, mes su tavimi, laikykis. Bet dabar turėsi daugiau laiko dviračiams, gal ir aš prie tavęs kada prisijungsiu“, – sakė buvęs Susisiekimo ministras.  

Andrius Butkus
Andrius Butkus

„Metų pirkinio“ nominaciją įteikė stilistė Asta Valentaitė. Auksinis kiaušinis atiteko Dailiui Barakauskui už šį pirkinį – kilimėlius į dušą. Savo kolegai skirtą apdovanojimą atsiėmė Valentinas Mazuronis. „Aš ne prie ko. Bet , kad jau duodate, tai kad jau ačiū“, – juokdamasis dėkojo Aplinkos ministras.

„Metų jungtuvių“ nominaciją ir auksinį kiaušinį laimėjo Viktoras Uspaskichas ir Rolandas Paksas. Nugalėtojus paskelbė teletiltu iš Maskvos prisijungęs fenotipologas Markas Lučinas. Jis taip pat pakomentavo visas tris poras kandidates – Žilviną Grigaitį ir jo žmoną Elle, Andrių ir Moniką Šedžius bei Vytautą Uspaskichą ir Rolandą Paksą.  

Pirmadienio vakarą „Metų stiliaus“ nominaciją laimėjo Centrinio banko vadovui Vitui Vasiliauskui. Jį paskelbė stilistas Mantas Petruškevičius.

„Metų šviesulio“ nominacijos laimėtoją „Auksiniuose kiaušiniuose“ paskelbė buvęs kultūros Ministras Remigijus Vilkaitis. Apdovanojimą, kurį laimėjo Dainius Pavalkis, atsiėmė dabartinis Kultūros ministras Šarūnas Birutis.    

„Metų kovos“ nominaciją laimėjo Vytenis Andriukaitis. Jam skirtą apdovanojimą atsiėmė jo vaikystės draugė Dangutė Mikutienė. „Aš čia tikrai ne prie ko“, – tepasakė politikė, o į visus klausimus apie Sveikatos ministrą ji sakė negalinti atsakyti. 

Auksiniai kiauainiai
„Pop Ladies“, Artūras Zuokas ir Eligijus Masiulis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius