-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Auksinio balso“ komisija: jeigu Vilija Matačiūnaitė ir Jeronimas Milius susituoktų, jų duetas prilygtų Tarasovams

Šeštadienio vakarą „Auksinio balso“ scenoje karaliavo duetai. Netikėti ir intriguojantys, elegantiški ir aistringi. Kai kurie jų, pasak projekto komisijos, net turėtų baigtis vestuvėmis.
Andrius Rožickas ir Vilija Matačiūnaitė
Andrius Rožickas ir Vilija Matačiūnaitė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„Kokie pliusai, kai dainuoji duetu? Gali pailsėti, kol partneris dainuoja“, – kvatojosi Violeta Tarasovienė, su vyru Viliumi pradėjusi „Auksinio balso“ koncertą. Grupės „U2“ dainą atlikusi pora tikino, kad jų pranašumas prieš kitus vakaro duetus yra tai, kad jiedu scenoje jau septynerius metus:

„Pabandėme ir patiko, viskas lipo iškart ir kaip per sviestą“. „Šeima yra šeima, o scena yra visai kas kita – tai menas ir darbas, tad šios poros, bent jau dainuojant, nederėtų vadinti šeimyniniu duetu“, – laidos vedėją Andrių Rožicką sudraudė profesorė Sigutė Stonytė, kaip ir kiti komisijos nariai porą įvertinusi dešimtuku.

„Aš – jo šeimos galva, o jis – mano“, – paklausus, kaip jiems pavyksta taip tobulai susidainuoti, moteriškai išsisuko Violeta. Po Viliaus ir Violetos į sceną žengė Vaido Baumilos ir Rūtos Ščiogolevaitės duetas: „Dainuoti užsienio kūrinius originalo kalba, akompanuojant orkestrui, ant tikros scenos su tikrais muzikantais... tokia proga ne dažnai pasitaiko. Negalėjau jos praleisti“, – šypsojosi Rūta.

Atlikėjų duetas sulaukė daugybės pagyrų. Porą sukritikavo tik Zbignevas Levickis. Pasak pirmojo Valstybinio simfoninio orkestro smuiko, Vaidas atrodė „kaip mokinys, įsimylėjęs savo mokytoją ir bebandantis jai įtikti“. Po „mokytojos ir mokinio“ pasirodė Ruslanas Kirilkinas su mama:

„Mano sūnus išpildė mano vaikystės svajonę, nes visad norėjau dainuoti, – šypsojosi atlikėjo mama, o Ruslanas jai antrino. – Šįkart svarbu, kad mudu kartu, kad perteiktume dainos emociją, jausmus, o ne susirinktume komisijos balus.“ „Tai kompensacija mamai už sugriautus jos ateities planus. Aš labai anksti panorau ateiti į pasaulį“, – komisijai prisipažino atlikėjas.

Komisija savo ruožtu subarė Ruslaną už tai, kad brangiausią sau moterį įtraukė į tokią avantiūrą, tiesa, labai vykusią. Ne tik komisiją, bet ir publiką sužavėjęs pasirodymas sulaukė aukščiausių įvertinimų. Viktoras Gerasimovas pagalbon pasikvietė pop-roko atlikėją Ramūną Difartą. Pagalbos tikrai prireikė, mat Viktoras pasirinko itin sudėtingą kūrinį „Barcelona“. Rizikuoti buvo verta – netikėta balsų dermė sulaukė keturių dešimtukų. „Aš nemanau, kad moterų duetas galėtų taip atlikti šį kūrinį kaip juodu. Nesu girdėjęs, kad moteris galėtų dainuoti bosinu, – džiaugėsi Z. Levickis.

Komplimentų negailėjo ir S. Stonytė: „Taip ilgai natos kaip Viktoras aš neištempčiau.“ Tačiau Vilijos Matačiūnaitės ir Jeronimo Miliaus duetui pagyrų žarstyti komisija nepuolė: „Šalia Jeronimo Vilija atrodė taip, lyg rėktų“, – pastebėjo dirigentas Vytautas Lukočius, dueto neįžvelgė ir S. Stonytė, tačiau sprendimo netruko surasti Z. Levickis: „Jeigu apsiženytumėte, dainuotumėte geriau – jei ne kaip mama ir sūnus, tai tikrai kaip Tarasovai.“

Karina Krysko-Skambinė į sceną žengė lydima būsimo operos solisto Pauliaus Bagdanavičiaus: „Gal ir nepavyks taip atlikti šio kūrinio, kaip norėčiau, bet kadangi dalyvauju tokiame projekte, turiu save išbandyti“, – prieš pasirodymą baiminosi Karina. Jos nuogąstavimai pasirodė bereikalingi: komisija gyrė Karinos nuoširdumą ir moterišką trapumą, džiaugėsi, kad ji pagaliau „metė sportinį stilių“ ir įstojo į lyrinių sopranų gretas. Pagyras atlikėjai lydėjo ir patys aukščiausi įvertinimai. „Mes velniškai daug duetų esame sudainavę kartu ir drauge buvę scenoje tiek kartų, kad būtų sunku suskaičiuoti“, – savo kozirio neslėpė Rosita Čivilytė, „Auksiniame balse“ talkinusi Česlovui Gabaliui, kuris ne ką mažiau džiaugėsi savo partnere:

„Ji žino, ką darysiu aš, o aš iškart numatau jos veiksmus.“ Poros įdirbis neliko neįvertintas – išgirti ir aukščiausiais balais įvertinti atlikėjai sulaukė priekaištų tik dėl to, kad retai dainuoja kartu: „Ne visi geri atlikėjai gali gerai dainuoti duete, tačiau jums tai tikrai duota“, – džiaugėsi S. Stonytė.

Indrė Kalašnikovienė duetu dainavo kartu su atlikėju Sasha Song, kuris prisipažino, jog į sceną lipti su operos soliste nė kiek nesibaimina: „Dainuosime soul stiliaus dainą. Jeigu reiktų atlikti operos kūrinį, būtų visai kas kita.“ Deja, komisija nebuvo tokia pozityvi ir dešimtukų porai pagailėjo. Aukščiausią balą iš komisijos gavo net penki atlikėjai, o už savo numylėtinius balsavo rekordinis – beveik 103 tūkstančių – žiūrovų skaičius.

Jų simpatijos atiteko V. Matačiūnaitei, R. Kirilkinui ir Č. Gabaliui. Jų eiliškumas, susumavus komisijos ir žiūrovų balsus, šiek tiek pasikeitė: pirmas buvo Ruslanas, antras Česlovas, o Vilija liko trečia. Bendroje įskaitoje vis dėlto lyderiauja Vilija, nuo jos nedaug atsilieka Ruslanas, o lyderių trejetuką užbaigia Viktoras Gerasimovas. Kitą šeštadienį „Auksiniame balse“ iššūkį atlikėjams mes karalius rokenrolas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius