„Auksinio proto“ naujo sezono nugalėtojas laimės kelionę ne aplink pasaulį, o po ES šalis

Pirmadienio pavakarę Arūnas Valinskas ir Andrius Tapinas pristatė antrąjį LRT intelektualinio žaidimo „Auksinis protas“ sezoną. Laidos vedėjai papasakojo, kokios naujovės laukia žaidimą televizijos ekranuose stebėsiančių žiūrovų.
Arūnas Valinskas ir Andrius Tapinas
Arūnas Valinskas ir Andrius Tapinas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Žiniasklaidos atstovus A.Valinskas ir A.Tapinas pakvietė susitikti Vilniaus centre esančiame „Šekspyro“ viešbutyje. Kad būtų įdomiau, pasikvietė kompanijos: pirmojo žaidimo sezono nugalėtoją Joną Mikalkėną ir buvusį sunkiaatletį Ramūną Vyšniauską, kurio vadovaujama bendrovė sukūrė

„Auksinio proto“ mobiliąją aplikaciją – žiūrėdami laidą žiūrovai galės įsitraukti į procesą atsakinėdami į klausimus telefonu. 

Prie kavos puodelių vedėjai pasidalijo įspūdžiais apie pirmąjį „Auksinio proto“ sezoną ir papasakojo, kas naujo žiūrovų laukia šįmet.  

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Antrojo laidos „Auksinis protas“ sezono pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Antrojo laidos „Auksinis protas“ sezono pristatymo akimirka

„Mielas Andriau, man buvo smagu su jumis baigti projektą, ir po to jį pradėti vėl, – kalbėjo reitingais, įspūdžiais ir įgyta patirtimi patenkintas A.Valinskas. – Manau, kad tokių projektų pasiilgę žmonės jų jau sulaukė. Prisiminkime tuos laikus, kai kiekvienoje televizijoje buvo po du tris projektus, susijusius su žaidimais. Kai mes su Andriumi pradėjome atgaivinti šią erą, šiek tiek abejojau savimi. Nors abejoju labai retai. Gerai, kad darėme tai dviese. Jei būčiau vienas, būtų buvę kitaip.“

Patenkintas šou sėkme tikino likęs ir A.Tapinas – rezultatai, anot jo, pranoko lūkesčius, kurti laidą buvo įdomu. Be to, šou rengėjai išpildė žaidimo nugalėtojo J.Mikalkėno svajonę – išsiuntė jį į kelionę po pasaulį. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Jonas Mikalkėnas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Jonas Mikalkėnas

Per kiek daugiau nei mėnesį J.Mikalkėnas aplankė JAV, Australiją, Honkongą, Tailandą, Jungtinius Arabų Emyratus. Didžiausią įspūdį J.Mikalkėnui paliko Bankokas – istorijos ir modernumo kupinas miestas. Mažiausią – Honkongas: išgąsdino grūstys, spūstys.

Keičiasi žaidimo taisyklės

Pasidalinę įspūdžiais apie praėjusį sezoną A.Tapinas ir A.Valinskas atskleidė naujienas apie būsimąjį. Antai antrojo „Auksinio proto“ žiūrovus nustebins ne tik kiek pakitusios žaidimo taisyklės, bet ir naujas prizas, dėl kurio kausis išmintingieji dalyviai. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Antrojo laidos „Auksinis protas“ sezono pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Antrojo laidos „Auksinis protas“ sezono pristatymo akimirka

„Auksinio proto“ taisyklės keisis nedaug, bet turėtų būti įdomiau. Kiekviename etape daugiausia taškų surinkęs dalyvis be abejonės pateks į kitą etapą. Atsiras ir teminiai klausimai, kuriuos nulems aplinkybės – skirtingos šventės, įvykiai. Finale dalyviai gaus dešimt klausimų, į kuriuos atsakyti galės tas, kuris sureaguos greičiau. 

Kelionė po Europos Sąjungą

Keičiasi ne tik žaidimo taisyklės, bet ir prizas. Pirmojo šou sezono laimėtojas išskrido į kelionę po pasaulį, o antrojo sezono laimėtojas galės keliauti po Europos Sąjungos šalis. „Keliauti po Europą yra ne ką mažiau įdomu, nei po visą pasaulį“, – neabejoja A.Valinskas

Valstybes, kurias aplankys laimėtojas, dalyviai rinksis patys: šeši finalininkai suks „laimės ratą“ ir tokiu būdu kiekvienas į maršrutą į trauks po vieną Europos Sąjungos šalį. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Ramūnas Vyšniauskas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Ramūnas Vyšniauskas

Tiesa, pats nugalėtojas turės ir šiokią tokią veto teisę – sužinojęs, kad laimėjo žaidimą, vieną iš valstybių iš sąrašo galės išbraukti, vietoj jos išsirinkti savo norimą aplankyti šalį. 

„Be to, dėliodami laimėtojo kelionės maršrutą, būsime atsakingi ir už kultūrinę programą“, – sakė A.Tapinas. šou nugalėtojui kūrėjai nori parodyti neturistinę, tačiau įdomią ir vertą pamatyti Europos šalių pusę. 

Antrasis „Auksinio proto“ sezonas LRT eteryje startuos jau trečiadienį, rugsėjo 2-ąją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius