Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BBC: pasityčiojimas iš meksikiečių „Aukščiausioje pavaroje“ – britų humoro dalis

Britų visuomeninis transliuotojas BBC atsiprašė Meksikos ambasadoriaus dėl laidos „Aukščiausia pavara“ vedėjų komentarų apie meksikiečius, tačiau pareiškė, jog pasišaipymai iš tautų charakterių yra britų humoro dalis.
„Top Gear“ laidos vėdėjai
„Top Gear“ laidos vėdėjai / BBC nuotr.

Pasaulyje populiarios laidos, kuri rodoma ir Lietuvoje, vedėjai Richardas Hammondas, Jeremy Clarksonas ir Jamesas May pastarajame pasirodyme sausio 30 dieną nepagailėjo aštrių žodžių meksikiečiams.

R.Hammondas pareiškė, kad meksikiečių automobiliai atspindi tautos charakterį: „jie tingūs, neatsakingi, pretenzingi, turintys antsvorio, užmigę ant tvoros bespoksodami į kaktusą“. J.May'us pavadino meksikietišką maistą „vėmalais su sūriu“, o J.Clarksonas nuramino, kad šie komentarai nesulauks jokio atgarsio, mat Meksikos ambasadorius esą jau „knarkia su TV pulteliu rankoje“.

J.May'us pavadino meksikietišką maistą „vėmalais su sūriu“, o J.Clarksonas nuramino, kad šie komentarai nesulauks jokio atgarsio, mat Meksikos ambasadorius esą jau „knarkia su TV pulteliu rankoje“.Tačiau Meksikos ambasadorius Didžiojoje Britanijoje Eduardo Medina-Mora Icaza šią savaitę parašė laišką BBC, kuriame išreiškė nepasitenkinimą dėl „piktinančių, vulgarių ir neatleistinų įžeidinėjimų“ laidoje. „Įžeidžios, ksenofobiškos ir žeminančios pastabos stiprina neigiamus stereotipus ir kuria prietarus apie Meksiką ir jos žmones“, – rašė diplomatas. 

BBC šiomis dienomis pranešė atsiprašiusi ambasadoriaus, jeigu laidoje išsakyti teiginiai pasirodė įžeidūs. „Aukščiausios pavaros“ prodiuseris asmeniškai atsiprašė diplomato. Tačiau britų transliuotojas tvirtina, jog iš tiesų laidos vedėjai nenorėjo nieko blogo.

„Mūsų komikai juokauja, kad britai yra tragiški virėjai ir apgailėtini romantikai, mes taip pat šaipomės, kad italai yra netvarkingi ir pernelyg dramatiški, kad prancūzai yra arogantiški, o vokiečiai pernelyg tvarkingi. Nors tai gali pasirodyti įžeidžiama tiems, kurie nėra anksčiau matę šios laidos arba tiems, kurie nėra susidūrę su mūsų humoru, tačiau vykdantysis prodiuseris paaiškino ambasadoriui, kad laida visiškai nesiekia ko nors įžeisti“, – paskelbė BBC. 

Tai ne pirmas kartas, kai „Aukščiausia pavara“ susilaukia nemalonumų. Pavyzdžiui, 2008 metais laidos kūrėjai gavo šimtus žiūrovų skundų, kai J.Clarksonas pajuokavo apie sunkvežimių vairuotojus, kurie žudo prostitutes. Skandalas kilo ir tuomet, kai atlikinėdami triukus automobilyje, J.Clarksonas ir J.May nusifilmavo gurkšnodami džiną su toniku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius