Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Chorų karų“ atidaryme – Seiliaus choras pravirkdė Šapranauską (nuotraukos)

„Sveiki atvykę į karą!“, – grandiozinį TV3 projektą „Chorų karai“ pradėjo jo vedėjas Vytautas Šapranauskas. Septyni garsūs dainininkai, išsirinkę choristus ir atstovaudami savo miestams, šeštadienio vakarą pradėjo 11 savaičių truksiančią muzikinę kovą.
Vytautas Šapranauskas
Egidijus Dragūnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmąjį purpurinį Vilniaus chorą, kuriam vadovauja Irena Starošaitė, pristatė jos mažasis, bet labai drąsus sūnus Vakaris Žvagulis: „Noriu pristatyti mamos chorą, nes ją labai myliu.“

Sudainavę legendinės grupės „ABBA“ popuri, choras komisijos neįtikino. Teisėjaujančiai dainininkei Rūtai Ščiogolevaitei patiko tik vyrų solo partija, dirigentas Gintaras Rinkevičius atkreipė dėmesį, kad ne visi choristai vienodai dega, o jo kolega Modestas Pitrėnas palygino chorą su patiekalu.

„Jūs kaip tas majonezas, kuris vienas neskanus – trūksta žirnelių“, – patarė geidžiamiausiu Lietuvos vyru pavadintas komisijos narys.

Pirmą kartą savo gyvenime vertintojo vaidmenį buvo pakviestas atlikti dainininkas Egidijus Dragūnas.

„Aš nesuprantu, kas vyksta, – savo kalbą pradėjo svečio teisėmis pakviestas žiuri narys. – Pirmą kartą esu žiuri, atėjau dėl to, kad žmonės, žiūrėdami į žiuri, negalvotų, kad ekranai yra žydri. Supratot?“

Jis Irenos chorą sukritikavo, sakydamas, kad neliko sužavėtas, tačiau nepagailėjo 10 balų.

Samas paragino visus šiauliečius aktyviai balsuoti už Šiaulių chorą, kuriam vadovauja net du dainininkai – Sasha Song ir Evelina Anusauskaitė. Jie atliko praėjusių metų Sashos Song eurovizinę dainą, kuri pakerėjo E.Dragūną.

„Buvo muzika ir manęs čia nebuvo. Aš buvau ten, viršuj“, – savo pojūčiais pasidalijo Selas.

„Kūdikio lūpomis skamba tiesa. Čia aš apie Egidijų“, – jam pritarė ir G.Rinkevičius. O štai M.Pitrėnui pritrūko choro vaidmens.

Kauno choras scenoje pasirodė su Raigardu Tautkumi priešakyje ir sudainavo Michaelo Jacksono dainą. „Aš beveik verkiau“, – prisipažino V.Šapranauskas.

E.Dragūnas neslėpė susižavėjimo tiek dainos pasirinkimu, tiek pačiu talentinguoju Raigardu. M.Pitrėnui patiko choro plastikas, bet labiau jis stengėsi išvengti interesų konflikto, nes pats dirba Kaune. Tačiau R.Ščiogolevaitė kai kurių choristų veiduose įžvelgė nuovargį ir pasyvumą. Vis dėlto komisija vienbalsiai chorui skyrė dešimtukus.

Deivis į „Chorų karų“ kovą atvedė Klaipėdos chorą, kuris šmaikščiai pasipuošęs virėjų kepurėmis atliko ne mažiau smagų kūrinį. Jį pristatė Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius, kuriam netrukus Selas papriekaištavo dėl Klaipėdos „Balsio gimnazijoje šąlančių talentingų vaikų pirštukų“.

„Aš pasijutau kaip miuzikle, net užsinorėjau valgyti. Mano sūnui Deividui labai patiktų šis choras“, – tikino Egidijus.

Šis choras M.Pitrėnui pasirodė irgi „skanus La Troškinys“. R.Ščiogolevaitė apgailestavo, kad klaipėdiečiai taip aukštai iš karto užsikėlė kartelę ir jiems dabar bus sunku.

„Tai fantastika, labai labai gerai! Pats geriausias atlikimas iš iki šiol matytų!“, – komplimentų negailėjo ir G.Rinkevičius.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Garsūs dainininkai, surinkę savo chorus, varžysis dėl geriausio vardo.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Garsūs dainininkai, surinkę savo chorus, varžysis dėl geriausio vardo.

Vidmantas Urbonas pristatė „gamtos ir meilės“ miestą Panevėžį, už kurį ragino visus aktyviai balsuoti. Po Celine Dion dainos, kurioje dominavo Mia su savo stipriu balsu, V.Šapranauskas pasiūlė C.Dion slėptis, tačiau komisijos nariams dainoje pritrūko stipresnio choro vaidmens.

„Tavo pasirodymas yra lyg kova, kuria nori parodyti, kokia tu nuostabi. Viską atlikai beveik tobulai, bet neskandink savo talentingo choro“, – patarė R.Ščiogolevaitė.

„Mia gerai dainavo, bet choras liko šešėlyje“, – jai pritarė ir G.Rinkevičius. Tačiau piestu prieš kitus komisijos narius stojosi E.Dragūnas.

„Mia, neklausyk, ką jie stumia... – paragino Selas. – Klausydamas tavęs, aš galvojau apie savo mylimą žmogų, buvau pliaže, bučiavausi...“

Jauniausia chorų karų generolė Eglutė Jurgaitytė iš Vilniaus publikai ir televizijos žiūrovams pristatė vien mergaičių chorą.

„Vėl fantastiškas choras, bijau, kad susitiksime finale“, – gyrė G.Rinkevičius.

„Turbūt nebūsiu gera teta šįvakar. Pas jus panašios problemos kaip ir Mios chore – dainoje pritrūko paties choro“, – apgailestavo R.Ščiogolevaitė.

Marijampolės chorą į muzikinę kovą tiesiai iš spektaklio „Traviata“ atskubėjęs vedė Edmundas Seilius su žmona Kristina. Po jų atlikto kūrinio šou vedėjas V.Šapranauskas sunkiai galėjo pratarti žodį, o jo akyse žibėjo ašaros... Tačiau netrukus jis susitvardė, sakydamas „sugrįžkime prie kaukės veido“.

M. Pitrėną ir G.Rinkevičių taip pat viskas šiame kūrinyje įtikino, o E.Dragūnas tepasakė: „Tai aukštas lygis“.

Kitą savaitę chorus rinks ne tik komisija, bet ir televizijos žiūrovai.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Garsūs dainininkai, surinkę savo chorus, varžysis dėl geriausio vardo.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Garsūs dainininkai, surinkę savo chorus, varžysis dėl geriausio vardo.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius