-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 04 08 /23:00

„Chorų karuose“ triumfavęs Kauno rajono Božolė choras apsipylė džiaugsmo ašaromis

Velykinį sekmadienio vakarą TV3 televizija transliavo kone tris mėnesius trukusio projekto „Chorų karai“ finalą, kurio metu paaiškėjo, kuris miestas buvo verčiausias nugalėtojo vardo. Geriausiojo vardą ir 25 tūkst. litų premiją namo parsivežė Kauno rajono Božolė choras, vadovaujamas generolo Aleksandro Ivanausko-Faros ir grupės „Rondo“.
Virgilijus Noreika skelbia Božolė choro pergalę
„Chorų karų“ finale triumfavo Kauno rajono Božolė chorasi / Gretos Skaraitienes nuotr.

Finale Kauno choristai nugalėjo itin aktyviai ant kulnų jiems mynusius vilniečius. Televizijos žiūrovų sprendimu, Vilniaus krašto Kaštoninis choras, kuriam vadovavo dainininkė Katažina Nemycko, liko antras, į choro sąskaitą pervesta 15 tūkst. litų paguodos prizas.

Kauniečių choras projekte triumfavo trečius metus iš eilės, t.y. nugalėjo visuose „Chorų karų“ sezonuose. Pirmąją pergalę projekte 2010-aisiais išplėšė Raigardo Tautkaus vadovaujamas Kauno Šampaninis choras, 2011-aisiais – Danguolės Beinarytės į priekį vestas Burgundiškasis choras.

Sužinojęs apie projekto rezultatus, Kauno choro generolas Aleksandras Ivanauskas-Fara nesulaikė ašarų, vos jas sutramdęs jis puolė dėkoti choristams. „Mano širdis jaučia didžiulę meilę mano vaikams“, – sakė Božolė choro generolas.

Gretos Skaraitienes nuotr./Chorų karų finale susikovė Vilniaus ir Kauno chorai
Božolė choras

Pasibaigus finalinei projekto transliacijai A.Ivanauskas teigė, jog jo choras dėl pergalės darė viską. „Mano vaikai dirbo dieną ir naktį, kad gautų šį titulą“, – sakė jis. Anot „Rondo“ lyderio, Kauno choro sėkmę nulėmė itin kruopšti dainininkų atranka. „Žiūrėjome, kad jie būtų ne tik geri dainininkai, bet ir turėtų kitas reikiamas savybes – būtų pareigingi ir panašiai. Žinojome, kad reikės daug dirbti, tad negalėjome leisti, kad kas nors mums trukdytų“, – prisiminė A.Ivanauskas.

Jis džiaugėsi, kad choristų pastangos buvo įvertintos. „Mes darėme tai, ką norėjome daryti, tai, kas mums patiko. Džiugu, kad žmonės tai įvertino. Reikės paklausti, kodėl už mus balsavo“, – juokavo vos prieš akimirką per ašaras sunkiai kalbėti galėjęs muzikantas.

Pasibaigus projektui Kauno Božolė choro veikla nesibaigia. A.Ivanauskas pasakojo, kad šiuo metu jau numatyti keli choro koncertai. Po transliacijos kauniečiai išvyko pergalės švęsti į vieną sostinės naktinį klubą, kur rinkosi dauguma „Chorų karų“ dalyvių.

Gretos Skaraitienes nuotr./Chorų karų finale susikovė Vilniaus ir Kauno chorai
Gretos Skaraitienes nuotr./„Chorų karų“ finale triumfavo Kauno rajono Božolė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius