Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Čia ir dabar“ narplios vaikų išnaudojimu kaltinamo politiko istoriją

„Čia ir dabar“ laidoje – itin delikati istorija. Vaikų seksualiniu išnaudojimu kaltinamas Utenos politikas. Įtariamas rajono tarybos narys konservatorius Gintautas Gaižauskas buvo areštuotas. Vyksta ikiteisminis tyrimas. Savo tyrimo ėmėsi ir TV3 laidos „Čia ir dabar“ kūrybinė grupė.
Vaikai
Vaikai / TV3 nuotr.
Temos: 2 Vaikai Utena

Nusiskundimai Utenos vaikų globos namais pasigirsta jau ne pirmą kartą, todėl ši istorija itin sudomino Vaiko teisių apsaugos kontrolierę Rimantę Šalaševičiūtę. Per šiuos metus tai jau trečiasis ikiteisminis tyrimas, susijęs su šių vaikų globos namų auklėtiniais. Dar vasarį jų direktorius Sigitas Novodvorskas kaltintas aplaidumu.

Teigiama, kad jau anksčiau Utenos politikas Gintautas Gaižauskas bendraudavęs su vaikais ir paaugliais bei kvietęs juos prisijungti prie konservatorių judėjimo, tačiau kad jis šitaip išnaudoja nepilnamečius, daugeliui jo pažįstamų sunku patikėti.

Neoficialiomis „Čia ir dabar“ žiniomis, G. Gaižauskas jau beveik mėnesį nuolat susitikinėdavo su trim nepilnamečiais, leisdavo laiką su jais pirtyje, kuri yra Tėvynės sąjungos patalpose. Kalbama, kad politikas pirkdavo nepilnamečiams alkoholinius gėrimus, o už draugiją dviem merginoms ir vaikinui atsilygindavo pinigais. Paskutinįjį kartą prie trijulės prisijungė vienos iš mergaičių sesuo – jai ir kilo įtarimas, kad suaugęs vyras su jaunuoliais elgiasi pernelyg maloniai ir lipšniai. Tuomet viskas ir iškilo į viešumą. Teigiama, kad G. Gaižauskas neva labai simpatizavo vienai iš nepilnamečių merginų.

„Čia ir dabar“ neoficialiomis žiniomis, pasakojama, kad ėmus bendrauti su politiku pasikeitė ir trijulės elgesys vaikų globos namuose: jie pradėjo rečiau lankyti pamokas, jiems dažnai skambindavo jų vadinamas „draugas“, praneša TV3.

Utenos meras Alvydas Katinas kalbėdamas apie šias aktualijas sako: „To nebūčiau susapnavęs net baisiausiame sapne“. Visos neeilinės istorijos detalės ir aukšto rango pareigūnų komentarai – jau šį ketvirtadienį 19.15 val. laidoje „Čia ir dabar“.

Antroji laidos tema – daug klaustukų ir nežinomųjų paliekanti istorija. Kovo mėnesį Lentvaryje įvyko avarija, kurioje susidūrė 3 automobiliai ir nukentėjo 5 žmonės. Į TV3 laidą kreipėsi vieno iš automobilių vairuotoja Laura ieškodama teisybės, nes ji vienintelė iš keturių kartu važiavusių žmonių neprarado sąmonės ir matė, kaip į juos atsitrenkusio džipo vairuotojas staiga pasikeitė. Įtariamasis Donatas buvo neblaivus, į jo vietą sėdo aštuoniolikmetis. Moteris teigia, kad įtariamasis turi pažįstamų policijoje, todėl jai įrodyti savo tiesą labai sunku, o ir įvykį matę žmonės vengia liudyti, baimindamiesi keršto. Visos sudėtingos avarijos detalės – jau šio ketvirtadienio „Čia ir dabar“ laidoje.

Visuomenės dėmesį prikaustančios istorijos – jau šį ketvirtadienį, balandžio 16 dieną 19.15 val. laidoje „Čia ir dabar“ tik per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius