Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainininkas Gytis Paškevičius: „Sodyboje pamirštu ir muziką, ir rūpesčius“

„Jau seniai svajojau turėti sodybą ir pro langą iškišęs meškerę mėgautis žvejyba, – TV3 laidai „Svajonių sodai“ pasakos garsus dainininkas Gytis Paškevičius. – Žinojau, kad turėsiu poilsiavietę ne kolektyviniame sode, o tarp miškų, prie ežero, ir tokios vietos Lietuvoje ilgai ieškojau.“
Gytis Paškevičius sodyboje
Gytis Paškevičius sodyboje / TV3 nuotr.

Tik radęs keletą laisvų dienų tarp nuolatinių koncertų,  kartu su žmona Rugile dainininkas važiuoja keletą šimtų kilometrų padirbėti savo sodyboje Aukštaitijos miške. 2,5 hektaro plote kiemą, pamiškę, paežerę puoselėjantis dainininkas prisipažįsta nebijantis sunkaus fizinio darbo. Šeimos ir draugų poilsiui jau spėjo įrengti krepšinio, paplūdimio tinklinio aikšteles, specialią vietą mėsai kepti ir atskirą vietą plovui virti. Laidos konsultantai stebėjosi išskirtine tvarka ir skoningai sutvarkyta aplinka. „Atvažiavęs dirbu nuo ryto iki vakaro ir pamirštu viską: ir muziką, ir rūpesčius“, – tikino G.Paškevičius.

TV3 nuotr./Gytis Paškevičius su žmona Rugile
TV3 nuotr./Gytis Paškevičius su žmona Rugile

Įsigijus sodybą dainininkui teko pačiam imtis ne tik aplinkos tvarkymo darbų, bet ir namo rekonstrukcijos: „Mes su žmona užaugę ant asfalto, tad teko išmokti ir statybų, rekonstrukcijos  darbų.“ Laidos žiūrovams jis patars, kaip patiems ežere įsirengti pontoninį tiltelį. „Kai vieną pavasarį lieptą nunešė ledai, teko imtis kitokių tvirtinimo būdų“, – patirtimi laidoje pasidalins G.Paškevičius. 

Rekonstruojant senąjį, 1940 metų statybos, namą, dainininkui teko išmokti ir statybos darbų: „Buvo statybininkų, kurie tiek nervų sugadino, kad juos pačius teko mokinti stogą dengti. Man pavyko sutvarkyti namą taip, kad čia gera ilsėtis ne tik šeimai, bet ir draugams, – džiaugėsi dainininkas. – Kai sodybą pirkom, mums visi sakė, kad perkam ne sau, o draugams. Taip ir nutiko.“

Draugai čia atvyksta ne tik poilsiauti, bet ir padeda Paškevičių šeimai puošti aplinką. G. Paškevičius prisipažįsta turįs dar vieną svajonę – nori pasistatyti vasaros estradą ir savo sodyboje rengti muzikos festivalius.

Daugiau dainininko G.Paškevičiaus patarimų, kaip susitvarkyti apleistą sodybą, – žiūrimiausios televizijos TV3 laidoje „Svajonių sodai“ šeštadienį 10.00 val.

TV3 nuotr./Gyčio Paškevičiaus sodyba
TV3 nuotr./Gyčio Paškevičiaus sodyba

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius