-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dainininkas Liudas Mikalauskas sugrįžta į televizijos eterį

„Lietuvybė, kalba, tradicijos, papročiai man yra ypatingai brangu, svarbu. Visgi labai skaudu, kad tai yra nykstantis dalykas“, – atvirai sako dainininkas Liudas Mikalauskas, kuris tapo TV projekto – tautinių šokių kovų „Kadagys“ vienu iš generolų.
Liudas Mikalauskas
Liudas Mikalauskas / Projekto „Kadagys“ nuotr.

Nuo mažens įvairiuose choruose dainavęs Liudas vadovaus jau seniai pažįstamam ir mylimam šokių ansambliui „Nemunas“, su kuriuo pažintis prasidėjo dar studijų laikais.

„Tik išvykęs iš Tauragės į Kauną norėjau dainuoti, o kolektyvas „Nemunas“ buvo viena iš platformų, kur galėjau reikštis. Prisimenu, kad labai greitai leido atlikti solinę partiją, o per jubiliejų Kauno sporto halėje suteikė galimybę atlikti visą dieną“, – pasakoja dainininkas.

Su šokių ansambliu Liudas vėl grįš į vietą, kur turėjo galimybę dainuoti tūkstančiams žmonių. Būtent Kauno sporto halėje dešimt skirtingų generolių ir šokių kolektyvų iš visos Lietuvos  savo pasirodymais stengsis pakerėti ne tik susirinkusius salėje, bet ir TV žiūrovus.

„Mane dažnai kviečiasi dalyvauti į skirtingus televizinius projektus, bet sutinku tik tada, kai matau prasmę. „Kadagys“ duos naudą ne tik man, bet ir visai Lietuvai. Su tautine kūryba turiu ilgametę draugystę, nes tai yra mano batai“, – juokiasi dainininkas.

„Liaudies kultūra Lietuvoje yra nykstanti. Neseniai teko būti Amerikoje, kur susipažinau su ten gyvenančiais vyresnio amžiaus lietuviais. Nuo septynių vakaro iki antros valandos nakties mes dainavome lietuvių liaudies dainas, nes tai jiems atrodo visiškai natūralu.

Vis dėlto aš pritariu Veronikai Povilionienei, kuri ne kartą yra sakiusi: „Neatsistokime jaunos mergaitės ar maži berniukai ir nedainuokime senių balsais“.

Liaudies kultūra negali išlikti, jei ji nebus integruota į šiuolaikinę visuomenę, modernų pasaulį. Mes turime ją pritraukti prie jaunų žmonių, todėl labai džiaugiuosi, nes „Kadagyje“ kelio į žmonių širdis, plačiąją visuomenę ieškosime labai įdomiais būdais“, – kalba generolas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Besilaukianti Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė ves tautinių šokių šou „Kadagys“.

FotoPro nuotr./Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė ir Mindaugas Stasiulis
FotoPro nuotr./Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė ir Mindaugas Stasiulis

 

Tautinių šokių kovos „Kadagys“ – televizijų istorijoje unikalus ir netikėtas projektas, savo idėja sužavėjęs dešimtis šokėjų ir subūręs kompetentingą komisiją.

Įspūdingoje TV3 premjeroje varžysis dešimt vienas už kitą talentingesnių tautinių šokių ansamblių, kurių nariai – iš Lietuvos, Latvijos bei Lietuvos lenkų bendruomenės. Visų jų tikslas – ne tik laimėti pagrindinį „Kadagio“ prizą, bet ir prikelti tradicijas naujam gyvenimui, kuo plačiau atskleidžiant jų grožį ir unikalumą.

Kad tradicijos lieka aktualios ir šiuolaikinėje visuomenėje įrodinės, kad tai, ko mus išmokė seneliai ir proseneliai gali būti įvilkta į naują, modernų rūbą atskleis ir, kad tautinis palikimas gali suvienyti ne tik šalies miestus ir miestelius, bet ir kaimynines tautas, įtikins generolais tapę dainininkai Agnieška, Deivis, Martynas Kavaliauskas su savo ansambliais bei kiti žinomi žmonės. 

Laidos „Kadagys“ nuotr./Deividas Norvila
Laidos „Kadagys“ nuotr./Deividas Norvila

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius