Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dainų daina“ II: kas pateko į pusfinalį? (nuotraukos, atnaujinta 23.30 val.)

Šį vakarą 21 valandą per LTV – antrasis „Dainų dainos“ turo koncertas.
Deivis
Deivis / „Scanpix“ nuotr.

Nepamirškite balsuoti už savo mylimiausius atlikėjus, nes tik 6 dalyviai pateks į pusfinalį. Jų likimas – žiūrovų rankose.

Papildyta 21.16 val. Vedėjai Livija Gradauskienė ir Audrius Giržadas paskelbė nacionalinio dainų konkurso „Dainų daina“ pradžią. L.Gradauskienė jau nuo laidos pradžios intrigavo žiūrovus: „Vakaras bus nepaprastas ir labai įdomus: išgirsite nuo rock iki pop muzikos“. Visi 12 „Dainų dainos“ dalyvių buvo pakviesti į sceną ir pristatyti žiūrovams. A.Giržadas dalyvei Urtei Šilagalytei, užlipusiai ant scenos tarė: „Turėsi ne tik padainuoti, bet ir paplušėti“. Renginio vedėjas užsiminė apie kažką, kas dar laukia renginio eigoje, tačiau jokių detalių neatskleidė.

Nors publika šįkart nusiteikusi itin audringai ir kiekvienam ant scenos pristatytam atlikėjui daug plojo, A.Giržado pristatoma dainininkė Rūta Ščiogolevaitė plojimų nesulaukė.

Pirmieji scenoje pasirodė „Biplan“. Daina – lyriška ir lengva. „Biplanai“ liko ištikimi savo stiliui. Scenoje vyrukai vilkėjo juodais marskinėliais. Grupės lyderis ir dainos kūrėjas Maksas Melmanas atrodė itin įsijautęs atlikdamas savo konkursinę dainą.

Paipldyta 21.23 val. Keistai atrodė „Dainų dainos“ vedėjų raginimas balsuoti ne už geriausios ir labiausiai patikusios dainos atlikėjus, o savo miesto atstovus.

Antroji scenoje – Rūta Ščiogolevaitė. Tamsioje scenojo dainininkė pasirodė sėdinti ant sofos. Atlikėja vilki įspūdingą baltą šilkinę suknelę. Stebint pasirodymą TV ekrane į akis krito viena dainininkės įvaizdžio detalė – priklijuotos blakstienos.

Rūtos daina – baladė.

Papildyta 21.32 val. Trečiasis – Linas Adomaitis. Dainininkas pasirodė su styginių kvartetu ir pritariančiąja vokaliste Girmante Vaitkute. Dėmesį atkreipė Lino įvaizdžio permainos. Kaskart atlikėjas scenoje pasirodydavo su tamsiais akiniais. Pagaliau Linas išdrįso pažvelgti publikai į akis.

L.Adomaitis atliko pop-rimenbliuzo stiliaus dainą.

Papildyta 21.40 val. Ketvirtieji – Soliaris, Greta ir Sel. Greta – jaunoji scenos debiutante. Daina – lyriška.

Egidijaus Dragūno pasirodymas buvo netikėtas. Jis tiesiog išniro iš minios „Dainų dainos“ žiūrovų. Beje, susidarė įspūdis, kad žiūrovams studijoje toks E.Dragūno pasirodymas ne itin patiko. Mat pasigirdo švilptelėjimų.

Papildyta 21.45 val. Scenoje penktosios – Yva. Merginos taip pat, kaip ir pirmieji pasirodę „Biplan“, ištikimos savo stiliui. Labai „yviška“ daina. Merginų įvaizdis – žydros orlaivio palydovių uniformos. N.Zvonkė daugelį nustebino ganėtinai neblogai skambėjusiu gyvu dainos atlikimu. Kaip ir dera stiuardesėms orlaivyje, merginos rankomis ir dainos žodžiais nurodė avarinius išėjimus, įspėjo, esą lektuvas skrenda. „Yva“ scenoje pasirodė s trim baltus kostiumus vilkėjusiais šokėjais.

Papildyta 21.55 val. Šeštieji pasirodė legendiniai „Bix“. Grupė jau nuo seno lietuvius žavi originaliais dainų tekstais ir pasirodymais. Ir šįkart vyrukai atliko roko stiliaus kūrinį „Gyvenimo valsas“. Scenos monitoriuje, už atlikėjų nugarų buvo galima stebėti šešėlių šokį. „Bix“ dainos pabaigoje šokėjai pasirodė scenoje.

Papildyta 22.02 val. Septintieji – grupė „Kastaneda“. Dainininkai Lukas Pačkauskas ir Donatas Baumila-Dunis į sceną užlipo su šortais. Vyrukų akis slėpė tamsūs akiniai. Drauge scenoje pasirodė ir trys pritariančiosios vokalistės. Vos sudainavę dainos įžangą, „Kastanedos“ nariai į sceną sukvietė drauge šėlti ir žiūrovus.

Papildyta 22.10 val. Aštuntasis – Deivis. Dainininkas scenoje drauge su trimis pritarančiosiomis vokalistėmis. Vyruko drabužiai – juodi. Juodus marškinėlius pagyvino baltas kaklaraištis. D.Norvilas atliko dainą, pavadinimu „Lietuva“. Akivaizdu, kad tautinę simboliką – apyrankę ant dešiniosios rankos – trispalvę, Deivis derino prie dainos pavadinimo. Daina – paprasta, Deivio pasirodymas – nuoširdus ir turėjo patikti romantikams.

Papildyta 22.17 val. Devintoji – Urtė Šilagalytė. Įspūdingas pasirodymas. Susidarė įspūdis, kad dainininkė eina gatve. Mat mergina scenoje ėjo bėgimo takeliu. Urtei pritarė trys pritariančiosios vokalistės. Dainininkė vilkėjo žydras timpas, balerinos sijonėlį. Dainininkės pasirodymas profesionalus, ypač turint galvoje, jog merginai 17 metų. Beje, šiandien Urtė švenčia savo gimtadienį, nepamirškite pasveikinti!

Papildyta 22.25 val. Dešimtoji – Taja. Daininkė atliko savo kūrybos dainą „Vėjai keturi“. Scenoje Taja su pritariančiosiomis. Daina – lyriška ir švelni. Atlikėja vilkėjo juodą elegantišką suknelę. Šis pasirodymas – Tajos sugrįžimas po ilgesnės pertraukos televizijoje. Mat dainininkės pečius buvo užgulę motinystės rūpesčiai.

Papildyta 22.33 val. Vienuoliktieji – grupė „Siela“ su daina „Euforija“. „Siela“ atliko roko stiliaus kūrinį ir scenoje iš tikrųjų bandė sukurti euforiją. Publika grupę priėmė šiltai. Vyrukai scenoje jautėsi laisvai, dainavo energingai.

Papildyta 22.39 val. Paskutinieji – Rosita Čivilytė ir Donatas Montvidas. Dainos pradžioje studijoje buvo išjungta šviesa. Švietė tik monitoriai, buvę už atlikėjų nugaros. Televizijos ekrane buvo matyti tik šešėliai. Kūrinį dainininkai atliko itin profesionaliai. Įdomus dainos tekstas, kurį sukūrė R.Lukoševičiūtė.

Papildyta 23.19 val. Lietuvos apskričių favoritai (Pirmas tris vietas apskrityse užėmusieji atlikėjai):

Vilnius: Deivis, R.Čivilytė ir D.Montvydas, L.Adomaitis.
Kaunas: Deivis, L.Adomaitis, R.Čivilytė ir D.Montvydas.
Klaipėda: Deivis, R.Čivilytė ir D.Montvydas.
Šiauliai: Deivis, „Bix“, R.Ščiogolevaitė.
Panevėžys: Deivis, R.Čivilytė ir D.Montvydas, R.Ščiogolevaitė.
Alytus: Deivis, R.Čivilytė ir D.Montvydas, L.Adomaitis.
Marijampolė: R.Ščiogolevaitė, Deivis, R.Čivilytė ir D.Montvydas.
Utena: Deivis, Siela, R.Ščiogolevaitė.
Tauragė: Deivis, R.Čivilytė ir D.Montvydas, U.Šilagalytė.
Telšiai: Deivis, R.Čivilytė ir D.Montvydas, „Bix“.

Papildyta 23.26 val. Iš antrojo „Dainų dainos“ turo į pusfinalį atlikėjai pateko tokia tvarka:

1 Deivis
2 Rosita Čivilytė ir Donatas Montvydas
3 Rūta Ščiogolevaitė
4 Linas Adomaitis
5 BIX
6 YVA
7 Urtė Šilagalytė

Papildyta 23.28 val. Bendri antrojo turo rezultatai (Vieta, atlikėjas, surinktų balų skaičius):

1. Deivis 120
2. Rosita Čivilytė ir Donatas Montvydas 95
3. Rūta Ščiogolevaitė 82
4. Linas Adomaitis 71
5. BIX 56
6. YVA 54
7. Urtė 54
8. Soliaris,Greta ir SEL 53
9. “Biplan”44
10. Taja 44
11. “Siela” 38
12. “Kastaneda” 33

Papildyta 23.30 val. Į „Dainų dainos“ pusfinalį pateko 7 o ne 6, kaip buvo numatyta, muzikantai. Urtei Šilagalytei žiūrovai atidavė vienodą balsų skaičių, kaip ir „Yva“ merginoms. Dainininkės dalinosi 6-ąja ir 7-ąja vietomis, todėl Lietuvos televizija pasinaudojo viena iš galimybių deleguoti į pusfinalį ir U.Šilagalytę.

Šį vakarą dalyviai eteryje pasirodė tokia tvarka ir dainavo šias dainas:

1. Biplan - Ar lauksi manęs

2. Rūta Ščiogolevaitė - Redemption

3. Linas Adomaitis - Tavo spalvos

4. Soliaris, Greta ir SEL - Noriu žinoti

5. YVA - Į dangų

6. BIX - Gyvenimo valsas

7. Kastaneda - Aš - tik šoumenas

8. Deivis - Lietuva

9. Urtė Šilagalytė - The elegant Blues

10. Taja - Vėjai keturi

11. Siela - Euforija

12. Rosita Čivilytė ir Donatas Montvydas - Noriu žinoti

 Po pirmojo „Dainų dainos" turo į pusfinalį patekusieji:

1. Sasha Son

2. Violeta ir Darius

3. Violeta Tarasovienė

4. Vilius Tarasovas

5. „69 danguje“

6. Egidijus Sipavičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius