Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daktaras Bulgarijoje norėjo džiaugtis žmona ir balandžiais

Trečiadienį LNK „Abipus sienos“ pradeda trijų laidų ciklą apie vieną žinomiausių visų laikų Lietuvos nusikaltėlių – Henriką Daktarą.
Henriko Daktaro sulaikymas
Henriko Daktaro sulaikymas / Kadrai iš Bulgarijos VRM filmuotos medžiagos

Pasirodo, kad dingęs iš Lietuvos Henrikas Daktaras aplankys ne vieną kraštą. Jo maršrutus akylai tyrinės Anglijos ir Ispanijos policijos. Tačiau pastangos imtis konkretesnių veiksmų eis perniek, vos nustačius bėglio buvimo vietą. Apsistojęs Bulgarijoje Kauno mafijos „įžymybė“ ims vis dažniau aplinkiniams kalbėti, kad čia norėtų pasilikti ilgėliau, džiaugtis mylima žmona, vaikais ir balandžiais. Kaip tuomet, kai dar buvo Lietuvoje, tarp savų.

Saulėtame Juodosios jūros paplūdimyje matydami barzdotą išsirengusią žmogystą, ant galvos užsimaukšlinusią kepuraitę su užrašu „Bulgarija“, pareigūnai ne iš karto galėjo patikėti, kad tai tas pats jau pusmetį ieškomas H.Daktaras iš Lietuvos. Jo susitikimai smėlio krante trukdavo ne vieną valandą. Operatyvinės tarnybos fiksavo, kaip Henytė traukia į nuošalioje vietoje esančią kavinę, užsisako taip mėgstamą avienos kepsnį ir alaus, kaip aktyviai su nepažįstamaisiais kažką aptarinėja.

„Mes nujautėm, jog kažkas ne taip. Dėl to, kad jis iš savo kambario išeidavo retai. Nekalbėjo telefonu“, – „Abipus sienos“ žurnalistui Virginijui Gaiveniui, apsilankiusiam Bulgarijoje, aiškino namo šeimininko sūnus Antonas.

Dviejų LNK laidų kūrybinės grupės visą savaitę filmavo Bulgarijoje, kurioje rugsėjo pradžioje buvo sulaikytas nusikalstamo pasaulio autoritetas H.Daktaras. Jiems pavyko nufilmuoti vietas, kuriose pastaruoju metu slapstėsi garsusis bėglys. Iš viso abi filmavimo grupės parsivežė 13 valandų unikalios  vaizdo medžiagos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius