Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl įtaigios S. Jakubausko vaidybos seriale „Naisių vasara“ – įspėjimas žiūrovams

Jau visai netrukus, iškart po Naujųjų, TV3 eteryje ims suktis naujas serialas „Naisių vasara“. Serialo veiksmas žiūrovą nukels į kaimą, kuriame jo lauks daugybė iki šiol lietuviškuose daugiaserijiniuose filmuose nematytų personažų. Vienas iš jų – žinomo aktoriaus Sigito Jakubausko įkūnytas žiniuonis.
Sigitas Jakubauskas
Sigitas Jakubauskas / R.Karbauskio nuotr.

Be šio aktoriaus Šiaulių dramos teatras sunkiai įsivaizduojamas. Per daugiau nei 30 metų Sigitas jame sukūrė daugiau nei aštuoniasdešimt vaidmenų. Be šio talentingo aktoriaus žiūrovai vargiai įsivaizduotų ir serialą „Naisių vasara“. Aukščiausią šalies aktorinio meistriškumo apdovanojimą – „Kristoforą“ – pelnęs aktorius naujame TV3 seriale vaidina antgamtinių galių turintį liaudies medicinos žinovą.

Žymus Šiaulių teatro aktorius, seriale vaidinantis vieną pagrindinių vaidmenų, Lietuvos teatrų scenose sutinkamas ir palydimas plojimais. Nors ir turintis įvairios patirties tiek teatro scenose, tiek kino aikštelėje, aktorius tvirtina, kad filmavimasis seriale „Naisių vasara“ ilgai išliks jo atmintyje.

„Na ir kas, kad teko dirbti vasarą. Darbas Naisių kaime man buvo tarsi atostogos, – džiaugiasi S. Jakubauskas. – „Taip nutiko dėl daugelio priežasčių: ir komanda buvo šauni, ir vietiniai kaimo žmonės prisidėdavo prie serialo kūrimo, mielai užleisdavo savo sodybas filmavimams ir pakęsdavo kūrybinės grupės šurmulį. Ta šiluma, kurią jautėme iš vietinių kaimo žmonių, persidavė ir į serialą“.

Laisvu nuo filmavimų laiku aktorius neskubėjo grįžti į Šiaulius. Naisių kaime yra įsikūręs žemaitukų žirgynas. Sigitas, kaip ir daugelis serialo aktorių, nepraleido progos pajodinėti šiais įspūdingo grožio ristūnais.

Į kaimo gyventojo vaidmenį Sigitui nebuvo sunku įsijausti. Mat Pivašiūnuose, Alytaus rajone gimęs aktorius puikiai moka ūkio darbus dirbti – ir malkas skaldyti, ir žolę dalgiu pjauti. Tad kai prireikė seriale žolę šienauti ar laužą įkurti S. Jakubauskas nesutriko. Sako, kad jam patinka įvairūs padargai ir įrankiai, o ūkinių prekių parduotuvėje jis jaučiasi tarsi vaikas į žaislų krautuvę papuolęs.

Tik štai su žolininko amatu S. Jakubauskui iki šiol nebuvo tekę susidurti. Aktorius juokiasi, kad iš tiesų jis vargiai vaistažolę nuo piktžolės atskirtų. Tačiau kūrybinė grupė, išvydusi, kaip įtaigiai aktorius vaidina liaudies išminčių, susiėmė už galvos: o kas bus, jei žmonės patikės Žiniuonio praktikuojamais gydymo metodais? Serialo kūrėjai iš anksto įspėja žiūrovus, kad nebandytų atkartoti visko, ką matys ekrane. Juokais net imta svarstyti, ar šios pastabos nereikėtų įrašyti į serialo titrus.

S. Jakubauskas vaidina nuošaliau nuo kaimo gyvenantį žolininką. Žmonės jį gerbia ir myli. Ne vienam jis sveikatą pataisė ar net gyvybę išgelbėjo. Bet štai kaimo kunigas jo burtus šarlatanizmu vadina ir į bažnyčią neįleidžia. Netrukus į kaimą grįžta šešerius metus nematyta žolininko duktė. Tėvas nori, kad ji perimtų jo gydymo tradiciją, tačiau dukra jau apsisprendė, kuo nori būti gyvenime...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius