-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Gaudentas Janušas: dalyvavimas „Eurovizijos“ atrankoje buvo tik pokštas

„Nė vienas televizijos šou – nei užsienio, nei Lietuvos, neapsieina be keistuolių. Juk jei organizatoriai suburtų visus vienodai gerus ir profesionalius, būtų baisiai nuobodu“, – TV3 gyvenimo būdo laidai „Gyvenimas yra gražus“ pasakoja dviejų muzikinio realybės šou „Dangus“ sezonų, „Lietuvos talentų“, „Tu gali šokti“ ir daugelio kitų projektų kūrėjas Saulius Urbonavičius-Samas.
Gaudentas Janušas atliko dainą  „Man nieko nereikia“
Gaudentas Janušas atliko dainą „Man nieko nereikia“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Išties, kaskart įsijungę televizorių, tikimės pamatyti ką nors nepaprasto ir organizatoriai mums tai suteikia. Kvatojamės iki ašarų išvydę kitaip šokantį ar dainuojantį žmogų. Tačiau ar patys neliekame kvailio vietoje – gal tie keistuoliai turi savų tikslų ir mes tik padedame juos įgyvendinti?

Prieš ketverius metus kaip tik jo vadovaujama kūrybinė grupė atrado bene pirmąjį mūsų šalyje išgarsėjusį keistuolį Antaną Nedzinską.

Senosios estrados šlagerius pro šalį traukęs ir „Dangaus“ dalyvius beprotiškai erzinęs jaunuolis tuomet pakerėjo televizijos žiūrovus. Ne veltui, vos iškritus iš „Dangaus“, prodiuseriai išleido jo atliekamų dainų albumą, nors apie tokią likimo dovaną šiame muzikiniame realybės šou dalyvavę dainininkai Vaidas Baumila, Augustė ar Jonas Čepulis galėjo tik pasvajoti.

Dėl žmonių simpatijų, jis buvo išrinktas į Seimą ir dabar, kartu su kitais parlamentarais, sprendžia mūsų šalies likimą.

Tačiau ne veltui sakoma, kad šventa vieta ilgai tuščia nebūna. Žmonių linksmintojo vietą netrukus užėmė kiti keistuoliai, kuriems, vos pasirodžius scenoje, žiūrovai kvatojasi susiėmę už pilvų.

Kai „Lietuvos talentuose“ pasirodė trylika metų Lietuvoje gyvenantis italas Giacomo Merlo, žiūrovus pralinksmino priedainio žodžiai: „Ryk, žuvėdra, ryk.“ Jiems buvo nė motais, kad autorius į šį kūrinį sudėjo savo išgyvenimus ir norėjo žmonėms perteikti jų prasmę.

„Mačiau, kad žmonės juokiasi, bet tai – kiekvieno sąžinės reikalas. Mano reikalas – scenoje gerai atlikti dainelę. Jeigu tie, kurie nesupranta prasmės, juokiasi, tai čia jau tik jų bėda“, – įsitikinęs Giacomo.

Laidai „Gyvenimas yra gražus“ italas atskleidė, kad prieš keletą metų į jį jau buvo nusitaikę prodiuseriai, norėję Lietuvai sukurti antrąjį Minedą. Tačiau tuomet, perpratęs jų užmačias, Giacomo jų aferoje dalyvauti atsisakė. Bet „Lietuvos talentų“ organizatoriai sugebėjo vyrą įtikinti, kad pasirodymas šiame šou jam bus naudingas.

Šių metų nacionalinėje atrankoje į „Euroviziją“ su daina „Man nieko nereikia“ iki ašarų visus prajuokinęs Gaudentas Janušas šmaikščiai atsakinėjo į TV3 gyvenimo būdo žurnalo autorių klausimus. Profesionalus kompozitorius ir operos solistas linksmai pasakojo apie studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, apie skyrybomis pasibaigusią santuoką, pusantrų metų trukusią viešnagę Italijoje ir darbo paieškas sugrįžus.

„Galėčiau kurti rimtąją muziką, tačiau kam ji šiais laikais reikalinga? Man daug nereikia, bet juk valgyti norisi“, – netikėtai surimtėjęs prasitarė keistuoliu vadinamas vyras.

Nusimetęs juokdario kaukę, Gaudentas prisipažino, kad dalyvavimas „Eurovizijos“ atrankoje jam tebuvo pokštas, po kurio sulaukė pasiūlymų dalyvauti pramoginėse laidose ir koncertuose.

Kodėl anksčiau didžiosios scenos vengęs G. Merlo sutiko dainuoti „Lietuvos talentuose“? Kodėl G. Janušo neerzina iš jo besišaipantys žmonės?

Visa tiesa apie scenos keistuolius, jų tikslus – gyvenimo būdo žurnale „Gyvenimas yra gražus“ jau šio pirmadienio vakarą 20.30 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius