-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gediminas Jaunius: „Jaunimas ypatingai domisi ir reaguoja į „žalias“ idėjas“

Visai neseniai prisijungęs prie „Žemės valandos“, prekybos ir pramogų centras „Ozas“ prisidėjo prie dar vienos ekologinės iniciatyvos – balandžio 16-ąją, akcijos „Darom“ dieną, prekybos centro aikštėje bus filmuojamas „Žaliosios vienybės“ koncertas. Gediminas Jaunius, kūrybos namų „Elitaz“ prodiuseris, pasakoja apie šių metų koncerto staigmenas ir atskleidžia savo požiūrį į ekologines idėjas.
Gediminas Jaunius teigia, kad jaunimas ypatingai domisi ir reaguoja į žalias idėjas.
Gediminas Jaunius teigia, kad jaunimas ypatingai domisi ir reaguoja į „žalias" idėjas. / Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr.

– „Žaliosios vienybės“ koncertą rengiate antrus metus iš eilės. Kaip ir kodėl kilo ši idėja?

– Idėja rengti koncertą ekologine tema sukosi jau senokai, ir, galiausiai, praėjusiais metais bendradarbiaujant su prekybos ir pramogų centru „Ozas“, pavyko ją įgyvendinti. Man asmeniškai labai džiugu, kad į ekranus prasiskverbia vis daugiau „žalių“ minčių ir idėjų. Manau, kad jau seniai metas permąstyti mūsų visų požiūrį į santykį su gamta ir pačiu savimi. Televizija yra didelė jėga, todėl aš, dirbdamas su TV projektais, visuomet stengiuosi, kad jie ne tik džiugintų žmones, bet ir būtų prasmingi, keičiantys žmonių širdis. „Žaliosios vienybės“ koncertas – vienas tų įvykių per metus, kai esu be galo laimingas ir jaučiu, kad mano darbas prasmingas. Vis daugiau žmonių atsiliepia į šią iniciatyvą. Štai šiemet mūsų projektą sutiko globoti Prezidentas Valdas Adamkus, o jau kitais metais ketiname surengti „Žaliojo kilimo“ apdovanojimus, kurių metu iškilmingos ir, kaip visuomet, originalios ceremonijos metu pagerbsime labiausiai gamtosaugai nusipelniusius ir pastebėsime mažiau gero padariusius asmenis. 

– Kuo ypatingas šis koncertas?

– „Žaliosios vienybės“ koncertas kalba apie paprastus, tačiau gyvybiškai svarbius dalykus – kaip kiekvienas asmeniškai galime prisidėti, kad ne kartą per metus, kuomet vyksta akcija „Darom“, bet kiekvieną dieną gyventume švariai ir sveikai. Šis projektas ypatingas daugeliu aspektų ir vienas originaliausių Lietuvoje, pirmiausia, dėl meninės raiškos – kaip reta galime sau leisti improvizuoti kuriant scenografiją ir atlikėjų kostiumus. Juk ne dažnai mūsų spindinčias garsenybes galima išvysti apsijuosusias padangas ar vilkinčias sukneles, pagamintas iš šiukšlių maišų. Tuo žinomi žmonės ragina mus visus atkreipti dėmesį į vartojimo įpročius, kad kartais nebūtina išmesti to, kas dar gali tarnauti. Kartais lašelis kūrybingumo padaro ypatingą efektą.

– Kaip manote, ar studentai ir jaunimas yra būtent ta karta, kuri aktyviausiai veikia aplinkosaugos srityje, ir kodėl būtent jie?

– Man labai smagu matyti, kad jaunimas ypatingai domisi ir reaguoja į „žalias“ idėjas. Aš asmeniškai nematau kito kelio, kaip tik keisti požiūrį. Nes tuo keliu, kuriuo vis dar eina šiandieninė visuomenė, mes riedame į prarają. Man ne vis vien, ką paliksime po savęs ir kuo kvėpuos mūsų vaikai. Ir manau, kad tai prasideda nuo kiekvieno iš mūsų. Nuo to, ką mes dėvime ir ką valgome, kokį transportą renkamės ir taip toliau. Malonu matyti, kad ir „Žaliosios vienybės“ koncertas susilaukia dėmesio tarp jaunų žmonių, kurie „Facebook“ erdvėje aktyviai reiškia norą prisidėti prie jo rengimo. Šiemet labai džiaugiamės, jog mūsų komandą pastiprino entuziastingi ir idėjų bei geros iniciatyvos kupini jauni žmonės – juos čia veda ne tik noras pamatyti pramogų pasaulio užkulisius, bet ir projekto idėjos.

– Ką pasakytumėte manantiems, kad viena tvarkymosi diena vis vien nieko nepakeis?

– Tik tai, kad jie teisūs. Nes jei tik kartą per metus tvarkysimės, o nekeisime savo kasdienių įpročių – viena diena tikrai nieko nepakeis. Bet jei nors kartą per metus visi sutelksime dėmesį į aplinką, kurioje gyvename, tai kasmet mūsų širdys darysis vis „žalesnės“ ir mūsų kasdienė veikla nebebus nukreipta „po manęs nors ir tvanas“ link.

„Žaliosios vienybės“ koncertas – balandžio 16-ąją, 16.30 val., prekybos ir pramogų centro „Ozas“ aikštėje ir tiesiogiai per TV3 televiziją.

Užsakymo nr. AKI 20110412

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius