-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Gerumo dienos“ žiūrovai suaukojo du milijonus litų (nuotraukos)

Kovo 12 dieną, penktadienį, LNK televizija jau aštuntą kartą paskelbė „Gerumo diena“. Trečius metus iš eilės žiūrovai kviečiami aukoti vėžiu sergantiems žmonėms – už surinktus pinigus bus perkama moderniausia medicinos technika.
Labdaros renginys „Gerumo diena“
Labdaros renginys „Gerumo diena“ / LNK nuotr.

18.30 val. vakaro „Gerumo dienos“ sąskaitoje buvo daugiau nei milijonas litų. Pasibaigus tiesioginei transliacijai, gerumo sąskaita perkopė du milijonus litų. Praėjusiais metais gerumu užsikrėtę tautiečiai sumušė aukojimo rekordą – vėžiu sergantiems ligoniams buvo surinkta daugiau nei trys milijonai litų.

Praėjusiais metais gerumu užsikrėtę tautiečiai sumušė aukojimo rekordą – vėžiu sergantiems ligoniams buvo surinkta daugiau nei trys milijonai litų.

Su šūkiu „Gera daryti gera“ ir garsių atlikėjų drąsinančiomis ir uždegančiomis dainomis „Gerumo dienos“ rengėjai skatino žiūrovus aukoti tiek, kiek gali, ir padėti kovoti su šių dienų maru.

Renginio vedėjai Rolandas Vilkončius ir Rūta Mikelkevičiūtė priminė, kad pagal statistiką kiekvienai Lietuvos šeimai tenka susidurti su klastingu vėžiu, o beveik 50 žmonių kasdien išgirsta gąsdinančią diagnozę „Vėžys“.

„Mums labai reikia naujo echoskopo, kad galėtume greitai ir tiksliai diagnozuoti ligą“, – sakė Vilniaus universitetinės ligoninės medikės, besikreipdamos į televizijos žiūrovus, o šalia jų ir televizijos vedėjos Giedrės Talmantienės sėdėjo mažamečiai ligoniukai ir jų mamos.

Televizijos vedėjai, remdamiesi pakalbintų buvusių ir esamų ligonių pavyzdžiais, ragino žiūrovus laiku pasitikrinti ir užbėgti sunkiai ligai už akių.

Prasidėjus „Gerumo sparnų“ teikimo ceremonijai, pirmąjį angelo sparną ligonių Paguodos draugijai įteikė laidos „Nauja versija“vedėja Agnė Zacharevičienė.

„Tai draugija, dirbanti tyliai ir be jokio atlygio“, – sakė televizijos vedėja, dėkodama šiems žmonėms už jų prasmingą darbą.

Laidos „Nuo iki“ vedėja R.Mikelkevičiūtė „Gerumo sparną“ įteikė Vytauto Kernagio fondo įkūrėjui Vytautui Kernagiui jaunesniajam.

„Mūsų fondui šis sparnas – didžiulis įvertinimas. Norėčiau jį dedikuoti savo mamai – Daliai Kernagienei“, – drebančiu balsu, atsiimdamas statulėlę, sakė visų mylimo maestro sūnus.

Pirmą kartą televizijoje, anot „Gerumo dienos“ rengėjų, buvo nutiestas muzikinis teletiltas, sujungęs studijoje netradiciniais instrumentais grojantį Tomą Dobrovolską ir Vilniaus universitetinėje ligoninėje taip pat grojančius mažuosius ligoniukus.

Laida „Gyvenimas pagal moteris“ savąjį „Gerumo sparną“ skyrė aktoriui Daliui Mertinui, kuris taip pat kaktomuša susidūrė su vėžiu.

„Aš norėčiau kreiptis į visus laikinai sergančius – tikėkite, jūs sergate laikinai, kovokite ir pasveiksite! – likimo draugus drąsino aktorius. – Dėkoju, kad nepamiršote manęs ir prisiminėte sunkiu laiku.“

Netrukus R.Mikelkevičiūtė stiprybės ir sveikatos nuo visos Lietuvos palinkėjo ir D.Mertino uošviui – taip pat sergančiam Algirdui Brazauskui.

„Valanda su Rūta“ „Gerumo sparnu“ įvertino penkiolikmetę Gabrielę, kuri, įveikusi sunkią ligą, nusifilmavo socialinėje reklamoje, skatinančioje nebijoti vėžiu sergančių žmonių ir draugauti.

Pirmą kartą bendrai dainai scenoje susivienijo trys jauni vokalistai – Vaidas Baumila, Donatas Montvidas ir Sasha Song.

Laidos „Auksinė blykstė“ kūrėjai nudžiugino paauglį Marių, kuriam dėl vėžio teko amputuoti koją. Vaikinas prisipažino, kad jam patinka televizijos personažas Saulėns – ir netrukus būtent jis pravėrė palatos duris, smagiai pabendravo su savo gerbėju ir jį padrąsino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius