Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į „Auksinės širdies organizacijos“ apdovanojimą nominuota organizacija „Gelbėkit vaikus“

Į „Auksinės širdies organizacijos“ apdovanojimą nominuota organizacija „Gelbėkit vaikus“ „Auksinės širdies“ apdovanojimuose bus išrinkta ir nevyriausybinė organizacija, įtraukusi daugiausia žmonių, įgyvendinusi originaliausią projektą ir vykdanti pilietinę, socialinę, švietėjišką, kultūrinę veiklą. Viena iš pretendentų – „Gelbėkit vaikus“.
Auksinė širdis
Auksinė širdis / LNK nuotr.

Žinomos pasaulyje organizacijos „Gelbėkit vaikus“ pradžia – viena Britanijos mokytoja, kuri dar 1919 metais atkreipė dėmesį, kad šalies skurde labiausiai kenčia vaikai, o ne suaugusieji. Dabar organizacija veikia 126 šalyse. Lietuvoje viskas prasidėjo nuo vieno žmogaus ir vieno mažulyčio kambario Vilniaus Žvėryno rajone. Dabar „Gelbėkit vaikus“ organizacijoje Lietuvoje dirba apie du tūkstančius žmonių, kuriuos vienija viena idėja – jie nori, kad vaikai užaugtų laimingi.

„Vaikas gimsta tam, kad būtų laimingas. Bet pasaulis ir suaugusieji tą laimę suskaldo. Šešiolikmečių akyse – beviltiškumas. Kodėl taip atsitinka? - klausia organizacijos siela, generalinė sekretorė Raselė Dičpetrienė. - Kas antras vaikas patiria smurtą šeimoje. Išeitų, kad kas antras tėvas yra blogas. Bet suaugusieji nekalti dėl to. Jie irgi taip užaugo“.

Šiuo metu beveik visa organizacijos veikla nukreipta prieš smurtą su šūkiu „Augink atsakingai“. Programa nuo vieno žmogaus užaugo iki 500. Dirbama dviem pagrindinėmis kryptimis. Viena – paskleisti kuo daugiau žinių apie teisingą vaikų auklėjimą. Pamenate vaizdo reklamą apie smegeniuką, klausinėjantį, kodėl agurkai žali? Tai – tik vienas organizacijos darbų. Vaizdo klipą 2.2 milijono lietuvių pamatė po tris kartus. Kur dar plakatai, eitynės, lankstinukų dalinimai...

„Kartais atrodo, kad tikrai plati mūsų veikla – vis tiek tik lašas. Tik begalinė kova tarp gėrio ir blogio. Bet manau, kad ne vienas tėvas, prieš pakeldamas ranką prieš vaiką, susimąstė, kad yra ir kitų būdų kalbėtis su savo atžala. Mes neketiname pasiduoti. Aš svajoju, kad nebeliktų tų 48 procentų vaikų, kurie prisipažino, kad yra patyrę smurtą. Tai – baisus skaičius“, - sakė Raselė Dičpetrienė. Organizacija ambicingai siekia, kad šis skaičius per dvejus metus sumažėtų perpus.

Organizacija „Gelbėkit vaikus“ taip pat žinoma iš plačiai žinomų programų „Gegužė – mėnuo be smurto“, „Draugystė be sienų“ (patyčių problema mokykloje) ar „Mergaičių programos“ (asocialių šeimų mergaitės mokomos asmens higienos, šviečiamos apie lytinį gyvenimą).

Bene didžiausias organizacijos nuveiktas darbas – įsteigti 26 dienos centrai visoje šalyje, į kuriuos kasdien pavalyti, paruošti pamokų užeina per 500 vaikų iš socialiai remtinų šeimų. Čia jie randa užuovėją ir vilties spindulį pasaulyje, kuris kartais būna žiaurus tiems, kurie to visai nenusipelnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius