-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Imtynininkas Aleksandras Kazakevičius vietoje svarmenų kilnoja žmones

Atostogos profesionaliems sportininkams – labai laukiamas metas. Imtynininkas Aleksandras Kazakevičius po įtempto sezono ilsėjosi Turkijoje, o vos grįžęs iš kelionės dalyvavo TV3 laidos „Sportuok su mumis“ filmavime.
Aleksandras Kazakevičius
Aleksandras Kazakevičius / TV3 nuotr.

Olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas negalėjo nustygti vietoje. Netrukus prasidės naujas pasirengimo varžyboms sezonas, kuriame sportininko laukia daug pokyčių.

Tarptautinės imtynių federacijos atstovai, siekdami padaryti šią sporto šaką patrauklesnę varžybas gyvai ir per televiziją stebintiems žiūrovams, nusprendė pakeisti taisykles. A.Kazakevičius taip pat ruošiasi pereiti kovoti į sunkesnio svorio kategoriją.

„Pakeitus taisykles imtynėse turėtų padaugėti permetimų, labiau atsiskleistų kovos technika ir grožis. Man tai nėra blogai, nes esu ištvermingas, netrūksta ir technikos. Dar nėra aišku ar keisis svorio kategorijos, bet aš greičiausiai pereisiu į kitą, sunkesnę“, – ateities planais dalijasi sportininkas.

Tokį sprendimą jis priėmė po pasaulio imtynių čempionato, kuris prieš mėnesį vyko Budapešte. Sportininkas, kuris įprastai sveria apie 84 kilogramus, prieš kovas turėjo atsikratyti net dešimties kilogramų. Po griežto režimo išsekusiam sportininkui gerai pasirodyti čempionate pritrūko jėgų.

„Po pastarųjų varžybų organizmas labai sunkiai atsigavo. Numetus 10 kilogramų buvo sunku parodyti ką sugebu geriausiai. Labai sunku kovoti, kai vos gali pajudėti. Nutariau, kad geriau bandysiu priaugti svorio ir kovoti taip, kaip moku geriausiai“, – aiškina A.Kazakevičius.

Sportininkas jau nekantrauja grįžti į treniruočių salę, o paskutines atostogų dienas aiškino televizijos žiūrovams kaip galima paprastai, namų sąlygomis, be svarmenų ir kito inventoriaus susistiprinti kojų ir rankų raumenis.

„Vyrai, pasiimkite drauges, žmonas ar vaikus ant rankų, pakelkite kelis kartus, jeigu išeina – pritūpkite. Jeigu šeimos nariai nenori keltis ir eiti kartu sportuoti, parodysiu du labai efektyvius būdus, kaip juos pažadinti“, –  žada sportininkas.

A.Kazakevičiaus pratimus išbandžiusi laidos vedėja Vlada Musvydaitė-Baranauskienė filmuojant laidą negalėjo sulaikyti juoko: „Aleksandras sakė, kad ši mankšta ypač tinka tiems vyrams, kurie ruošiasi vesti ir nešti savo žmonas per tiltus.“

Nuotaikinga mankšta su imtynininku jau šį šeštadienį 8.30 val. per TV3.

TV3 nuotr./Aleksandras Kazakevičius
TV3 nuotr./Aleksandras Kazakevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius